Autor Wątek: Tomasz Kołodziejczak odchodzi z Egmontu  (Przeczytany 53730 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline HugoL3

Odp: Tomasz Kołodziejczak odchodzi z Egmontu
« Odpowiedź #105 dnia: Pt, 14 Kwiecień 2023, 16:32:59 »
No a wydawcy nie interesuje co ty chcesz kupić, tylko co chce kupić kilka tysięcy takich jak ty, więc wszystko się zgadza.

Ale taka jest moja opinia, więc się nią podzieliłem. Oceniam z perspektywy klienta, a nie pracodawcy Pana Tomasza.
Dobrze, brońcie tego, że przez 10 lat nie było czego czytać. Brońcie też podwyżek cen, spoko. Nie tylko tych zasugerowanych przez Egmont...

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #106 dnia: Pt, 14 Kwiecień 2023, 16:38:52 »
brońcie tego, że przez 10 lat nie było czego czytać.

Nie no, to już musi być trolling.

Offline donT

« Odpowiedź #107 dnia: Pt, 14 Kwiecień 2023, 16:41:41 »
przez 10 lat nie było czego czytać

Jak nie bylo czego czytac? Co to za bzdury? Oczywiscie, ze bylo. Chyba, ze piszesz o spandexach to po czesci tak, nie wychodzilo tyle ile obecnie, ale nadal wychodzilo sporo innych rzeczy. Komiksy to nie tylko Marvel i DC.

edit: literowka
« Ostatnia zmiana: Pt, 14 Kwiecień 2023, 16:44:30 wysłana przez donT »
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #108 dnia: Pt, 14 Kwiecień 2023, 16:53:07 »
Aha no ok, czyli widocznie tylko ja przegapiłem Marvele (klasyki i ongoingi) wydawane przez Egmont w latach 2000-2010.

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #109 dnia: Pt, 14 Kwiecień 2023, 16:54:47 »
Może TK przejmie pisanie Batmana? Doświadczenie już ma.  ;D

Offline HugoL3

« Odpowiedź #110 dnia: Pt, 14 Kwiecień 2023, 16:56:28 »
Może TK przejmie pisanie Batmana? Doświadczenie już ma.  ;D

W Batman:Świat było średnio na jeża, ale może ograniczało go miejsce :)

Offline parsom

« Odpowiedź #111 dnia: Pt, 14 Kwiecień 2023, 16:57:00 »
Aha no ok, czyli widocznie tylko ja przegapiłem Marvele (klasyki i ongoingi) wydawane przez Egmont w latach 2000-2010.

Zdecyduj się - nie było czego czytać, czy nie wydawali tego, czego nie da się czytać?

Offline donT

« Odpowiedź #112 dnia: Pt, 14 Kwiecień 2023, 16:57:29 »
 ::)
Musisz chyba popracowac nad rozumieniem tego co czytasz.

Komiksy to nie tylko Marvel i DC.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #113 dnia: Pt, 14 Kwiecień 2023, 17:01:59 »
Ja w 2000 roku miałem 7 lat, czytałem Kaczora Donalda, Mix Komiks, Zone, co jakiś czas pojawiał się chyba dodatek z wyrywkowymi historyjkami w Gazecie Wyborczej. Chciałem czytać komiksy o superbohaterach, których przez te 10, 12 lat nie było, pojawiły się dopiero dzięki polityce Hachette. Kiedy im się udało, to Egmont postanowił w to wejść. I o to mam żal, że nawet nie podjęli rekawicy.
A to, że wydawali jakieś inne komiksy to mnie nie interesuje. Mówię ze swojej perspektywy. Jeżeli ktoś uważa tamtą dekadę za fantastyczną w wykonaniu Egmontu to gratuluję, że akurat w jego gusta wydawnictwo się wstrzeliło.
O to mam żal. Ale nie taki, żeby latać po konwentach i rządać głowy TK. Po prostu o tym napisałem, bo pełno tutaj laurek jakby nie wiadomo co ten TK zrobił.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #114 dnia: Pt, 14 Kwiecień 2023, 17:06:35 »
W latach 2001-2008 komiksy superhero wydawała Mandragora Egmont też coś wydawał. Od 2007 komiksy o superhero wydawała Mucha więc nie było tak źle

