Autor Wątek: Wydawnictwo Lost In Time  (Przeczytany 660395 razy)

Offline Brvk

Odp: Wydawnictwo Lost In Time
« Odpowiedź #1170 dnia: Pt, 03 Luty 2023, 14:12:34 »
Serie wydawnicze to podstawowy trik, żeby sprowokować do zakupu. Zwykle towarzyszy takiemu przedsięwzięciu jakaś myśl przewodnia, w praktyce motto-pretekst, żeby podpinać niepowiązane tytuły pod jednym szyldem. (Czasem, jeśli redaktor prowadzi serię rzetelnie, a wydawca daje mu wolną rękę, jego wybory można potraktować jako wskazówkę zakupową). Popularny zwłaszcza w wydawnictwach literackich. Gdy sprzedaż spada, serię się zamyka i po zmianie szaty wprowadza na rynek książki w ramach nowej serii.

Moim zdaniem - dla świadomego czytelnika, który ma całą listę zakupową w schowku - rzecz bez większego znaczego.

Kolekcjonerów pewnie drażni.

Offline stab

« Odpowiedź #1171 dnia: Pt, 03 Luty 2023, 14:35:15 »
Toppi tom 1 pojawił się na gildii w przedsprzedaży.

Offline Motyl

« Odpowiedź #1172 dnia: Nd, 05 Luty 2023, 16:07:15 »
Jeśli ktoś jeszcze waha się nad zakupem „Wypadku na polowaniu. Prawdziwej opowieść o zbrodni i poezji”, to polecam obszerną analizę tego tytułu dokonaną przez Pawła Ciołkiewicza (laureat nagrody im. Dra Tomasza Marciniaka, autor książek Moje komiksy. Vol. 1 i Vol. 2) - https://paradoks.net.pl/read/44539-wypadek-na-polowaniu-prawdziwa-opowiesc-o-zbrodni-i-poezji-recenzja

Zastanawiałem się, czy sięgnąć po ten komiks, ale kilka polecanek w sieci sprawiło, że już do mnie leci. I powiem szczerze, że już nie mogę się doczekać lektury.

Offline radioblackmetal

« Odpowiedź #1173 dnia: Nd, 05 Luty 2023, 22:54:41 »
Miałem nie kupować tego komiksu ale powyższa recenzja przekonała mnie by zmienić zdanie.

No i to także przykład rzeczowej recenzji a nie kolejne, z góry założone, zachwyty i ogólniki.
Tolerancja nie oznacza akceptacji.

The darkness will swallow everything

Offline martin685

« Odpowiedź #1174 dnia: Śr, 08 Luty 2023, 21:37:11 »
Czy ktoś czytał może "Powrót pszczołojada" ?
Jestem świeżo po lekturze i zastanawiam się czy dobrze interpretuję zakończenie, trochę brak mi obycia z poważniejszą literaturą,a to może pomóc:
Spoiler: PokażUkryj
Regina jest tylko wytworem wyobraźni Simona?

Niezależnie od tego, komiks dostarczył mi znacznie więcej niż się spodziewałem w tej cenie, szkoda tylko że autorka zdecydowała się na rysunki cyfrowe, bo sample rysowane tuszem widoczne w dodatkach wyglądają bardzo dobrze.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1175 dnia: Śr, 08 Luty 2023, 21:43:40 »
Regina jest tylko wytworem wyobraźni Simona?

Czytałem w okolicach premiery, więc mogę coś mieszać. Ale jeśli dobrze pamiętam, to tak. Moja interpretacja była też chyba taka, że jest ona uosobieniem jego chęci powrotu do czasów młodości, kiedy wszystko było prostsze, fascynacja dziewczyną oraz literaturą silniejsza itd. Ale tak jak tytułowy pszczołojad, tak i główny bohater powraca już w zupełnie inną sytuację i to se ne vrati.

Swoją drogą świetny komiks, mi się o wiele bardziej podobał niż Dni piasku.

