Autor Wątek: Wydawnictwo Lost In Time  (Przeczytany 663017 razy)

Offline Masonna

Odp: Wydawnictwo Lost In Time
« Odpowiedź #2205 dnia: So, 23 Listopad 2024, 11:37:11 »
eridraven - może faktycznie kolega wyżej pojechał trochę nieładnie z formą, ale do treści się przychylam. I nie mówię tego złośliwie, tylko jako konstruktywną krytykę, której ogarnięcie może się przyczynić do większej oglądalności twojego kanału. Ja np. nie oglądam tylko z jednego powodu - nie jestem w stanie cię zrozumieć. Masz jakąś wadę wymowy, którą pewnie konsultacja z logopedą rozwiąże. A to dość istotne w przypadku prowadzenia kanału na YT. W drugim kroku ogarnąłbym jakiś kurs prowadzenia rozmów/opowiadania na YT - pewnie takie są, pewnie za niewielkie pieniądze lub nawet za darmo. A jeśli nie, to zawsze można zapłacić swoim czasem i poanalizować sposób prowadzenia innych. Bo rzeczywiście ten live (ale nie tylko ten, na wywiadzie z Kołodziejczakiem męczyłem się okrutnie, a obejrzałem tylko dlatego, że głównie mówił TK ;) ) wyszedł kiepsko. Zakładam oczywiście, że zależy ci na rozwoju, zarówno kanału, jak i siebie jako jutubera. Bo jeśli nie, to oczywiście mój komentarz zbędny :)
Komary rypią...

Offline bowie

« Odpowiedź #2206 dnia: So, 23 Listopad 2024, 12:39:37 »
Powiem wprost: to był chyba najgorszy wywiad jaki widziałem. Nie dotrwałem zresztą do końca. Prawda jest taka, że albo się ma to "coś", albo nie ma i nie sądzę, aby jakiś kurs prowadzenia wywiadów tu mógł pomóc.

Na tej właśnie zasadzie ja się nie zabieram do tego typu rzeczy, bo znam swoje ograniczenia i wiem, że się do tego nie nadaję. I gdyby mi to ktoś powiedział, to bym się z nim zgodził, a nie brnął w jakieś zaprzeczenia.

Proszę nie odbierać tego personalnie jako atak, albo coś w tym stylu, to tylko stwierdzenie faktu.

Offline Komediant

« Odpowiedź #2207 dnia: So, 23 Listopad 2024, 13:42:29 »
Ja w tym tygodniu obejrzałem i filmik z Lost in Time, i starszy z redaktorami Zeszytów Komiksowych. Ten pierwszy już został zjechany więc się nie dorzucę, w tym drugim brakowało mi jakiegokolwiek przygotowania merytorycznego wywiadowcy. Pytania na poziomie „jak powstają twoje teksty” z wywiadów z muzykami. Praktycznie nie znam Zeszytów Komiksowych, coś bym spróbował więc zapodałem rozmowę, no i miałem wrażenie że prowadzący tez żadnego Zeszytu nie miał w rękach. Kto pisze, o czym pisze, kto najciekawiej, kto najczęściej, właściwie żadnej ciekawej tematyki prowadzący nie podjął. 90% rozmowy niosła na barkach redaktorka Marta, zresztą bardzo sympatyczna i naturalna osoba, ale i tak czuć było że dotarcie do prawie półtorej godziny mocno na siłę. Interakcji z gośćmi praktycznie brak, o dykcji (czy właściwie mruczeniu pod nosem) już było. Szkoda, bo takie rozmowy przydatne, a niewiele z nich jest na poziomie - kojarzę, że pan z Róbmy Dobrze dawał radę dopóki mu się chciało, ale nie chciało mu się zbyt długo.

Offline LukCook

« Odpowiedź #2208 dnia: Nd, 24 Listopad 2024, 09:18:50 »
⚡ ZAPOWIEDŹ ⚡
W pierwszym kwartale ukaże się również gratka dla miłośników starożytności. 🔥🔥
Album "Civilisations: Crete" Simony Mogavino (scenariusz) i Carlosa Gomeza (rysunki) odkryje przed Wami tajemnice cywilizacji minojskiej.🙂
A za okładkę odpowiada Federico Ferniani, rysownik "Drogi miecza".

Offline Itachi

« Odpowiedź #2209 dnia: Pn, 25 Listopad 2024, 19:57:40 »
ZAPOWIEDŹ

W pierwszym kwartale 2025 przedstawimy Wam zbiorcze wydanie dwóch przygód "Ergüna tułacza" autorstwa Didiera Comèsa, jednego z klasyków frankofońskiego komiksu.
Tytułowy Ergün, rozczarowany niekończącymi się konfliktami na Ziemi, zostaje skazany na wieczną wędrówkę po galaktyce. Wydanie będzie zawierać dwie historie: "Żyjącego boga" i "Władcę ciemności".