Offline perek82

« Odpowiedź #115 dnia: Pt, 14 Kwiecień 2023, 17:15:17 »
Masz żal do TK, że Egmont ani nikt inny na rynku nie wydawał komiksów wtedy, kiedy miałeś na nie ochotę?
Ja mam całą galerię takich żali: jak grałem w nogę, to nie było orlików tylko kartofliska i przez to nie zrobiłem kariery. I połamałem parę kości. Wina Tuska. Mógł wcześniej wymyśleć te orliki.
Cobain zastrzelił się zanim dopadła mnie moda na gitarowe granie. No nie pomyślał o mnie. Niech go.
Itd.
Nikomu laurek robić nie trzeba ale takie dosrywanie bo nie wstrzelił się w moje gusta to takie trochę niepoważne.
Rising stars (1-2) **
w0rldtr33 (1-2) **
Astronom ***
The Woods (2) *
Locke & Key (Keyhouse compendium) ***

Offline HugoL3

« Odpowiedź #116 dnia: Pt, 14 Kwiecień 2023, 17:23:08 »
W latach 2001-2008 komiksy superhero wydawała Mandragora

kupowałem

Nikomu laurek robić nie trzeba ale takie dosrywanie bo nie wstrzelił się w moje gusta to takie trochę niepoważne.

Ale ja nikomu nie dosrałem, nigdzie nie szerze krucjaty nienawiści, tylko w kontrze do tych Waszych laurek napisałem, że z tych 27 lat nie zapomnę mu tych 10 kiedy tych Marveli nie wydawał, a od 2013 juz maszyna wystrzeliła na maksa. Wcześniej nie byłoby popytu? Egmont nie zwykł komentować w bezpośredni sposób naszych dywagacji a chętnie bym usłyszał co stało na przeszkodzie, może wtedy puściłbym to w niepamięć.

Offline parsom

« Odpowiedź #117 dnia: Pt, 14 Kwiecień 2023, 17:26:30 »
Wydawał wtedy takie rzeczy, że jakbyś je czytał zamiast wzdychać do Marvela, to teraz byś rozumiał, za co mu wystawiają te laurki.

Offline donT

« Odpowiedź #118 dnia: Pt, 14 Kwiecień 2023, 17:30:34 »
A to, że wydawali jakieś inne komiksy to mnie nie interesuje. Mówię ze swojej perspektywy.

Widzisz, tu jest pies pogrzebany. Nie przyjmujesz do wiadomosci faktu, ze komiks to nie tylko lasery z prącia, ale takze kupa innych gatunkow i nisz. Te rzeczy Egmont wydawal i masa ludzi, jest za to panu Tomkowi wdzieczna. Moze ta dekada nie byla tak fantastyczna, ale pisanie, ze nie bylo co czytac swiadczy jedynie o Twojej ignorancji i totalnej nieznajomosci tematu.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #119 dnia: Pt, 14 Kwiecień 2023, 17:35:31 »
Chciałem czytać komiksy o superbohaterach, których przez te 10, 12 lat nie było, pojawiły się dopiero dzięki polityce Hachette

Zanim pojawiło się WKKM (2012) Egmont z superhero wydał:

Batman/Sędzia Dredd: Uśmiech śmierci
Batman: Powrót Mrocznego Rycerza
Batman: Mroczny Rycerz Kontratakuje
Green Arrow: Kołczan
Spider-Man: Splątana sieć
Batman: Black & White II
Green Lantern: Dziedzictwo - Testament i ostatnia wola Hala Jordana
Batman: Ego
Batman: Rok pierwszy
Wolverine
The Ultimates
Czarna Wdowa: Pajęczyca
Batman: Zagłada Gotham
Fantastyczna Czwórka: 1234
Inhumans
Batman: Gotham w świetle lamp gazowych
Daredevil: Diabeł stróż
Batman: Azyl Arkham
Batman: Hush
Superman: Na wszystkie pory roku

I doszedłem dopiero do 2006 roku, dalej mi się nie chce. Więc sorry, ale bazylujesz okrutnie.
« Ostatnia zmiana: Pt, 14 Kwiecień 2023, 18:05:35 wysłana przez ukaszm84 »