Autor Wątek: Wydawnictwo Lost In Time  (Przeczytany 572087 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Konrad

Odp: Wydawnictwo Lost In Time
« Odpowiedź #2250 dnia: So, 28 Grudzień 2024, 20:02:50 »
Kolejna zapowiedź na 2025 to Druidzi. Cała seria w 2 zbiorczych tomach. Francuzi podzielili to u siebie cyklami - 1-6 (300 stron) i 7-9 (144 strony).
https://www.bedetheque.com/serie-12636-BD-Druides__10000.html
⚡ ⚡ZAPOWIEDŹ ⚡⚡
Niebawem do Polski trafią "Druidzi" ze scenariuszem Jeana-Luca Istina (Excalibur. Kroniki, Piąta ewangelia) i Thierry'ego Jigourela.
Za stronę wizualną odpowiada Jacques Lamontagne, znany Wam z bestsellerowej serii "Dziki Zachód"! 🔥🔥
Całość liczy sobie 9 tomów, które planujemy opublikować w dwóch księgach.🙂

« Ostatnia zmiana: So, 28 Grudzień 2024, 20:04:40 wysłana przez Konrad »

Offline 79ers

« Odpowiedź #2251 dnia: So, 28 Grudzień 2024, 20:56:25 »
Okładki integrałów spoko, ale ilustracje mało przekonujące :-\

Offline Masonna

« Odpowiedź #2252 dnia: Nd, 29 Grudzień 2024, 13:01:25 »
Okładki integrałów spoko, ale ilustracje mało przekonujące :-\

Wprost przeciwnie, kreska bardzo fajna. Do tego tematyka rzadko poruszana w komiksach. Ja biorę na pewno.
Ekologia, głupcze!

Offline 79ers

« Odpowiedź #2253 dnia: Nd, 29 Grudzień 2024, 16:56:27 »
Biorę również, podobnie jak i Krucjatę. Raz, że fantasy i sf nigdy za wiele, dwa, że okładki autentycznie sympatyczne.

Offline kostuch

« Odpowiedź #2254 dnia: Pn, 30 Grudzień 2024, 21:02:27 »
Mocno zaczynaja 2k25. Fox 350 stron 166 ziko. Instabuy

Offline Konrad

« Odpowiedź #2255 dnia: Pn, 30 Grudzień 2024, 21:35:36 »
Spoko cena, teraz jeszcze trzeba poczekać aż Matfel wrzuci ze zbyt dużym rabatem ;)
🔥🔥ZAPOWIEDŹ🔥🔥
Styczniowe zapowiedzi rozpoczynamy od "Foxa", w którym Dufaux & Charles zabiorą Was do Egiptu na poszukiwania Księgi Thota. A potem także do Szkocji.
------------------------
▶️Na naszej stronie możecie się zapisać do powiadomień, dzięki którym otrzymacie maila, gdy rozpocznie się przedsprzedaż.
▶️Wydanie zawiera wszystkie 7 tomów serii.
▶️"Fox" zostanie wydany w linii komiksów nisko rabatowanych.
------------------------
Jak przystało na prawdziwy thriller z piramidami w tle, Fox zapewnia przygodę i suspens, a także dozę fantastyki. Tytułowy bohater, poszukując mitycznej Księgi Thota, zgłębia tajniki wiedzy utraconej na przestrzeni wieków od Egiptu, przez wrzosowiska Szkocji, po Stany Zjednoczone.
W niniejszym wydaniu zbiorczym tandem twórców – Jean Dufaux ("Dwie maski", "Łupieżcy imperiów") i Jean-François Charles ("Les pionniers du Nouveau Monde") – zaprasza czytelników do zanurzenia się w tajemniczy i magiczny świat, roztaczający urok i wzbudzający dreszczyk emocji...
------------------------
Podstawowe informacje:
👉Tytuł: Fox. Wydanie zbiorcze
👉Tytuł oryginalny: Fox, tomes 1-7
👉Scenariusz: Jean Dufaux
👉Rysunki: Jean-François Charles
👉Kolory: Christian Crickx
👉Tłumaczenie: Jakub Syty
👉Redakcja: Izabela Rutkowska
👉Korekta: Izabela Rutkowska
👉Skład: Piotr Margol
👉Liczba stron: 352
👉Format: 215 x 290 mm
👉Oprawa: twarda
👉Papier: kredowy
👉Druk: kolor
👉Wydawnictwo: Lost In Time
👉Wydawca oryginalny: Glenat
👉Data wydania: 27 stycznia 2025 r.
👉Cena okładkowa: 166 zł
👉ISBN-13: 978-83-68346-03-9

Offline Death

« Odpowiedź #2256 dnia: Pn, 30 Grudzień 2024, 23:15:03 »
Dufaux jest jak pudełko czekoladek, nigdy nie wiesz co się wylosuje. Kupię ten komiks i mam nadzieję, że tym razem będzie marcepan lub chociaż truflowy. Strasznie mi się podoba klimat na planszy z celtyckim krzyżem, jest jak jeden z pierwszych rozdziałów Uncharted 4, kiedy Nathan razem z bratem szukają czegoś na cmentarzu w takim szkockim zamku.

Online Gustavus_tG

« Odpowiedź #2257 dnia: Wt, 31 Grudzień 2024, 20:16:48 »
Przyjemna przygodówka się zapowiada.

