Autor Wątek: Tłumaczenia komiksów  (Przeczytany 118428 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline studio_lain

Odp: Tłumaczenia komiksów
« Odpowiedź #1320 dnia: Cz, 22 Sierpień 2024, 18:00:43 »
Jak tam faceci są wychowywani w przeświadczeniu że są najlepszym czym Bóg mógł obdarzyć ziemię, to nic dziwnego że kobiety które chwyciły za broń mają lepszą efektywność. Przede wszystkim już fakt że walczyły stawia je o wiele wyżej od tych co dali drapaka w kierunku Europy.

Stary nie wiesz o czym piszesz :) sprawdz co to kurdowie, co to kurdystan, co to rojava :) zreszta w przypadku migracji tez sie mylisz. Ale nie gadam dalej z wami bo przstane was lubic :) wylaczam ten temat, nie zagladam i udaje ze tego co tu jest nie przeczytalem. Jestem dostepny w temacie sl. Papa
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline komiks

« Odpowiedź #1321 dnia: Cz, 22 Sierpień 2024, 18:01:28 »
Miala wymierne lepsze wyniki sprawnisciowe takie jak np czasy. Dwa nie kupuje tego ze kobieta czegos nie moze bo brak toalety. Sa juz jednosrki strazy mieszane. Kurde to tak jakby nie wiem baseny byly tylko dla mezczyzn bo po co robic szafki i prysznic dla kobiet. Nie zaakceptuje nigdy ograniczania ludzkich wyborow w imie czyjegos wygodnictwa.

Nie rozumiemy się. Ja nie twierdzę, że kobiety czegoś nie mogą.
Napisałeś, że znasz przypadek, gdzie męska jednostka straży Pożarnej nie chciała kobiety. Starałem się wytłumaczyć dlaczego tak jest, sam przyznałeś mi rację. Upatrywanie we wszystkim spisków jest niezdrowe.

Załóżmy, że Twoja koleżanka była we wszystkim na równi z mężczyznami, a nawet lepiej biegała. No i co tego? Kolejny mężczyzna byłby dla jednostki lepszym wyborem, bo nie musieliby specjalnie dla niego wydzielać przestrzeni i zmieniać swoich przyzwyczajeń. To są realne problemy ludzi, a nie wydumane kwestie ideologiczne.

Jak tam faceci są wychowywani w przeświadczeniu że są najlepszym czym Bóg mógł obdarzyć ziemię, to nic dziwnego że kobiety które chwyciły za broń mają lepszą efektywność. Przede wszystkim już fakt że walczyły stawia je o wiele wyżej od tych co dali drapaka w kierunku Europy.

Gdyby tylko Ukraina posła do wojny kobiety, Kapitankę Marvelkę, Storm, Osę, Ashokę i Wiedźmy ze SW zamiast mężczyzn, już by pod Moskwą siedziały, ale kto wie, może Ukraina trzyma te super Cyborżki na czarną godzinę i jeszcze zobaczymy ich desant na Kreml.

Proponuję mniej hollywoodzkiego kina, a więcej rzeczywistości.
« Ostatnia zmiana: Cz, 22 Sierpień 2024, 18:03:30 wysłana przez Zwirek »
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Xmen

« Odpowiedź #1322 dnia: Cz, 22 Sierpień 2024, 18:03:01 »
Według najbardziej zaufanej skarbnicy wiedzy-google, 90 kilka procent ludzi otyłych jest otyłych przez brak umiaru w jedzeniu, złe odżywianie, picie alkoholu. Tylko kilka procent jest otyłych z powodu stanu zdrowia, czy złego uwarunkowania genetycznego.
Ciekawostk taka, jak się ma do tego kolor skóry czy cyborżka nie napisali.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Dracos

« Odpowiedź #1323 dnia: Cz, 22 Sierpień 2024, 18:06:06 »
Gdyby tylko Ukraina posła do wojny kobiety, Kapitankę Marvelkę, Storm, Osę, Ashokę i Wiedźmy ze SW zamiast mężczyzn, już by pod Moskwą siedziały, ale kto wie, może Ukraina trzyma te super Cyborżki na czarną godzinę i jeszcze zobaczymy ich desant na Kreml.

Proponuję mniej hollywoodzkiego kina, a więcej rzeczywistości.

