@UP
Dziękuję za wyjaśnienie odejścia TK. Po czymś takim, nie miał innego wyjścia. Egmont najpierw w 4 tomie daje okładkę 5 tomu i go potem nie wydaje. A mimo zamknięcia tej serii, próbują jeszcze z WW Martwa Ziemia i dopiero wtedy ostatecznie dają sobie spokój.
Tak, na pewno dlatego odszedł. Więcej szczegółów w sobotę na filmiku.
Gdy wróciłem do X-men po prawie 20 letnim rozbracie z komiksami to byłem całkiem usatysfakcjonowany runem Bendisa w Marvel Now. Ale czułem się jak głupek gdy w Marvel Now 2.0 historia nie domknęła pewnych wątków poprzednika. O ile dobrze pamiętam w Spider-Manie (Spectacular, Amazing - Now, Now 2.0 czy nawet obecnie Fresh) z niczego nie zrezygnowano.
Ale ostatecznie odpowiedziano mi na forum na nurtujące mnie pytania, w końcu X-men to wieczna telenowela - to zginie ten, to tamten, tego sklonują, to zaraz ona się odrodzi albo wróci z zaświatów, nie ma co drążyć.
Ale czy to wina egmontu, nie wiem. Większym problemem dla ludzi pewnie są te Punkty Zwrotne, ale z drugiej strony wole takie serie niż żadne.
Przy czym ja ostatnio mało czytam, męczę się od kilku tygodni z Nową granicą z DC. Dla kogoś kto czyta po tomie dziennie może to są faktycznie poważne problemy.