Autor Wątek: Wydawnictwo Lost In Time  (Przeczytany 663353 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Randal63

Odp: Wydawnictwo Lost In Time
« Odpowiedź #1680 dnia: Nd, 10 Grudzień 2023, 17:50:32 »

Ale od takich pozycji jak Arawn, Piąta Ewangelia, Przysięga, Hawkmoon czy Miasto Latarni z daleka (okładka, przykładowe plansze, opis) bije średniactwem. Podręcznikowe przykłady generycznych frankofonów :)

A mnie Piąta Ewangelia i Przysięga "siadły". Nie czytałem jeszcze Hawkmoon'a a Miasto Latarni dopiero zamówiłem. ;)

Offline Comzilla!

« Odpowiedź #1681 dnia: Nd, 10 Grudzień 2023, 19:48:18 »
U mnie na półeczce "Legenda o szkarłatnych obłokach" (czeka na przeczytanie XD ).
"Przysięga", znałam już fabułę tego tomu wcześniej więc po prostu czekam na tom drugi.
"Wampir Maskarada Kły Zimy" i "Świat Mroku Szkarłatna odwilż" przeczytane, niestety nie jest to seria zakończona. To pozostawia taki niedosyt.

Chciała bym przeczytać "Wojny Lucasa" ale w tym roku nie zmieściły się w budżecie  :(
Mój kanał na YT Comzilla!

Offline eridraven

« Odpowiedź #1682 dnia: Pn, 11 Grudzień 2023, 13:40:07 »
13 grudnia 2023 roku na 20.00 zapraszam na live o planach Wydawnictwa Lost in Time na 2024 rok.

Bezpośredni link: https://youtube.com/live/DdjCswelMng

Wydarzenie na FB: https://fb.me/e/1a2uP5IR2

Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

Offline Blind

« Odpowiedź #1683 dnia: Pn, 11 Grudzień 2023, 15:38:56 »
T'zée Tragedia Afrykanska to komiks z gatunku fikcji politycznej. Scenarzysta Apollo zabiera nas do Gbado - kraju w centralnej części Afryki, gdzie właśnie odbywa się krwawa rewolucja. Jest to wielowątkowa opowieść o postkolonialnej rzeczywistości Czarnego Lądu.

Tytułowy dyktator to tyran idealny. Poznając jego dokonania oraz skutki podejmowanej przez niego polityki, szybko odnajdziemy odniesienia do czynów innych dyktatorów. Poznamy tu również ciężar, jakim jest bycie rodziną dyktatora. Wydarzenia przedstawione w komiksie stanowią odzwierciedlenie brutalności tzw. wojen domowych. Krew spływa tu rzeką w wyniku wewnetrznego konfliktu, gdzie wiele różnych stron wierzy jedynie w swoją prawdę. Nad wszystkim oczywiście wisi ręka innych mocartw, które w międzyczasie załatwiają swoje interesy. Świat nie lubi próżni, a po krwawym deszczu nadejdzie słońce zmian. Na tych zmianach można zarobić... Scenariusz to rzecz pozostająca długo w pamięci. Po lekturze wciąż nie mogłem wyjść z podziwu, jak wiele udało się Apollo umieścić w tej historii. Jedynie wątek miłosny w mojej ocenie został poprowadzony gorzej. Nie jest on wiarygodny u swoich podstaw. Nie ma wyjaśnienia, skąd to głębokie uczucie miałoby się zrodzić i jak miałoby się rozwijać... To, co muszę wyróżnić to wątek wierzeń oraz magii. Jak wiemy, jest to nieodłączny element folkloru ludów afrykańskich. W opowiadanej historii odgrywają one znacząco rolę. Pojawiają się tu wątki klątw, wróżb, nadprzyrodzonych mocy uzyskanych, dzięki magicznym miksturom. Wszystko sprawia, że zagłębiamy się jeszcze mocniej w wykreowany świat.

