Miala wymierne lepsze wyniki sprawnisciowe takie jak np czasy. Dwa nie kupuje tego ze kobieta czegos nie moze bo brak toalety. Sa juz jednosrki strazy mieszane. Kurde to tak jakby nie wiem baseny byly tylko dla mezczyzn bo po co robic szafki i prysznic dla kobiet. Nie zaakceptuje nigdy ograniczania ludzkich wyborow w imie czyjegos wygodnictwa.
Nie rozumiemy się. Ja nie twierdzę, że kobiety czegoś nie mogą.
Napisałeś, że znasz przypadek, gdzie męska jednostka straży Pożarnej nie chciała kobiety. Starałem się wytłumaczyć dlaczego tak jest, sam przyznałeś mi rację. Upatrywanie we wszystkim spisków jest niezdrowe.
Załóżmy, że Twoja koleżanka była we wszystkim na równi z mężczyznami, a nawet lepiej biegała. No i co tego? Kolejny mężczyzna byłby dla jednostki lepszym wyborem, bo nie musieliby specjalnie dla niego wydzielać przestrzeni i zmieniać swoich przyzwyczajeń. To są realne problemy ludzi, a nie wydumane kwestie ideologiczne.
Jak tam faceci są wychowywani w przeświadczeniu że są najlepszym czym Bóg mógł obdarzyć ziemię, to nic dziwnego że kobiety które chwyciły za broń mają lepszą efektywność. Przede wszystkim już fakt że walczyły stawia je o wiele wyżej od tych co dali drapaka w kierunku Europy.
Gdyby tylko Ukraina posła do wojny kobiety, Kapitankę Marvelkę, Storm, Osę, Ashokę i Wiedźmy ze SW zamiast mężczyzn, już by pod Moskwą siedziały, ale kto wie, może Ukraina trzyma te super Cyborżki na czarną godzinę i jeszcze zobaczymy ich desant na Kreml.
Proponuję mniej hollywoodzkiego kina, a więcej rzeczywistości.