Autor Wątek: Wydawnictwo Lost In Time  (Przeczytany 660390 razy)

Offline parsom

Odp: Wydawnictwo Lost In Time
« Odpowiedź #1185 dnia: Cz, 09 Luty 2023, 20:11:46 »
Ale nadal drogo...

Offline chch

« Odpowiedź #1186 dnia: Cz, 09 Luty 2023, 20:48:34 »

Offline Jaxx

« Odpowiedź #1187 dnia: Cz, 09 Luty 2023, 21:10:42 »
właśnie nie widziałem tk na ceneo ani lubimy czytac, nie ten tytul..sam zmajsteowales ten link? dzieki

Tak, przez ręczne doklejenie protokołu do adresu strony.

Offline stempel

« Odpowiedź #1188 dnia: Pt, 10 Luty 2023, 10:09:23 »
Warunki faktycznie bardzo kuszace, poszlo zamowienie, zobaczymy jak pakuja, bo jeszcze nigdy u nich nie bralem.
Ja brałem duże zamówienie w grudniu 22r. (zaległości z LiT plus jedna pozycja z Mandioci na miękko) więc paczka nieco ważyła. Pierwsza przesyłka dobrze zapakowana, jednakże było nieco luzu więc dzięki kurierowi wszystkie pozycje z jednej strony trzaśnięte. Z uwagi na koszt zakupu reklamowałam, cały proces przebieg idealnie tzn. wysłałem stare a nowe pozycje otrzymałem w zarąbiscie dużym kartonie tzn. dwóch bo był jeden w drugim z dużą ilością wypełniaczy, i tym razem wszystko ok. Generalnie więc zadowolony jestem i na pewno tam wrócę. Czekam tylko czy pojawi się druga część Jonathana i nowi Toppi.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1189 dnia: Nd, 12 Luty 2023, 19:24:39 »
🔥🔥ZAPOWIEDŹ🔥🔥
W marcu nasz katalog zasili świetny thriller Alexa W. Inkera, osadzony w latach 90. XX wieku w amerykańskim miasteczku. Kiedy jeden z uczniów lokalnej szkoły niespodziewanie znika, grupa nastolatków rozpoczyna śledztwo na własną rękę.
------------------------
Kto się kryje za drzwiami, przyczajony w cieniu, czyhając na dzieci?
Cóż to za demoniczna istota, której oddech przyspiesza w mroczną noc? I cóż to za banda dzieciaków – niepokornych i solidarnych?
...
Witajcie w niezwykłym, diabelskim labiryncie Colorado Train.
Połowa lat dziewięćdziesiątych XX wieku w dawnym górniczym miasteczku, na które ze wszystkich stron napierają czerwone stoki Gór Skalistych i Wyżyny Kolorado.
To właśnie w tej prowincjonalnej Ameryce, o której w dekadzie dobrobytu gospodarczego wszyscy zapomnieli, dorasta zagubiony nastolatek Michael, skater z przydługimi włosami, chodzący w za dużej bluzie z kapturem i w trampkach.
Są tutaj także Durham, bezdomny chłopak uzależniony od cracku, gruby Don, którego prześladują wredne typy z liceum, i oczywiście Suzy, androgyniczna buntowniczka z niemal zawsze podbitym okiem (to sprawka jej ojca policjanta).
Ale życie i tak jest piękne.
👉2022 – Nagroda Quai des Bulles - Prix Coup de Cœur
👉2023 – Nominacja w kategorii „Thriller” na Międzynarodowym Festiwalu Komiksu w Angoulême
Komiks inspirowany powieścią Thibaulta Vermota.
------------------------
Podstawowe informacje:
👉Tytuł: Colorado Train
👉Tytuł oryginalny: Colorado Train
👉Scenariusz: Alex W. Inker
👉Rysunki i kolory: Alex W. Inker
👉Tłumaczenie: Marta Duda-Gryc
👉Redakcja: Marcin Grabski
👉Korekta: Agata Bogusławska
👉Skład: Piotr Margol
👉Liczba stron: 232
👉Format: 165 x 210 mm
👉Oprawa: miękka ze skrzydełkami
👉Papier: offsetowy
👉Druk: cz.-b.
👉Wydawnictwo: Lost In Time
👉Wydawca oryginalny: Sarbacane
👉Data wydania: 23 marca 2023 r.
👉Cena okładkowa: 66 zł
👉ISBN-13: 978-83-67270-29-8
#coloradotrain #alexwinker #frankofonyzlostintime #lostintimepl #kryminał #thriller #komiks #komiksy #thibaultvermot #zapowiedź