Uwielbiam rysunki Brüno. Jestem fanem serii Tyler Croos i tu kolejny raz czerpałem wielką radość z oglądania jego plansz. Kreska jest prosta, jednak nie odbiera jej to ciężaru, jaki stoi za kolejnymi kadrami. Kolory jakie nałożył Croix są REWELACYJNE. Mamy tu piękne tereny dżungli, królewskie palace z całym blichtrem tak ważnym dla monarchów oraz pył rebelii unoszący sie nad płonącymi ulicami. Prawdziwa uczta dla oczu.

Historia T'zée stanowi zachętę do bliższego poznania historii Afryki. A finał pozostaje na długo w pamięci.

MOJA OCENA 9️⃣,5️⃣/🔟
Piszę recenzje komiksów na INSTAGRAMIE

https://instagram.com/marcin.blind?igshid=NzZlODBkYWE4Ng==

Offline Konrad

« Odpowiedź #1684 dnia: Wt, 12 Grudzień 2023, 19:15:49 »
W styczniu też 1 tom Tango
🔥🔥ZAPOWIEDŹ🔥🔥
W styczniu zapoznamy Was z Tango, bohaterem serii sensacyjnej autorów "Węża i kojota" – Matza i Philippe Xaviera. 🙂
-------------------
John Tango żyje spokojnie w odległym zakątku Andów w przekonaniu, że jest tam bezpieczny. Zbudował sobie życie na nowo, ale także w takim miejscu ludzie mają swoje sekrety. Kiedy uzbrojeni mężczyźni atakują jego sąsiada i przyjaciela, Tango wchodzi do akcji, co rozpoczyna serię nieprzewidzianych wydarzeń. Ale w sumie cztery lata spokoju to i tak niezły wynik…
Album zawiera tomy #1-3 serii "Tango" autorstwa Matza i Philippe Xaviera, twórców „Węża i kojota“.
-------------------
Podstawowe informacje:
👉Tytuł: Tango. Integral 1
👉Tytuł oryginalny: Tango. Tome 1-3
👉Scenariusz: Matz
👉Rysunki: Philippe Xavier
👉Kolory: Jean-Jacques Chagnaud, Jérôme Maffre
👉Przekład: Paweł Łapiński
👉Redakcja: Marcin Grabski
👉Korekta: Agata Bogusławska
👉Skład: Piotr Margol
👉Liczba stron: 200
👉Format: 240 x 320 mm
👉Oprawa: twarda
👉Papier: kredowy
👉Druk: kolor
👉Wydawnictwo: Lost In Time
👉Wydawca oryginalny: Le Lombard
👉Data wydania: 24 stycznia 2024 r.
👉Cena okładkowa: 125 zł
👉ISBN-13: 978-83-67270-62-5

Offline starcek

« Odpowiedź #1685 dnia: Śr, 13 Grudzień 2023, 09:14:40 »
Coraz częściej przy niektórych komksach mam wrażenie, że to już AI wyrychtowała...
"Drzewo, zbliżenie na liść, liśc odrywa się, dalszy plan - liśc spada na kolesia leżącego poniżej. Detal - ze skroni sączy się krew".. itp. itd.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline kenji

« Odpowiedź #1686 dnia: Śr, 13 Grudzień 2023, 09:21:23 »
T'zée Tragedia Afrykanska to komiks z gatunku fikcji politycznej. Scenarzysta Apollo zabiera nas do Gbado - kraju w centralnej części Afryki, gdzie właśnie odbywa się krwawa rewolucja. Jest to wielowątkowa opowieść o postkolonialnej rzeczywistości Czarnego Lądu.

