Autor Wątek: Wydawnictwo Lost In Time  (Przeczytany 663102 razy)

Offline Lagroht

Odp: Wydawnictwo Lost In Time
« Odpowiedź #1410 dnia: Śr, 02 Sierpień 2023, 18:37:34 »

Offline donT

« Odpowiedź #1411 dnia: Śr, 02 Sierpień 2023, 19:50:32 »
Ja tam wole cycki te prawdziwe, najchetniej czuc w dloniach, a nie gapic sie na narysowane, ale co kto lubi.
😉
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline PabloWu

« Odpowiedź #1412 dnia: Śr, 02 Sierpień 2023, 21:40:26 »
Oczywiście że to co natura stworzyła jest najlepsze ale narysować dobrego cyca to jest Sztuka przez duże S i ja to szanuję i nie mogę przejść obojętnie :)
  I przy okazji polecam Voyeur od Planety Komiksów,  fantastycznie narysowany komiks  :) .

Offline Randal63

« Odpowiedź #1413 dnia: Pt, 04 Sierpień 2023, 03:24:39 »
Była jeszcze taka okładeczka, przyjemna dla oka. ;)

Offline vision2001

« Odpowiedź #1414 dnia: Pt, 04 Sierpień 2023, 21:36:39 »
🔥🔥ZAPOWIEDŹ🔥🔥
Sierpniowe zapowiedzi kończymy "Łowcami relikwii", kosmiczną przygodą stworzoną przez Sylvaina Runberga i Gruna!🙂
-------------------
👉Na lostintime.pl ruszyła przedsprzedaż sierpniowych nowości oraz dodruku "Wampira: Maskarady – Kłów zimy #1".
-------------------
Dwieście lat po międzyplanetarnej wojnie religijnej, która spustoszyła galaktykę, czworo bogów, zwanych Panteonem, postanawia założyć nowe imperium. Ustanawiają brutalną i represyjną dyktaturę, niszcząc przy tym wszelkie religie zagrażające kultowi boskiej czwórki. Stworzone przez nich legiony mają za zadanie pilnować tego stanu rzeczy, ale mimo tej kontroli różne ludy nadal czczą potajemnie swoich dawnych bogów.
Taka sytuacja doprowadziła do galaktycznego handlu relikwiami istotnymi dla wyznawców licznych religii, które zostały zakazane. A tam, gdzie pojawia się zakaz, rodzi się przemyt i pojawiają się łowcy relikwii. Właśnie takie życie prowadzą Xia, istota ludzka, oraz zamaskowany Mały Mercur, nieznanego pochodzenia. To jedni z najlepszych łowców relikwii w całej galaktyce, a podczas nowej misji dołącza do nich jeszcze Vitellius, były centurion, który zdezerterował z Boskich Legionów.
-------------------
Podstawowe informacje:
👉Tytuł: Łowcy relikwii
👉Tytuł oryginalny: Space Relic Hunters
👉Scenariusz: Sylvain Runberg
👉Rysunki: Grun
👉Kolory: Grun
👉Przekład: Paweł Łapiński
👉Redakcja: Marcin Grabski
👉Korekta: Anna Babisz
👉Skład: Piotr Margol
👉Liczba stron: 120
👉Format: 240 x 320 mm
👉Oprawa: twarda
👉Papier: kredowy
👉Druk: kolor
👉Wydawnictwo: Lost In Time
👉Wydawca oryginalny: Editions Daniel Maghen
👉Data wydania: 24 sierpnia 2023 r.
👉Cena okładkowa: 100 zł
👉ISBN-13: 978-83-67270-50-2

« Ostatnia zmiana: Pt, 04 Sierpień 2023, 21:38:45 wysłana przez vision2001 »

Offline Konrad

« Odpowiedź #1415 dnia: Pt, 04 Sierpień 2023, 23:31:52 »
O, czyli jednak LIT to wyda. O tym komiksie na forum wspominałem już w marcu, ale zastanawiałem się wtedy czy to nie będzie czasem Taurus.

A jak już w temacie Taurusa jesteśmy to coś mi się przypomniało.
Studio Lain wydaje teraz Zaklinaczy Opali z rysunkami Gruna.
Z tego powodu ktoś zapytał ich na FB czy będą też wydawać jego nadchodzący komiks Space Relic Hunters ze scenariuszem Sylvaina Runberga od wydawnictwa Daniel Maghen éditions i odpowiedź która padła brzmiała: "My nie, ale ktoś wyda".
I tutaj teraz moje przypuszczenie jest takie, że może Taurus to wyda. Są to ci sami autorzy, którzy stworzyli wydawaną przez nich właśnie serię On Mars z tego samego wydawnictwa Daniel Maghen éditions.
Nie jest to potwierdzone info, ale nawet jeśli nie Taurus, to ktoś ma wydać.
Tytuł ma wyjść we Francji pod koniec sierpnia. Będzie one-shotem na około 100 stron komiksu + 20 dodatków.