« Ostatnia zmiana: Nd, 12 Luty 2023, 19:26:51 wysłana przez ukaszm84 »

Offline Leyek

« Odpowiedź #1190 dnia: Nd, 12 Luty 2023, 19:29:46 »
Jak na dzisiejsze czasy to fajna okładkowa cena (nawet biorąc pod uwagę, że to cz-b i jakiś dziwny, mały format).

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1191 dnia: Nd, 12 Luty 2023, 19:33:46 »
Format to mniej więcej taki jak Fungae ostatnio, 5mm niższy tylko. Mnie cieszy, że LiT regularnie wydaje też takie formaty oraz takie komiksy, Scream by to wydał w powiększonym A4 za 200 zł.

Offline Leyek

« Odpowiedź #1192 dnia: Nd, 12 Luty 2023, 19:35:18 »
Ja nie lubię takich "niestandardowych" formatów, bo się robi "burdel" na półce i miejsce się marnuje :)

A tu rysunki wyglądają ok, to chociaż amerykański B5 były niezłym rozwiązaniem.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1193 dnia: Nd, 12 Luty 2023, 19:50:06 »
No to są wtedy inne proporcje, może materiały do wydruku są takie i trzeba by było rozciągać albo dodawać niepotrzebne marginesy, nie wiem. Mi tam różne formaty nie przeszkadzają - i tak nie mam miejsca żeby wszystko trzymać na półkach i dużo leży po szafach. Gdybym miał miejsce też by mi to nie przeszkadzało zresztą.

Offline Leyek

« Odpowiedź #1194 dnia: Nd, 12 Luty 2023, 19:53:30 »
Użyłem skrótu myślowego. Pisząc o formacie B5 miałem na myśli jego wysokość. Bo pewnie proporcje są ciut inne, a bez sensu jest rozciągać czy dodawać marginesy.

Też nie mam wszystkiego na półkach. Ale przechowywanie niestandardowych formatów w niestandardowych miejscach jest jeszcze trudniejsze ;)

Offline 79ers

« Odpowiedź #1195 dnia: Nd, 12 Luty 2023, 20:04:03 »
W temacie formatów jesteśmy 100lat za afroafrykanami - a taki Urban od jakiegoś czasu wydaje również superhero w formacie kieszonkowym. Cena Colorado faktycznie skłania do zainteresowanie się tym tytułem.

Offline hansior

« Odpowiedź #1196 dnia: Nd, 12 Luty 2023, 21:26:28 »
Ja nie lubię takich "niestandardowych" formatów, bo się robi "burdel" na półce i miejsce się marnuje :)

Taki "burdel" jest fajny. Dzięki niemu półka wygląda ciekawiej. Nie przypomina półek fanów mangi.

Offline death_bird

« Odpowiedź #1197 dnia: Nd, 12 Luty 2023, 21:34:50 »
Trafiony zatopiony - i już wiemy skąd ta ofensywa mangi. Ludzie mają dość burdelu na półkach, niedopasowanych panoram, niepasujących i zmieniających kolorystykę grzbietów w zw. z czym inwestują w azjatycki ład, porządek i spokój wewnętrzny, z tomikami jak od linijki.  8)
I w ten sposób szybciej osiągają zen.  ;)
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Leyek

« Odpowiedź #1198 dnia: Nd, 12 Luty 2023, 21:36:36 »
Nie przypomina półek fanów mangi.

Trafiłeś z argumentem, który może mnie przekonać ;)

Nie no spoko nie mówię, że wszystko ma być od linijki, ale wolałbym tak jak jest z książkami, są jakieś odchylenia ale o 10-15% na wysokości, a nie że jedna pozycja kwadrat mały, a drugie wielkolud od Screama.

Online PabloWu

« Odpowiedź #1199 dnia: Nd, 12 Luty 2023, 21:57:12 »
Nigdy mi nie przyszło do głowy żeby nie kupować komiksu który mnie interesuje ze względu na format wydania , nie ogarniam tego  :) a sam komiks zapowiada się interesująco, biorę w ciemno.