Autor Wątek: Wydawnictwo Lost In Time  (Przeczytany 664352 razy)

Offline Mateusz

Odp: Wydawnictwo Lost In Time
« Odpowiedź #2430 dnia: Śr, 09 Kwiecień 2025, 17:30:57 »
Marcowe nowości wydawnictwa Lost in Time.

Zapraszamy na https://Filmozercy.com - serwis z najnowszymi newsami ze świata kina oraz ciekawymi filmowymi i komiksowymi artykułami

Offline Konrad

« Odpowiedź #2431 dnia: Cz, 10 Kwiecień 2025, 20:12:15 »
I jest nowa zapowiedź, o której pisałem jakiś czas temu, jednak zamiast integrala będą 3 tomy
🔥🔥ZAPOWIEDŹ🔥🔥
Obmyślamy plan wznowienia "Króla rozpustników", lecz równocześnie cieszymy się na myśl o kolejnym tytule Brugeasa i Toulhoata.🙂
A będzie nim "Tete de chien", skupiony na przygodach rycerzy pragnących zyskać pieniądze i chwałę na rycerskich turniejach. Serię wydamy w trzech tomach liczących około 150-160 stron.

Na blogu jest też jedna nowa informacja: "właśnie domykamy rozmowy o pewnej serii Vincenta Brugeasa i Ronana Toulhoata (Król rozpustników)".

I jeśli mam obstawiać to będzie to Tête de Chien
https://www.bedetheque.com/serie-84056-BD-Tete-de-Chien.html
https://www.dargaud.com/bd/tete-de-chien/tete-de-chien-livre-i-bda5486360
https://www.dargaud.com/bd/tete-de-chien/tete-de-chien-livre-2-bda5493960
https://www.dargaud.com/bd/tete-de-chien/tete-de-chien-livre-3-bda5581460

Na czerwiec jest zapowiedziany finałowy 3 tom tej serii, więc LIT mogłoby na MFKiG przygotować gruby integral zbierający całość - razem około 400 stron (każdy tom ma 136 stron).

« Ostatnia zmiana: Cz, 10 Kwiecień 2025, 20:14:59 wysłana przez Konrad »

Offline Lobo

« Odpowiedź #2432 dnia: Cz, 10 Kwiecień 2025, 20:20:24 »
Wygląda zacnie, moje klimaty
« Ostatnia zmiana: Cz, 10 Kwiecień 2025, 22:14:57 wysłana przez Lobo »

Offline Brvk

« Odpowiedź #2433 dnia: Cz, 10 Kwiecień 2025, 21:43:08 »
Wygląda jak komiks z tej odnogi katalogu LiT, która w ogóle mnie nie jara. Jak wczesne nie-dobre LiT. Pas.

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #2434 dnia: Pt, 11 Kwiecień 2025, 00:15:53 »
"Republika czaszki" i "Król rozpustników" od duetu Brugeas i Toulhoat, były dla mnie mega fajnymi przygodówkami. Z chęcią zobaczę, co zaproponują nam tym razem. Ciekawi mnie też, jak wypadną prace Ronana wspomagane przez kolorystów.
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline Death

« Odpowiedź #2435 dnia: Pt, 11 Kwiecień 2025, 20:48:09 »
Dziwny jest ten rysownik. Jeden kadr lub cała plansza mu wyjdą jak młody Rosiński, a inną machnie od niechcenia tak, że twarze wyglądają jak z najgorszych dziadostw TM-Semic. :)
Ale też lubię Republikę i Rozpustnika.

Offline Sędzia

« Odpowiedź #2436 dnia: Pt, 11 Kwiecień 2025, 20:52:42 »
Dla mnie Republika czaszki była mało interesująca, za to Król rozpustników to była całkiem dobra rozrywka.

Offline Szekak

« Odpowiedź #2437 dnia: Pt, 11 Kwiecień 2025, 22:18:55 »
Dziwny jest ten rysownik. Jeden kadr lub cała plansza mu wyjdą jak młody Rosiński, a inną machnie od niechcenia tak, że twarze wyglądają jak z najgorszych dziadostw TM-Semic. :)
Ale też lubię Republikę i Rozpustnika.
E tam dziwny, po prostu ma płacone od strony. Każda plansza jest robiona na szybkości, jakby posiedzial na spokojnie to by nie było czego zbierac, niesamowity talent.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Death

« Odpowiedź #2438 dnia: So, 12 Kwiecień 2025, 05:54:19 »
No tak. I czasem siedzi, a czasem nie. Mnie nie interesuje co potrafi, tylko co robi. Ja płacę za dobrą pracę, a nie talent i jechanie na odpierdol. :)

Offline Szekak

« Odpowiedź #2439 dnia: So, 12 Kwiecień 2025, 10:32:10 »
Mi się jego jechanie na szybkości podoba, choć też niektóre kadry czy dłonie rysowane na szybko powodują zgrzyt zębów. Kiedyś sobie liczyłem z ciekawości, widząc właśnie to jak widać jego szybką rękę na planszach, ile stron rocznie jest wydawanych i z tego co pamiętam to był rok w którym zostało wydane ponad 500 stron spod jego ręki, do tego niektóre też koloruje, więc jest to masakryczna ilość. Plus nie boi się też comissionów. Fajnie by było jakby kiedyś przysiadł i zrobił komiks cyzelując każdą planszę, niemniej dla mnie gościu i tak jest mistrzem.
« Ostatnia zmiana: So, 12 Kwiecień 2025, 10:35:09 wysłana przez Szekak »
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #2440 dnia: So, 12 Kwiecień 2025, 13:39:26 »
Na marginesie dyskusji przypomniała mi się pewna anegdotka o "filipińskiej inwazji" rysowników w latach '70. Piszę z pamięci i nie pamiętam dokładnych liczb, ale rysownicy DC tworzyli wtedy jakieś 10 stron tygodniowo. Kiedy Carmine Infantino zapytał Nestora Redondo ile jest w stanie narysować tygodniowo ten odpowiedział mu, że 20. Infantino nie mógł w to uwierzyć i aby się upewnić, że dobrze się rozumieją przyniósł na kolejne spotkanie przykładowe strony komiksów DC. Pokazując je zapytał ile takich stron jest w stanie narysować. Na co Redondo odparł: "Takich? 30".
Batman returns
his books to the library

Offline Lobo

« Odpowiedź #2441 dnia: Nd, 13 Kwiecień 2025, 17:06:51 »
Hej Lost in Time
Chodzą słuchy że licencja na Murene się zwolniła
Nic nie sugeruję ale fajnie jakby jakieś porządne wydawnictwo wydało tę serię w integralach. Czytelnicy byliby wniebowzięci 🙂

Offline 79ers

« Odpowiedź #2442 dnia: Nd, 13 Kwiecień 2025, 17:58:57 »
Wniebowzięci gdyby kontynuacja w albumach, integrał to niedźwiedzia przysługa.

Offline Orygenes

« Odpowiedź #2443 dnia: Nd, 13 Kwiecień 2025, 18:32:23 »
Nie każdy te albumy posiada, a integrale jednak porządnie wyglądają na półkach.

Offline Lobo

« Odpowiedź #2444 dnia: Nd, 13 Kwiecień 2025, 18:39:26 »
Czyli już mam tego nigdy nie przeczytać bo Ty masz w albumach? Kolega Bazyliszka jak mniemam

« Ostatnia zmiana: Nd, 13 Kwiecień 2025, 18:48:07 wysłana przez Lobo »