Autor Wątek: Wydawnictwo Lost In Time  (Przeczytany 664301 razy)

Offline Castiglione

Odp: Wydawnictwo Lost In Time
« Odpowiedź #2550 dnia: Śr, 18 Czerwiec 2025, 21:55:00 »
Ja też jak widzę zapowiedź Punishera to sobie myślę typowy Punisher, ale jakoś nie odczuwam chęci pisania o tym na lewo i prawo.
No i? Mam się tym jakoś przejąć, że nie podoba ci się komiks, który lubię?

Offline komiks

« Odpowiedź #2551 dnia: Pt, 20 Czerwiec 2025, 17:41:31 »
Czarna seria ktoś wie z czym to się je? Czego można się spodziewać? Bo mnie zainteresowało, ale nie przepadam za kryminałami i obyczajowymi.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Konrad

« Odpowiedź #2552 dnia: Pt, 20 Czerwiec 2025, 21:39:55 »
Ostatnia lipcowa premiera to zapowiedziane niedawno Dystopolis
https://www.goodreads.com/book/show/219279033-dystopolis
https://scratch-books.com/portfolio-item/dystopolis/
🔥🔥ZAPOWIEDŹ🔥🔥
Polowanie na kanibala w futurystycznym świecie? Już w lipcu! Polecamy Waszej uwadze debiut Miela Vandepitte'a w Polsce.🙃
Jednocześnie startujemy z przedsprzedażą lipcowych nowości i wznowienia "Laowai".
-------------------
Dystopolis. Ostatnie miasto na ziemi. Jakby nie dość było deszczy worków na śmieci i siejących terror gangów, co pięć lat zjawia się tu monstrum, przez które wszyscy barykadują się w swoich dusznych klitkach: kanibal.
Abdulla, świeżo upieczony policjant, postanawia zatrzymać osławionego mordercę. Razem z Billym, cierpiącym na zaburzenia lękowe opiekunem stażu, szybko dowiaduje się o kryminalnym półświatku Dystopolis więcej, niż by chciał…
-------------------
Podstawowe informacje:
👉Tytuł: Dystopolis
👉Tytuł oryginalny: Dystopolis
👉Scenariusz: Miel Vandepitte
👉Rysunki i kolory: Miel Vandepitte
👉Tłumaczenie: Olga Niziołek
👉Redakcja i korekta: Izabela Rutkowska
👉Skład: Piotr Margol
👉Liczba stron: 152
👉Format: 210x280 mm
👉Oprawa: twarda
👉Papier: offsetowy
👉Druk: kolor
👉Wydawnictwo: Lost In Time
👉Wydawca oryginalny: Scratch Books
👉Data wydania: 24 lipca 2025 r.
👉Cena okładkowa: 100 zł
👉ISBN: 978-83-68346-30-5

Offline Archelon

« Odpowiedź #2553 dnia: Wt, 24 Czerwiec 2025, 20:57:25 »
Z fb

ZAPOWIEDŹ
Obecnie pracujemy nad kilkoma tytułami, a jednym z nich jest drugie wydanie zbiorcze (i zarazem ostatnie) "Pamięci popiołów" Philippe'a Jarbineta.
Do wieków średnich zabierzemy Was końcem wakacji.

Tomy 6-10 cyklu.
https://www.bedetheque.com/serie-1500-BD-Memoire-de-Cendres.html

Offline Alienus66

« Odpowiedź #2554 dnia: Śr, 25 Czerwiec 2025, 13:53:23 »
Lost in time idzie w kierunku bez rabatowego wydawania komiksów dla małych sklepów? Zauważyłem ze od pewnego czasu coraz mniejsze rabaty są na ich komiksy. Np. Na smaku liter Druidzi 0% rabat.