Offline martin685

« Odpowiedź #1176 dnia: Śr, 08 Luty 2023, 21:48:36 »
Wielkie dzięki, czyli nie tylko ja mam taką interpretację. To zakończenie podbiło moją ocenę minimum o 1 punkt w 10 stopniowej skali, dni piasku sprzedałem bo tam ciężar gatunkowy wg mnie nie został dobrze wykorzystany mimo ładnych rysunków które mi bardzo podchodzą, ale "Powrót" chyba zostawie, bo dawno nie czytało mi się czegoś tak dobrze, a jednocześnie nie czułem takiego dopracowania tematu. Ciężko mi wskazać inny komiks za 40 PLN, który tak by mi się spodobał.

Offline chch

« Odpowiedź #1177 dnia: Cz, 09 Luty 2023, 16:51:11 »
ktoś się orientuje czemu na taniej książce LiT jest takie drogie? Wypadek... w przedspedaży kosztował 97, teraz 115, na najtanszych czytam i gildii 86...

Online Konrad

« Odpowiedź #1178 dnia: Cz, 09 Luty 2023, 16:56:43 »
Zamawiaj w hurtowni Motyli Książkowych, mają teraz 32% rabatu na wszystko.
Wypadek na polowaniu wychodzi za 78,20 zł, mają też darmową wysyłkę od 150zł.
https://www.motyleksiazkowe.pl/3022_lost-in-time

Offline chch

« Odpowiedź #1179 dnia: Cz, 09 Luty 2023, 17:22:28 »
Może tak zrobię, ale akruta mam kod zniżkowy na TK i stąd tam chciałem zamówić, dziękuję.

Offline Szekak

« Odpowiedź #1180 dnia: Cz, 09 Luty 2023, 17:38:50 »
Warunki faktycznie bardzo kuszace, poszlo zamowienie, zobaczymy jak pakuja, bo jeszcze nigdy u nich nie bralem.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline parsom

« Odpowiedź #1181 dnia: Cz, 09 Luty 2023, 17:58:07 »
Brałem u nich ze dwa razy, ale kompletnie nie pamiętam pakowania. Znaczy się - raczej dobrze robią, bo nic się nie zniszczyło. Mandiocę mają w dobrych cenach.

Offline Dracos

« Odpowiedź #1182 dnia: Cz, 09 Luty 2023, 18:36:16 »
Ja wziąłem dwa razy i za pierwszym wszystko było ok, a za drugim róg ubity w jednej pozycji. Można powiedzieć że pech z przesyłką, ale też to pakowanie było adekwatne do ceny. Nie tragedia, ale też nie można być zaskoczonym że coś przyszło walnięte. Nawet byłoby mi głupio u nich reklamować skoro wiem że dają maksymalny rabat, tym niemniej kolejne zamówienia już robiłem na gildii szczególnie że Toppiego i tak tam biorę.

Offline Eyeless

« Odpowiedź #1183 dnia: Cz, 09 Luty 2023, 18:44:20 »
Regularnie u nich biorę tytuły z LiT bo mają zazwyczaj największe zniżki , czasem pod 35%. Na pakowanie nie mogę narzekać, było solidnie i na 4 zamówienia jeszcze nic obitego nie dostałem.
I darmowa dostawa od 150, naprawdę trudno nie przekroczyć ;)
A Toppiego o ile pamiętam nie miewali.

Offline Jaxx

« Odpowiedź #1184 dnia: Cz, 09 Luty 2023, 20:00:37 »
ktoś się orientuje czemu na taniej książce LiT jest takie drogie? Wypadek... w przedspedaży kosztował 97, teraz 115, na najtanszych czytam i gildii 86...

Przez linki afiliacyjne wchodzi taniej:

Tu za 100 zł: https://www.taniaksiazka.pl/wypadek-na-polowaniu-p-1768681.html?abpid=6039&abpcid=11&bb_id=14711&bb_coid=184738003&bbclid=d8d3856f-a8ab-11ed-9955-ced8871f8f6c&utm_source=pp&utm_medium=cps&utm_campaign=ads4books