Autor Wątek: Wydawnictwo Lost In Time  (Przeczytany 662741 razy)

Offline Mruk

Odp: Wydawnictwo Lost In Time
« Odpowiedź #2280 dnia: Cz, 09 Styczeń 2025, 09:30:50 »
Gdyż wyszły dopiero tomy 1 i 2, 3 ma być pod koniec tego roku, czwarty, ostatni, w przyszłym

OK, to wyjaśnienie mnie przekonuje.

Choć ja bym wolał w przyszłym roku całość w jednym tomie. A skoro będzie edycja dwutomowa, nie wiadomo czy się doczekamy wznowienia.

Offline kostuch

« Odpowiedź #2281 dnia: Cz, 09 Styczeń 2025, 09:57:39 »
Ale daliście popalić z tym Toppi. Sklep u którego kupiłem wszystkie sztuki ma z błędem wymieszanych stron..... i musiałem anulować zamówienie a przez to straciłem mega kod z rabatem inpost przez Wasze żenujące nie do patrzenie. Klepcie dalej komiksy bezmyślnie...kolejne wydawnictwo na mojej liście do przemyślenia.

Gdzie kupowales? Ja w matfelu. 25 dni czekalem na przesylke (licze od daty premiery komiksu a nie od dnia zlozenia zamowienia) po tym prawie miesiacu dostalem oczywiscie komiks zle wydrukowany. Tydzien teraz minal od zwrotu wiec pewnie jeszcze z tydzien poczekam na zwrot kasy.

Offline Alienus66

« Odpowiedź #2282 dnia: Cz, 09 Styczeń 2025, 10:06:19 »
 >:(
Gdzie kupowales? Ja w matfelu. 25 dni czekalem na przesylke (licze od daty premiery komiksu a nie od dnia zlozenia zamowienia) po tym prawie miesiacu dostalem oczywiscie komiks zle wydrukowany. Tydzien teraz minal od zwrotu wiec pewnie jeszcze z tydzien poczekam na zwrot kasy.
Też tam i cały proces trwa strasznie długo..

Offline Koalar

« Odpowiedź #2283 dnia: Cz, 09 Styczeń 2025, 12:08:26 »
Ale daliście popalić z tym Toppi. Sklep u którego kupiłem wszystkie sztuki ma z błędem wymieszanych stron..... i musiałem anulować zamówienie a przez to straciłem mega kod z rabatem inpost przez Wasze żenujące nie do patrzenie. Klepcie dalej komiksy bezmyślnie...kolejne wydawnictwo na mojej liście do przemyślenia.

Bezmyślnie to Ty klepiesz komentarze. Pisano w tym wątku, że to wina drukarni, co jest oczywiste, skoro tylko część nakładu jest źle wydrukowana. Czego oczekujesz od wydawcy? Że przejrzy każdy egzemplarz, czy drukarnia nie dała ciała?
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline Alienus66

« Odpowiedź #2284 dnia: Cz, 09 Styczeń 2025, 12:43:15 »
Moge pisać co chce wolność słowa jak mi coś nie pasuję a ty możesz kupować buble jak ci to nie przeszkadza i jeszcze podziękuj. Drukarnia wydawca ktoś zawalił taka prawda i jestem zły i mam takie prawo. Więc bede dalej klepał jak chce. Nara.

Offline parsom

« Odpowiedź #2285 dnia: Cz, 09 Styczeń 2025, 12:49:41 »
Ja oczekuję od wydawcy, żeby się w końcu k... wziął za patrzenie tej konkretnej drukarni na ręce.

Offline Dracos

« Odpowiedź #2286 dnia: Cz, 09 Styczeń 2025, 14:21:18 »
Muszę powiedzieć że długo nie wiedziałem o co chodzi z tym narzekaniem na trzeszczące komiksy, aż nie popadł w moje ręce taki egzemplarz na początku aż się przestraszyłem że coś się rozleciało :) oczywiście później przypomniały mi się posty z forum i się uspokoiłem, ale jednak niesmak pozostał.

Offline Dalthon

« Odpowiedź #2287 dnia: Pn, 13 Styczeń 2025, 23:56:19 »
Zapowiedź!

Cytat: Lost in Time
Po "Excaliburze" pora na kolejną opowieść czerpiącą z legend arturiańskich.
O dziejach Pendragonów opowiedzą Wam: Jérôme Le Gris (Hawkmoon, Horacio d'Alba), Benoît Dellac (Hawkmoon) oraz Paolo Martinello (3 souhaits).
Oj lubimy takie klimaty.
Całość w dwóch albumach zbierających cztery tomy francuskiego wydania.

Jakby ktoś pytał dlaczego w 2 tomach, to...
Cytat: Lost in Time
W przypadku nowych serii często wydawcy oryginalnej wersji językowej lub obsługujące ich agencje preferują sprzedaż praw na pojedyncze tomy. W tym przypadku i tak jesteśmy zadowoleni, że udało się uzyskać zgodę do wydania 2x2.