Kilka plansz:

Więcej można znaleźć na FB autora:
https://www.facebook.com/grundessinateurbd

Edit.
A przy okazji na stronie francuskiego wydawcy można sobie obejrzeć pierwsze 15 stron:
https://www.danielmaghen-editions.com/catalogue/space-relic-hunters/
« Ostatnia zmiana: So, 05 Sierpień 2023, 00:13:58 wysłana przez Konrad »

Offline Randal63

« Odpowiedź #1416 dnia: So, 05 Sierpień 2023, 01:42:27 »
Konrad, prawie ci się udało ;) . Teraz przyjdzie mi zamówić dwie pozycje od LiT. Czy jest jakaś informacja o przedsprzedaży Hombre ? Nie chciałbym się znaleźć w sytuacji jaka się ostatnio trafia w Studio Lain. Parę dni i pozycja znika, ech ale czasy.

Offline tomek0810

« Odpowiedź #1417 dnia: So, 05 Sierpień 2023, 02:07:18 »
Hombre i pozostałe sierpniowe zapowiedzi są już do zamówienia w sklepie wydawnictwa.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #1418 dnia: So, 05 Sierpień 2023, 09:15:41 »
Nie chciałbym się znaleźć w sytuacji jaka się ostatnio trafia w Studio Lain. Parę dni i pozycja znika, ech ale czasy.
To raczej nie grozi u innych wydawców niż SL.

Offline Martin Eden

« Odpowiedź #1419 dnia: So, 05 Sierpień 2023, 09:58:56 »
Seria Armada jak widać wywarła spory wpływ na wyobraźnię europejskich twórców.

Offline Randal63

« Odpowiedź #1420 dnia: Nd, 06 Sierpień 2023, 00:00:17 »
To raczej nie grozi u innych wydawców niż SL.
Może i tak. Pewnie tu decydującą rolę ma wysokość nakładu. Gdyby Hombre wyszło w "limitce" jak wydaje SL, to kto wie czy nie powtórzyłaby się sytuacja jak z Cynglem. Dlatego spokojnie, bezstresowo złożę zamówienie i będę czekał. :D

Offline Konrad

« Odpowiedź #1421 dnia: Wt, 08 Sierpień 2023, 19:28:34 »
No i sprawdziło się moje przypuszczenie :)
Wydawnictwo rozesłało nowy newsletter i jest tam taka podpowiedź odnośnie nowej zapowiedzi:
"Uchylamy też rąbka tajemnicy odnośnie nadchodzących planów wydawniczych... Bardzo lubimy duet Vincenta Brugeasa i Ronana Toulhoata, autorów Republiki Czaszki"

Liczę, że będzie to seria Le roy des Ribauds
https://www.bedetheque.com/serie-45962-BD-Roy-des-Ribauds.html

🔥🔥ZAPOWIEDŹ🔥🔥
Z niemałą przyjemnością ogłaszamy, że trwają prace nad polskim wydaniem "Króla rozpustników" (oryg. "Le Roy des Ribauds") Vincenta Brugeasa i Ronana Toulhoata ("Republika czaszki"). 🤩
Jedna z najwyżej ocenianych frankofońskich serii ostatnich lat ukaże się w dwóch integralach (każdy cykl osobno). Pierwszy będzie liczyło około 460 stron, a jego premierę planujemy na przełom września i października. 🙂
P.S. Okładka robocza, może jeszcze ulec zmianie.

Czyli będą dwa integrale:
- I cykl  to tomy 1-3 - 460 stron (160 + 144 + 160)
- II cykl to będą tomy 4-5 - prawdopodobnie jakieś 270 stron (136 stron tomu 4 i pewnie podobna liczba stron tomu 5, który jeszcze nie powstał).
« Ostatnia zmiana: Wt, 08 Sierpień 2023, 20:04:57 wysłana przez Konrad »

Offline martin685

« Odpowiedź #1422 dnia: Wt, 08 Sierpień 2023, 19:52:26 »
I taki sposób wydawania to ja rozumiem, a nie jakieś tomiki po 56 str jak scream  8)

Offline s-ebola

« Odpowiedź #1423 dnia: Wt, 08 Sierpień 2023, 20:13:53 »
Pięknie to wygląda,460 stron😯,ciekawe jaka cena będzie za taką cegiełkę.

Offline Death

« Odpowiedź #1424 dnia: Wt, 08 Sierpień 2023, 20:15:31 »
Lost pokazuje Taurusowi i  Screamowi jak to się robi. :)