Autor Wątek: Wydawnictwo Lost In Time  (Przeczytany 664104 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PabloWu

Odp: Wydawnictwo Lost In Time
« Odpowiedź #1575 dnia: Cz, 28 Wrzesień 2023, 19:58:04 »
Losty wydają zajebiste komiksy rozrywkowe, świetnie wydane i wydaje mi się że w tych drogich czasach starają się wydawać najtaniej jak się da , szanuję to i w miarę możliwości wspieram, oby tak dalej.

Offline 79ers

« Odpowiedź #1576 dnia: Pt, 29 Wrzesień 2023, 09:57:16 »
Najfajniejszy jest podtytuł Piątej Ewangelii "Przełożył Jakub Syty"  ;D

Offline Dracos

« Odpowiedź #1577 dnia: Pt, 29 Wrzesień 2023, 13:33:47 »

Ja bym się nie zdziwił gdyby za taką formę promocji swojego nazwiska komiksy od Lostów wpadały zawsze na początek jego kolejki tłumaczeniowej.

Offline deFranco

« Odpowiedź #1578 dnia: Pt, 29 Wrzesień 2023, 15:32:25 »
Ja jestem jakiś nietypowy bo Lost in Time prawie w ogóle mnie nie kręci.
Nabyłem od nich kilka komiksów i wszystkie poza Hombre, zaraz odsprzedałem
Wezmę jeszcze Burtona & Cyba bo znam i lubię. Ale reszta ? Rozczarowanie i wielkie ryzyko.

Postanowiłem, że kupię tą "Piątą ewangelię" bo rysunki ok, a przede wszystkim pachnie mi
to "Trzecim Testamentem", tyle, że obawy mam wielkie. Raz, że to LiT, a dwa scenariusz
pisał ten sam gość od "Katedry odchłani", która również totalnie zawiodła. Spodziewałem
się jakiegoś dark fantasy, a dostałem nudną historię jakiegoś procesu  ::)
"Testament" to jednak Dorison czyli kilka półek wyżej.

Korci też ten "Król rozpustników" ale poczekam na opinie. Kto już przeczyta niech się podzieli wrażeniami  :)
Czekam na: Bob Morane, Ric Hochet, Vampirella, Tomb of Dracula, Den, Indiana Jones, Xenozoic, Barb Wire, Alpha, Estelle

Offline PabloWu

« Odpowiedź #1579 dnia: Pt, 29 Wrzesień 2023, 16:24:30 »

Piąta Ewangelia według Jakuba Sytego to byłoby coś  ;)

Offline Nowicjusz

« Odpowiedź #1580 dnia: Nd, 01 Październik 2023, 13:48:00 »
Czy ktoś, podzieli się wiedzą ile wynoszą nakłady okładek limitowanych od LiT?
Hombre limitkę udało się zamówić, ale Burton&Cyc już niestety nie

Offline LukCook

« Odpowiedź #1581 dnia: Nd, 01 Październik 2023, 13:57:13 »
Dawno temu jak wychodził Świat Dryftu to limitki było 150 sztuk. Teraz nie wiem.

Online amsterdream

« Odpowiedź #1582 dnia: Nd, 01 Październik 2023, 14:01:22 »
Ja jestem jakiś nietypowy bo Lost in Time prawie w ogóle mnie nie kręci.
Nabyłem od nich kilka komiksów i wszystkie poza Hombre, zaraz odsprzedałem
Wezmę jeszcze Burtona & Cyba bo znam i lubię. Ale reszta ? Rozczarowanie i wielkie ryzyko.

Nie jesteś sam. Ja nie mam od nich jeszcze żadnego komiksu. Jakoś tytuły przez nich wydawane zupełnie do mnie nie przemawiają. Za dużo współczesnych frankofonów z gatunków które zazwyczaj omijam szerokim łukiem. W sumie w schowku w gildii mam tylko Arkę i pewnie kiedyś nabędę jako pierwszy ich tytuł.
« Ostatnia zmiana: Nd, 01 Październik 2023, 14:13:57 wysłana przez amsterdream »
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Castiglione

« Odpowiedź #1583 dnia: Nd, 01 Październik 2023, 14:52:30 »
Same here. Szanuję rozwój i ekspansję wydawniczą, ale interesują mnie tylko pojedyncze tytuły.

« Odpowiedź #1584 dnia: Nd, 01 Październik 2023, 15:15:54 »
I ja tez mam tak samo. Biore tylko Toppiego.