Tytułowy dyktator to tyran idealny. Poznając jego dokonania oraz skutki podejmowanej przez niego polityki, szybko odnajdziemy odniesienia do czynów innych dyktatorów. Poznamy tu również ciężar, jakim jest bycie rodziną dyktatora. Wydarzenia przedstawione w komiksie stanowią odzwierciedlenie brutalności tzw. wojen domowych. Krew spływa tu rzeką w wyniku wewnetrznego konfliktu, gdzie wiele różnych stron wierzy jedynie w swoją prawdę. Nad wszystkim oczywiście wisi ręka innych mocartw, które w międzyczasie załatwiają swoje interesy. Świat nie lubi próżni, a po krwawym deszczu nadejdzie słońce zmian. Na tych zmianach można zarobić... Scenariusz to rzecz pozostająca długo w pamięci. Po lekturze wciąż nie mogłem wyjść z podziwu, jak wiele udało się Apollo umieścić w tej historii. Jedynie wątek miłosny w mojej ocenie został poprowadzony gorzej. Nie jest on wiarygodny u swoich podstaw. Nie ma wyjaśnienia, skąd to głębokie uczucie miałoby się zrodzić i jak miałoby się rozwijać... To, co muszę wyróżnić to wątek wierzeń oraz magii. Jak wiemy, jest to nieodłączny element folkloru ludów afrykańskich. W opowiadanej historii odgrywają one znacząco rolę. Pojawiają się tu wątki klątw, wróżb, nadprzyrodzonych mocy uzyskanych, dzięki magicznym miksturom. Wszystko sprawia, że zagłębiamy się jeszcze mocniej w wykreowany świat.

Uwielbiam rysunki Brüno. Jestem fanem serii Tyler Croos i tu kolejny raz czerpałem wielką radość z oglądania jego plansz. Kreska jest prosta, jednak nie odbiera jej to ciężaru, jaki stoi za kolejnymi kadrami. Kolory jakie nałożył Croix są REWELACYJNE. Mamy tu piękne tereny dżungli, królewskie palace z całym blichtrem tak ważnym dla monarchów oraz pył rebelii unoszący sie nad płonącymi ulicami. Prawdziwa uczta dla oczu.

Historia T'zée stanowi zachętę do bliższego poznania historii Afryki. A finał pozostaje na długo w pamięci.

MOJA OCENA 9️⃣,5️⃣/🔟

dla mnie najlepszy komiks od Lostów.

Offline Blind

« Odpowiedź #1687 dnia: Śr, 13 Grudzień 2023, 16:13:43 »
dla mnie najlepszy komiks od Lostów.

Z tych które czytałem- pełna zgoda.
Piszę recenzje komiksów na INSTAGRAMIE

https://instagram.com/marcin.blind?igshid=NzZlODBkYWE4Ng==

Offline Konrad

« Odpowiedź #1688 dnia: Śr, 13 Grudzień 2023, 20:02:38 »
Ostatnia styczniowa premiera:
🔥🔥ZAPOWIEDŹ🔥🔥 i 🔥🔥 PRZEDSPRZEDAŻ 🔥🔥
Ostatnią nasza styczniową zapowiedzią jest "Trent" w wydaniu zbiorczym ze scenariuszem Rodolphe'a oraz rysunkami Leo. 🙂
👉Komiks jest nisko rabatowany i nie trafi do szerokiej dystrybucji, podobnie jak "Kolekcja. Toppi".
-------------------
👉Wszystkie styczniowe nowości ("Tysiąc twarzy Kuby Rozpruwacza", "Tango. Integral 1" oraz "Trent") są już dostępne w PRZEDSPRZEDAŻY w naszym sklepie lostintime.pl
👉Darmowa wysyłka paczkomatem od 280 zł.
-------------------
Philip Trent jest zwykłym konstablem Kanadyjskiej Policji Konnej. Wykonuje swój zawód sumiennie i z dużym poświęceniem. Przemierzając majestatyczne tereny kontynentu północnoamerykańskiego, spełnia swoje obowiązki niekiedy z narażeniem życia, nie widząc w sobie bohatera. Jeśli cierpi z powodu swojej przeszłości, jest daleki o tysiąc mil od tego, by postrzegać siebie jako ofiarę i liczyć na współczucie innych. To człowiek starej daty, nierzadko miotany wątpliwościami wobec trudnych, niejednoznacznych okoliczności, z jakimi musi się zmagać.
Seria przygodowa stworzona przez Leo ("Światy Aldebarana") i Rodolphe’a ("Ter") opowiada o człowieku, który nie waha się ubrudzić sobie munduru, z oddaniem ściga przestępców i pomaga potrzebującym. Mając za towarzysza wiernego psa, wikła się w coraz bardziej skomplikowane historie mieszkańców tamtych rejonów, szukając sprawiedliwości dla pokrzywdzonych.
Niniejsze wydanie zbiera wszystkie odcinki "Trenta" wzbogacone o dodatki.
-------------------
Podstawowe informacje:
👉Tytuł: Trent. Wydanie zbiorcze
👉Tytuł oryginalny: Trent tome 1-8
👉Scenariusz: Rodolphe
👉Rysunki: Leo
👉Kolory: Marie-Paule Alluard
👉Tłumaczenie: Jakub Syty
👉Redakcja: Mała Kasia
👉Korekta: Agata Bogusławska
👉Skład: Piotr Margol
👉Liczba stron: 424
👉Format: 215x290 mm
👉Oprawa: twarda
👉Papier: kredowy
👉Druk: kolor
👉Wydawnictwo: Lost In Time
👉Data wydania: 24 stycznia 2024 r.
👉Cena okładkowa: 175 zł
👉ISBN: 978-83-67270-63-2

