Autor Wątek: Wydawnictwo Lost In Time  (Przeczytany 664155 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sędzia

Odp: Wydawnictwo Lost In Time
« Odpowiedź #1545 dnia: Pt, 08 Wrzesień 2023, 18:50:25 »
No to co? Zapewne są setki komiksów i innych rzeczy, które super by mi się spodobały, ale nawet nie wiem o ich istnieniu, a nawet, gdybym wiedział, to i tak z wszystkimi bym się nie zapoznał, więc - I don't care.

No nic, ale to Ty napisałeś, że nie czaisz takiej ilości, a nadto że wolisz wybrać co Cię interesuje, a potem przeczytać jeszcze raz. Ja napisałem, że wolę robić to tylko z komiksami wybitnymi, bo na powtórkę tylko dobrych komiksów mi szkoda czasu i wytłumaczyłem swój punkt widzenia. Przecież nie musisz mieć takiego samego. Mnie zależy żeby poznać jak najwięcej możliwie najlepszych historii, ale jeśli ktoś woli co innego, to przecież nie ma w tym nic złego.

Offline stachel

« Odpowiedź #1546 dnia: Pt, 08 Wrzesień 2023, 22:15:37 »
Dzisiaj na transmisji dotyczącej Star Wars Marta Duda-Gryc zapowiedziała, że prawdopodobnie pod koniec października ukaże się Les Guerres de Lucas (premiera we Francji także w październiku). Generalnie ma to być komiks o powstawaniu Gwiezdnych wojen. Podobno ma to być świetna pozycja zarówno dla fanów SW jak i ogólnie popkultury.

Spoiler: PokażUkryj

Offline Castiglione

« Odpowiedź #1547 dnia: Pt, 08 Wrzesień 2023, 23:04:12 »
Gdzieś na forum już przemknęła ta okładka, ale nie pamiętam, w którym wątku.

Offline greg0

« Ostatnia zmiana: Pt, 08 Wrzesień 2023, 23:32:41 wysłana przez greg0 »
Ważne żeby narzekać...

Offline Pablos

« Odpowiedź #1549 dnia: So, 09 Wrzesień 2023, 21:41:45 »
Ciekawa dyskusja na ostatnich kilku stronach więc się wypowiem :)
Odnośnie tego kto kupuje komiksy i czy to się skończy - mi się wydaje, że ludzie, dla których komiksy to hobby nadal będą je kupować. Fakt, że komiksy ostatnio mocno podrożały (jak zresztą wszystko), ale pensje w PL też poszły mocno w górę. Zastanowiłem się nad swoimi wydatkami na komiksy i wyszło mi, że wydaję teraz znacznie więcej niż np. 5lat temu, ale też moje wynagrodzenie jest zdecydowanie wyższe i koniec końców obecne wydatki na komiksy ważą mniej w moim portfelu niż kilka lat temu. Moi znajomi mają podobnie ze swoim hobby, więc nie sądzę, bym był tutaj wyjątkiem. Dlatego wydaje mi się, że w kolejnych latach nadal będę kupował komiksy, zapewne przeznaczając na nie coraz większe kwoty. Zakładam, że może się to zmienić w przypadku jakichś niekorzystnych zdarzeń jak choroba, utrata pracy, albo kolejna wygrana rządzącej partii i doprowadzenie naszej gospodarki do ruiny.

Inna sprawa, że np. 5 lat temu kupowałem głównie komiksy Egmontu, a teraz  biorę ich b. mało. Moje zamówienia wrześniowe to Hombre, Blast2, Na wschód od zachodu 2, Pan Wtorek Popielcowy, Burton i Cyb, król rozpustników i Parker. Czyli żadnego Egmontu, za to LiT x3, SL, Mandioca, Mucha i Nagle. Zatem wydaje mi się, że Ukaszm84 ma rację, pisząc jak mogą przebiegać grupy czytelników. A przynajmniej ja wpisuję się w grupę, którą opisał.

Ostatni wątek do którego nawiążę to sprzedaż komiksów. Ja nie sprzedałem jeszcze żadnego, z dwóch powodów. Pierwszy jest taki, że nie mam czasu, by się w to bawić (ogłoszenie, zdjęcia, pakowanie, wysyłanie...). Drugi jest taki, że mi się w to bawić nie chce. Mam mało czasu i wolę go spożytkować na inne rzeczy (np. czytanie komiksów). To co przeczytam i nie jest dla mnie zajebiste (albo nie wygląda super fajnie na półce ;D) ląduje w pudle na poddaszu. Mam plany, by pozycje mniej interesujące kiedyś wyprzedać, ale odkładam to na bliżej nieokreśloną przyszłość:) Natomiast dzięki temu, że przenoszę komiksy na poddasze, nie mam aż tak wielkich problemów z miejscem na półkach i ciśnienia, by się komiksów pozbywać.

« Odpowiedź #1550 dnia: So, 09 Wrzesień 2023, 21:45:11 »
  Burton i Cyb? To, to z Komiksu Fantastyki? Ktoś to u nas wydaje?

Offline starcek

« Odpowiedź #1551 dnia: So, 09 Wrzesień 2023, 21:59:09 »
Oni zapowiedzieli. Cofnij się ze 3 strony w wątku. :-)
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Death

« Odpowiedź #1552 dnia: Nd, 10 Wrzesień 2023, 08:46:10 »
Jakaś opinia o Poszukiwaczach z drzewoświata? Nie mam może z pięciu komiksów tego wydawnictwa, wśród nich właśnie tego. Warto?

Policzyłem, dokładnie pięciu.
« Ostatnia zmiana: Nd, 10 Wrzesień 2023, 08:47:53 wysłana przez Death »

Offline keram2

« Odpowiedź #1554 dnia: Wt, 12 Wrzesień 2023, 16:32:57 »
Jakaś opinia o Poszukiwaczach z drzewoświata? Nie mam może z pięciu komiksów tego wydawnictwa, wśród nich właśnie tego. Warto?

Wg. mnie komiks całkiem niezły, ciekawy pomysł, jednak zakończenie troszkę rozczarowujące.

Online donT

« Odpowiedź #1555 dnia: Śr, 13 Wrzesień 2023, 17:18:33 »
Wczoraj pan liscionosz przyniosl mi w koncu moj egzemplarz Hombre i jestem pod wrazeniem. Duzy format, przyjemny, gruby papier i kozackie rysunki. Swietny stosunek ceny do jakosci. Po opiniach kilku kolegow obawiam sie troszke czy dobrze sie to czyta, ale jak na razie - wrazenia mega pozytywne. Tak sie powinno wydawac integrale.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline kenji

« Odpowiedź #1556 dnia: Śr, 13 Wrzesień 2023, 18:01:32 »

Których ?

Offline LukCook

« Odpowiedź #1557 dnia: Śr, 13 Wrzesień 2023, 18:10:17 »

https://badloopus.pl/poszukiwacze-z-drzewoswiata-fantastyka-w-stylu-najlepszych-lat-90-recenzja/

Offline Death

« Odpowiedź #1558 dnia: Śr, 13 Wrzesień 2023, 19:07:39 »
Których ?
Poszukiwacze z drzewoświata, Elecboy 1, Czarna Dalia, Arawn 2, Świat mroku.

Offline Nowicjusz

« Odpowiedź #1559 dnia: Śr, 20 Wrzesień 2023, 14:37:13 »
Help. Czy ktoś ma wiedzę czy Król Rozpustników będzie w szerszej dystrybucji czy tylko gildia i parę sklepów?