Offline Konrad

« Odpowiedź #2288 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 19:55:02 »
Pierwsza lutowa zapowiedź - Cywilizacje: Kreta
https://www.bedetheque.com/serie-90492-BD-Civilisations-Delcourt.html
https://www.editions-delcourt.fr/bd/album-civilisations-crete
🔥🔥ZAPOWIEDŹ🔥🔥
Gotowi na lutowe zapowiedzi? Zaczynamy od wyprawy na Kretę! Miłośników mitologii i starożytności uprasza się o uwagę. 🙃
------------------------
▶️Na naszej stronie zapiszecie się do powiadomień, dzięki którym otrzymacie maila o starcie przedsprzedaży (niebawem).😁
------------------------
Kreta, około 1600 roku p.n.e.
Wyspa Thira, znana dziś jako Santoryn, była domem wspaniałej cywilizacji minojskiej ze społeczeństwem matriarchalnym, w którym kobiety, symbole świętości i życia, kierowały biegiem wydarzeń. Cywilizacja ta stanęła w obliczu jednego z najbardziej niszczycielskich kataklizmów
w historii.
W niniejszej opowieści ukazującej ludzką wytrwałość wobec majestatu przyrody starożytne prawdy oraz zaginione mity o postaciach w rodzaju Minosa, Ariadny czy Tezeusza i o tajemnicach, takich jak labirynt Minotaura, rezonują z tym, co ważne również w naszych czasach.
------------------------
Podstawowe informacje:
👉Tytuł: Cywilizacje: Kreta
👉Tytuł oryginalny: Civilisations - Crète
👉Scenariusz: Simona Mogavino
👉Rysunki: Carlos Gómez
👉Kolory: Lorenzo Pieri, Luca Saponti
👉Tłumaczenie: Marta Duda-Gryc
👉Redakcja i korekta: Iwona Gawryś
👉Skład: Piotr Margol
👉Liczba stron: 128
👉Format: 240 x 320 mm
👉Oprawa: twarda
👉Papier: kredowy
👉Druk: kolor
👉Wydawnictwo: Lost In Time
👉Wydawca oryginalny: Éditions Delcourt
👉Data wydania: 24 lutego 2025 r.
👉Cena okładkowa: 100 zł
👉ISBN-13: 978-83-68346-08-4

Offline Nowicjusz

« Odpowiedź #2289 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 20:11:48 »
Ta Okładką jest MEGA-  Cywilizacje Kreta

Offline Archelon

« Odpowiedź #2290 dnia: So, 18 Styczeń 2025, 00:20:23 »
Cywilizację Kręty z chęcią przygarnę. Około 30 lat wstecz byłem zafascynowany kultura minojską. Wizualnie wygląda świetnie.
Odnośnie mitów arturiańskich mam przesyt i omijam wielkim łukiem.

Offline Konrad

« Odpowiedź #2291 dnia: So, 18 Styczeń 2025, 14:50:15 »
Raczej było to już wiadome, ale ostatnio Hiszpanie oficjalnie potwierdzili, że LIT wyda u nas w tym roku Juan el largo, czyli kolejny komiks duetu Ortiz/Segura.
https://www.eccediciones.com/foreign-rights/content/juan-el-largo-also-to-be-published-in-poland
https://www.eccediciones.com/foreign-rights/comic/john-the-long
Juan el largo, also to be published in Poland.
Polish publisher Lost in Time acquires rights to Juan el Largo by Ortiz and Segura.
We are delighted to announce that the Polish publisher Lost in Time has acquired the rights to publish Juan el Largo. This marks a continuation of their collaboration with ECC Ediciones and the tandem Ortiz & Segura, following their previous successful publications that began in 2023. The Polish edition is scheduled for release in 2025.
Throughout he different stories enhanced by Ortiz's spectacular artwork, Segura plays with the particularities of the comic book genre, adding a touch of romance, a dash of humor, and tones of action!
ECC Ediciones is thrilled to see Lost in Time's dedication to this project, showcasing the same passion and meticulous care that have made their previous editions so beatiful. This new edition joins the German publication by All Verlag last year (Juan der Lange) adding another outstanding edition to the market.

Offline LukCook

« Odpowiedź #2292 dnia: Pn, 20 Styczeń 2025, 15:47:19 »
A cóż to za przekład trafi w tym tygodniu do redakcji? 😉
Baaardzo podoba się nam sposób, w jaki historię Charlotty Koburg i Maksymiliana Habsburga przedstawiają Nury i Bonhomme. Nury to znakomity scenarzysta!

Offline Brvk

« Odpowiedź #2293 dnia: Pn, 20 Styczeń 2025, 16:08:11 »
Nury to znakomity scenarzysta!
Znają się 👍😎

Offline Death

« Odpowiedź #2294 dnia: Pn, 20 Styczeń 2025, 19:10:48 »