Offline LukCook

« Odpowiedź #1585 dnia: Nd, 01 Październik 2023, 15:33:54 »
De gustibus non est disputandum.

Ja od LiT biorę wszystko.

Offline Randal63

« Odpowiedź #1586 dnia: Nd, 01 Październik 2023, 18:56:17 »
Ja tak na 80% tego co wydają. :D

Offline dreamer36

« Odpowiedź #1587 dnia: Pn, 02 Październik 2023, 12:59:01 »
Buuuuu i nie ma Toppiego w październiku.... Jakiś Lucas co sobie wojny w gwiazdach wymyślił... Ehhhhhh...

Online vision2001

« Odpowiedź #1588 dnia: Pn, 02 Październik 2023, 13:04:03 »
Jak powstawały "Gwiezdne wojny"? Które pomysły nie doczekały się realizacji? Jak wyglądało życie na planie kultowej produkcji? Na te i wiele innych pytań odpowiedzi znajdziecie w "Wojnach Lucasa" już 25.10! 😍
-------------------
👉Na lostintime.pl rozpoczęliśmy przedsprzedaż "Wojen Lucasa", "Miasta latarni #1" oraz "Piątej ewangelii".🙂
👉Wszystkie pozycje zamówicie z 25% rabatem i darmową wysyłką  Paczkomatami od 280 zł.
-------------------
"Wojny Lucasa", komiks wierny historii i oparty na skrupulatnej analizie wielu publikacji i wywiadów, ukazuje epopeję George’a Lucasa, buntowniczego marzyciela wyrwanego z objęć śmierci, cudownego dziecka nowego Hollywood i nieposkromionego wizjonera, który się wytwórniom nie kłaniał.
Ta wyjątkowa, nietypowa wyprawa za kulisy "Gwiezdnych wojen", prowadzi czytelnika od piekła castingu po koszmar codziennej rzeczywistości na planie. W skład tej codzienności wchodziły konflikty między aktorami, potajemny romans i przede wszystkim katastrofy – jedna za drugą. Z tego ogromnego chaosu wyłoni się niezwykłe dzieło, które na zawsze odmieni oblicze dziesiątej muzy.
"Wojny Lucasa" to podróż w otchłań tworzenia, pełna emocji, wywołująca wzruszenie i uśmiech. To idealna historia powstawania pewnej opowieści i oszałamiającego triumfu, lekcja o kinie oraz oda do magii dzieciństwa – i do wytrwałości na przekór wszystkiemu.
-------------------
Podstawowe informacje:
👉Tytuł: Wojny Lucas
👉Tytuł oryginalny: Les guerres de Lucas
👉Scenariusz: Laurent Hopman
👉Rysunki: Renaud Roche
👉Kolory: Renaud Roche
👉Przekład: Marta Duda-Gryc
👉Redakcja: Magdalena 'Cathia' Kozłowska
👉Korekta: Izabela Rutkowska
👉Skład: Piotr Margol
👉Liczba stron: 208
👉Format: 165 x 210 mm
👉Oprawa: miękka ze skrzydełkami
👉Papier: offsetowy
👉Druk: kolor
👉Wydawnictwo: Lost In Time
👉Wydawca oryginalny: Éditions Deman
👉Data wydania: 25 października 2023 r.
👉Cena okładkowa: 72 zł
👉ISBN-13: 978-83-67270-57-1

Offline Nephilim

« Odpowiedź #1589 dnia: Wt, 03 Październik 2023, 15:37:13 »
Jakieś malkontenctwo się tutaj wkrada ;)

Fakt, że start LiT miało taki sobie i w sumie poza Toppim nie było szału, ot, średnia półka frankofońskiego komiksu ale potem wjechali w dobrych rysowników i fajne historie: "Dziki Zachód" Lamontagne'a, "Go West" oraz "Indianie!" z plejadą najlepszych rysowników, komiksy Toulhoata ("Republika Czaszki" oraz "Król Rozpustników") który staje się tytanem europejskiej, młodej sceny a jego styl wg mnie urywa łeb, "Cesarzowa Charlotta" Bonhomme'a, teraz "Hombre" oraz "Burton&Cyb" - tych komiksów nie powinno się omijać łukiem ;)

A jeśli wrzucacie do koszyka takie tytuły jak "Arawn" czy "Izuna" to w sumie nie dziwię się, proponuję natomiast się poprawić i zerknąć na w/w jeśli nie znacie  ::)