« Ostatnia zmiana: Pn, 25 Listopad 2024, 20:03:37 wysłana przez Itachi »
https://www.instagram.com/itach_i_93/

A co, chciałbyś mnie zadenuncjować jak ten konfident itachi?

Offline wujekmaciej

« Odpowiedź #2210 dnia: Pn, 25 Listopad 2024, 22:14:48 »
Wreszcie Comes. Szkoda tylko, że na pierwszy ogień nie poszedł Silence.
« Ostatnia zmiana: Pn, 25 Listopad 2024, 22:19:19 wysłana przez wujekmaciej »

Offline wilk

« Odpowiedź #2211 dnia: Wt, 26 Listopad 2024, 07:25:53 »
Wreszcie Comes. Szkoda tylko, że na pierwszy ogień nie poszedł Silence.
Dokładnie. Albo "Eva". Coś z tej dwójki. Ale fajnie, że jest i to. Mam tylko nadzieję, że nie będzie to casus "Scenek z życia osiedla" Cazy.

Offline Palyszkiewicz

« Odpowiedź #2212 dnia: Wt, 26 Listopad 2024, 10:13:32 »
A to serio takie dobre? Przyznaję że nie słyszałem wcześniej o tym autorze w kontekście klasyka frankofońskiego a przykładowe plansze raczej mnie nie zaintrygowały...

Offline Komediant

« Odpowiedź #2213 dnia: Wt, 26 Listopad 2024, 11:48:32 »
Czy takie dobre to sie okaże, ja czekam od czasu kiedy zobaczyłem Silence w książce "1001 komiksów które musisz przeczytac...", jest w jego rysunkach coś intrygującego.
Po polsku niewiele o Comesie było, tu ze złotych lat KZetu:
https://www.kzet.pl/2005_04/z_trzy.htm

Offline Takesh

« Odpowiedź #2214 dnia: Wt, 26 Listopad 2024, 11:52:30 »
Nie znam, ale kreska fajna, klasyczna. Przypomina mi trochę Mezeriesa, chociaż chyba bardziej Paape'a. Ale też ma jakiś swój "brudny" sznyt, nadający oryginalności.

Jeśli scenariusz będzie dobry, to kupię.

Offline Palyszkiewicz

« Odpowiedź #2215 dnia: Wt, 26 Listopad 2024, 15:58:21 »
Czy takie dobre to sie okaże, ja czekam od czasu kiedy zobaczyłem Silence w książce "1001 komiksów które musisz przeczytac...", jest w jego rysunkach coś intrygującego.
Po polsku niewiele o Comesie było, tu ze złotych lat KZetu:
https://www.kzet.pl/2005_04/z_trzy.htm
No ten artykuł już mnie bardziej zaintrygował, tzn. tematyka jego dzieł. Może dam szansę

Offline LukCook

« Odpowiedź #2216 dnia: Śr, 27 Listopad 2024, 20:00:46 »
⚡ ⚡ZAPOWIEDŹ ⚡⚡
W pierwszym kwartale 2025 opublikujemy wydanie zbiorcze "Propheta" Mathieu Lauffraya, którego od warstwy scenariuszowej wspierał Xavier Dorison!
Wyprawa w Himalaje okazała się ledwie początkiem przygód Jacka Stantona. O tym, co wydarzyło się w jego życiu po natrafieniu na ślady starożytnej cywilizacji, przeczytacie za kilka miesięcy. 🙂

Offline LukCook

« Odpowiedź #2217 dnia: Nd, 01 Grudzień 2024, 12:15:43 »
Toppi i Caza, najmocniejszy duet tej jesieni  8)

Offline tuco

« Odpowiedź #2218 dnia: Nd, 01 Grudzień 2024, 20:52:04 »
Już masz? Szit, więc to pewnie ten Parszywy drań opóźnia moją przesyłkę:)
« Ostatnia zmiana: Nd, 01 Grudzień 2024, 21:48:00 wysłana przez tuco »

Offline donT

« Odpowiedź #2219 dnia: Nd, 01 Grudzień 2024, 21:18:53 »
Zazdrosze. Do mnie paczuszka co prawda juz wyfrunela, ale dotarcie do Irlandii zazwyczaja zamuje jej ok 2 tygodni. W najgoretszym okresie w roku jaki jest teraz, moze byc jeszcze dluzej.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.