I kolejny raz super cena jak za takiego grubasa

Offline Midar

« Odpowiedź #1689 dnia: Śr, 13 Grudzień 2023, 20:08:46 »
Tego Trenta, to kupię z prawdziwą przyjemnością.

Offline Death

« Odpowiedź #1690 dnia: Śr, 13 Grudzień 2023, 21:08:13 »

Trwa live z zapowiedziami na 2024 r.

Offline Konrad

« Odpowiedź #1691 dnia: Śr, 13 Grudzień 2023, 21:15:25 »
W lutym:
- Double Masque (integral całości)
- Przysięga. Tom 2 (finałowy)
- jeszcze jedna nieujawniona zapowiedź

Marzec:
- Legendy Zachodu. Tom 2 (finałowy)
- Toppi. Kolekcja. Tom 6: Japonia (144 strony)
- Miasto Latarni. Tom 2 (z 3)

Kontynuacje na 2024:
- Gunmen of the West
https://www.bedetheque.com/BD-Gunmen-of-the-West-485549.html
- Hombre. Księga II (ostatnia)
- Miasto Latarni. Tom 3 (finałowy) - planują na koniec 2024
- Dziki Zachód. Tom 3 (zbiorczy tom zawierający albumy 3 i 4)

Potencjalne kontynuacje na 2024:
- Król rozpustników. Księga II - jeśli w przyszłym roku zdąży wyjść 5 album
- Katedra Otchłani. Tom 2 - jeśli w przyszłym roku zdąży wyjść finałowy 5 album
- Parszywy drań. Tom 2 - jeśli w przyszłym roku zdąży wyjść finałowy 4 album
- Cesarzowa Charlotta. Tom 2 - jeśli w przyszłym roku zdąży wyjść finałowy 4 album

Wydadzą też Eight Billion Genies od Image w zbiorczym wydaniu (246 stron)
https://imagecomics.com/comics/series/eight-billion-genies

I oficjalna zapowiedź Morgana (288 stron) na 2024
https://www.eccediciones.com/foreign-rights/comic/morgan

« Ostatnia zmiana: Śr, 13 Grudzień 2023, 22:27:02 wysłana przez Konrad »

Offline Necr09

« Odpowiedź #1692 dnia: Śr, 13 Grudzień 2023, 21:32:59 »
(...)

Kurczę, na ten moment jedynie ewentualnie kolejne tomy Miasta latarni z tej listy dla mnie bo wątpię, że się Katedra Otchłani pojawi we Francji w przyszłym roku :/
FGO: 758,469,198

Offline Lagroht

« Odpowiedź #1693 dnia: Śr, 13 Grudzień 2023, 21:34:11 »

Offline Necr09

« Odpowiedź #1694 dnia: Śr, 13 Grudzień 2023, 22:03:17 »
Z dalszej części streama rozważany jest ten komiks autorów Colt & Pepper:
https://www.bedetheque.com/serie-46609-BD-Nous-les-morts.html
FGO: 758,469,198