Online Necr09

« Odpowiedź #2555 dnia: Śr, 25 Czerwiec 2025, 14:02:38 »
To zależy od komiksu, mają część w ofercie które są normalnie rabatowane i część "nisko rabatowanych", Druidzi są w tej drugiej kategorii
FGO: 758,469,198

Offline Death

« Odpowiedź #2556 dnia: Śr, 25 Czerwiec 2025, 16:54:25 »
Ciekawe od czego zależy, do której grupy będzie należał jakiś komiks. Powiem też szczerze, że nigdy nie sprawdzałem, które są bardziej przystępne cenowo. Ponieważ nie znamy na przykład kosztów licencji, to chyba jedynym w miarę sensownym byłby przelicznik złotówek na strony i patrzenie czy to format A4, czy powiększony. Niby te niskorabatowane mają niższą cenę okładkową. Ale nie wiem co ostatecznie wychodzi lepiej dla czytelników, a co lepiej dla wydawnictwa.

Offline MałaKasia

« Odpowiedź #2557 dnia: Śr, 25 Czerwiec 2025, 17:45:08 »
A to nie jest tak, że to segmentacja pod kątem m.in. kanałów dotarcia, ceny i innych cech produktowych?

Zdaje się, że Lost in Time - poza wielkimi wydawnictwami - jest bodaj jedynym wydawcą, który segmentuje sobie rynek i wdraża tę segmentację jakoś w życie (różnicuje działania względem segmentów); chwała im za to!

Offline Alienus66

« Odpowiedź #2558 dnia: Nd, 29 Czerwiec 2025, 17:43:22 »
Może mi ktoś obiektywnie odpisać czy warto kupować Frank Cappa lub Ernie Pike?  Warte to swojej ceny?

Offline Lobo

« Odpowiedź #2559 dnia: Nd, 29 Czerwiec 2025, 17:51:13 »
Obydwa warto choć moim zdaniem Ernie Pike lepszy ale tylko jeśli lubisz wojenne story
Frank Cappa jest mniej związany z tematyką wojenną, więcej tu za to rozkmin życiowych

« Ostatnia zmiana: Nd, 29 Czerwiec 2025, 18:28:02 wysłana przez Lobo »

Offline PabloWu

« Odpowiedź #2560 dnia: Pn, 30 Czerwiec 2025, 08:41:25 »
 Ernie Pike bardzo mi się podobał ale finalnie oddałem swój egzemplarz w dobre ręce bo wiedziałem po lekturze że  już nie będę wracał do tego komiksu   :) .  Świetne są te krótkie reportaże z placu boju, dawkowałem sobie powoli bo też zauważyłem że większa ilość czytana na raz traciła na wartości. Generalnie jest to dobry, wojenny, reporterski klimat, dużo moralnych rozkmin z cyklu " Ludzie vs. Ludzie" i tak jak sobie myślę coraz dłużej o tym komiksie to mogłem go jednak nie sprzedawać  :)
A Frank Cappa i życiowe rozkminy brzmi świetnie  :) może chciałoby się komuś napisać kilka zdań o tym komiksie?

Offline Lobo

« Odpowiedź #2561 dnia: Pn, 30 Czerwiec 2025, 09:46:53 »
Masz kilka zdań w najnowszym wpisie wątku plusy i minusy

Offline michał81

« Odpowiedź #2562 dnia: Pn, 30 Czerwiec 2025, 20:53:22 »
🔥🔥ZAPOWIEDŹ🔥🔥
Twórcy "Ośmiu miliardów dżinów" powrócą!
Z niemałą frajdą informujemy, że kupiliśmy prawa do "The Lucky devils", nowej serii Charlesa Soule'a i Ryana Browne'a, autorów świetnie przyjętych "Ośmiu miliardów dżinów".🙂
Całość ma liczyć 9 zeszytów i wydamy je zbiorczo na początku przyszłego roku.

Offline Łosiek

« Odpowiedź #2563 dnia: Pn, 30 Czerwiec 2025, 21:06:36 »
Jeśli poziom dżinów zostanie utrzymany to super!
Wiara nie daje odpowiedzi, tylko blokuje zadawanie pytań. - Frater Ravus

Offline Pinto

« Odpowiedź #2564 dnia: Wt, 01 Lipiec 2025, 11:32:58 »
"8 miliardów dżinów"... Jakie to było słabe! Sam pomysł dawał autorom ogromne pole do popisu, ale starczyło im wyobraźni tylko na trykotową popelinę.