Online Takesh

« Odpowiedź #2258 dnia: Wt, 31 Grudzień 2024, 23:17:54 »
Lubię Dufauxa. Lubię jego scenariusze. Ale te dobre. Kiedyś brałem wszystko, bo raczej te dobre wydawali. Teraz wydają wszystko i czekam na opinie. Fox wygląda super. Czekam na opinie o scenariuszu  8)

Offline Randal63

« Odpowiedź #2259 dnia: Wt, 31 Grudzień 2024, 23:40:11 »
Córka moja czyta dużo przez Amazon Kindle. Sprawdziła mi tam jakie są notowania tego Fox i okazuje się, że niezle to stoi. A że graficznie super to mam top na styczeń. A portfel odpocznie trochę od Studia Lain.  ;)

Offline Konrad

« Odpowiedź #2260 dnia: Śr, 01 Styczeń 2025, 20:30:53 »
Przedostatnia styczniowa zapowiedź - Jednoręki i Sześć palców
https://goodreads.com/book/show/209266797
🔥🔥ZAPOWIEDŹ🔥🔥
Ram V i Sumit Kumar ("Dziki ląd") powracają! W styczniu ukaże się "Jednoręki i Sześć palców", zbiorcze wydanie dwóch przeplatających się mini serii dla fanów noir i "Łowcy androidów".🙂
------------------------
▶️Na naszej stronie zapiszecie się do powiadomień, dzięki którym otrzymacie maila o starcie przedsprzedaży (to już niedługo).😁
------------------------
Komiks przeznaczony dla fanów Łowcy androidów, Ghost in the Shell i Czarnego lustra.
Dwaj najgorętsi na rynku scenarzyści  komiksowi – RAM V (Dziki ląd, Wiele śmierci Laili Starr) i DAN WATTERS (Sandman Uniwersum. Lucyfer) – połączyli siły z rysownikami LAURENCE’EM CAMPBELLEM (B.B.P.O.) i SUMITEM KUMAREM (Dziki ląd), aby opowiedzieć iście wyjątkowy thriller kryminalny, teraz zebrany zgodnie z pierwotnym założeniem jako dwie miniserie, których zeszyty ułożone są naprzemiennie!
JEDNORĘKI opowiada historię ARIEGO NASSARA, detektywa z Neo Noveny, szpakowatego śledczego o godnych pozazdroszczenia wynikach, będącego o krok od emerytury, którą odwleka po brutalnym morderstwie noszącym znamiona charakterystyczne dla „Jednorękiego Zabójcy”... co nie powinno być możliwe, jako że Ari posłał go za kraty nie raz, ale dwa razy.
Bohaterem SZEŚCIU PALCÓW jest student archeologii z Neo Noveny. JOHANNES VALE zawsze miał kontrolę nad swoim życiem, ale kiedy popełnia brutalne morderstwo, posługując się modus operandi niesławnego seryjnego zabójcy, wszystko wymyka mu się z rąk... a on nie pamięta tego, co zrobił. Rozpoczyna się śmiertelna gra w kotka i myszkę, ciągnąca się przez dwie przeplatające się narracje. Obaj mężczyźni nie cofną się przed niczym, aby odkryć liczne tajemnice i rozwikłać łamigłówki tej sprawy, ale każde odkrycie prowadzi jeszcze głębiej w mroczne serce metropolii przyszłości.
Wydanie zawiera materiały opublikowane pierwotnie w miniseriach The One Hand #1-5 oraz The Six Fingers #1-5.
------------------------
Podstawowe informacje:
👉Tytuł: Jednoręki i Sześć palców
👉Tytuł oryginalny: The One Hand and The Six Fingers
👉Scenariusz: Ram V, Dan Watters
👉Rysunki: Laurence Campbell, Sumit Kumar
👉Kolory: Lee Loughridge
👉Tłumaczenie: Bartosz Czartoryski
👉Redakcja: Maciej Mrozowski
👉Korekta: Agata Bogusławska
👉Skład: Piotr Margol
👉Liczba stron: 312
👉Format: 180 x 275 mm
👉Oprawa: twarda
👉Papier: kredowy
👉Druk: kolor
👉Wydawnictwo: Lost In Time
👉Wydawca oryginalny: Image Comics
👉Data wydania: 27 stycznia 2025 r.
👉Cena okładkowa: 135 zł
👉ISBN-13: 978-83-68346-05-3

Offline Castiglione

« Odpowiedź #2261 dnia: Śr, 01 Styczeń 2025, 21:45:28 »
Ciekawie się zapowiada, chyba się skuszę.

Offline donT

« Odpowiedź #2262 dnia: Śr, 01 Styczeń 2025, 23:30:39 »
Niezle tempo. Oryginalne wydanie zbiorcze The One Hand & The Six Fingers wyszlo 11 grudnia. Skusilem sie, ale jeszcze nie czytalem, tylko przejrzalem kilka razy. Wyglada i zapowiada sie bardzo smakowicie.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline deFranco

« Odpowiedź #2263 dnia: Śr, 01 Styczeń 2025, 23:40:04 »
Ja mam taką traumę po "Dzikim lądzie" że nie zaryzykuję. Czekam na następną zapowiedź.

Offline Czeczot

« Odpowiedź #2264 dnia: Cz, 02 Styczeń 2025, 01:36:30 »
Ja mam taką traumę po "Dzikim lądzie" że nie zaryzykuję. Czekam na następną zapowiedź.

Mam podobny problem. Ja trochę tą traumę przepracowałem  ;D
Może jednak dam 2 szanse autorowi.