Ale czy ja pisałem coś u Ukrainie? Tam też kobiety są na froncie, ale nikt nie powie że mają lepszą skuteczność niż męskie oddziały, po części dlatego że w Ukrainie istnieje prawdziwe wojsko. Studio Lain może mieć rację że rozróżnia Kurdów od Arabów, chociaż z tego co wiem ich wychowanie i przeświadczenie o wyjątkowości mężczyzn jest zasadniczo takie same.

Offline Brvk

« Odpowiedź #1324 dnia: Cz, 22 Sierpień 2024, 18:07:07 »
Czytając niektóre komentarze oczy niemal wypadają mi z czaszki. Po prostu nie wierzę, że ktoś publicznie przyznaje się do takich poglądów.

Gruba? To schudnij.
Facet? Znaczy obrońca.
Kurd? Siermięga.

Nic tu po mnie

Offline komiks

« Odpowiedź #1325 dnia: Cz, 22 Sierpień 2024, 18:09:10 »
I żeby nie było. Jestem pełnym sercem za wcieleniem kobiet do wojska, najlepiej utworzeniu oddzielnych brygad kobiecych, dzięki temu nie będzie problemów organizacyjnych. I nie tylko ja, zobaczcie jakie brawa i oklaski zebrał Sikorski od kobiet z sali, kiedy to zaproponował. Feministki już nie mogą się doczekać, aż takie oddziały zostaną utworzone, a kobiety stoją w kolejce po książeczki wojskowe. Ja nawet mogę odstąpić swoją książeczkę, jakby któraś chciała.

Ale czy ja pisałem coś u Ukrainie? Tam też kobiety są na froncie, ale nikt nie powie że mają lepszą skuteczność niż męskie oddziały, po części dlatego że w Ukrainie istnieje prawdziwe wojsko. Studio Lain może mieć rację że rozróżnia Kurdów od Arabów, chociaż z tego co wiem ich wychowanie i przeświadczenie o wyjątkowości mężczyzn jest zasadniczo takie same.
Podaj źródło, ile i gdzie są te kobiety na froncie. Bo zaraz znajdziecie 1 i to będzie dowód.
« Ostatnia zmiana: Cz, 22 Sierpień 2024, 18:11:00 wysłana przez Zwirek »

Offline Xmen

« Odpowiedź #1326 dnia: Cz, 22 Sierpień 2024, 18:09:42 »
Też mnie dziwią niektore poglądy. Np biały heteroseksualny mężczyzna-rasista, mizogin,homofob, winny za całe zło na świecie.
Ręce opadają.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Harlequinka

« Odpowiedź #1327 dnia: Cz, 22 Sierpień 2024, 18:12:20 »
Xmen, nie, nie mam chęci.  ;D

Leyek, te sugestie to do mnie???? Przepraszam bardzo, mam wagę na tip top.
Tzn, chyba że ktoś za tip top uznaje tylko bardzo szczupłe osoby.  :P Ale mi wszystko pasuje, gra i piszczy.
Adar...Soul so pure...Perfect and beautiful. Yet still...A TRAITOR. Who the f...you think YOU ARE!? You think you can do ANYTHING YOU WANT!? KILL A GOD? A FU*KING GOD OF DARKNESS?! ARE YOU LOST YOUR MIND, BOY!?

Offline Leyek

« Odpowiedź #1328 dnia: Cz, 22 Sierpień 2024, 18:13:16 »
Czytając niektóre komentarze oczy niemal wypadają mi z czaszki. Po prostu nie wierzę, że ktoś publicznie przyznaje się do takich poglądów.

Gruba? To schudnij.

Aha, rozumiem, że do lekarzy też nie chodzisz, bo oni też mają dokładnie taki sam pogląd.
Co za dyskryminatorzy.

Offline Leyek

« Odpowiedź #1329 dnia: Cz, 22 Sierpień 2024, 18:13:58 »
Leyek, te sugestie to do mnie???? Przepraszam bardzo, mam wagę na tip top.
Tzn, chyba że ktoś za tip top uznaje tylko bardzo szczupłe osoby.  :P Ale mi wszystko pasuje, gra i piszczy.

Nie do Ciebie, ale w kontekście Twojej wypowiedzi.

Online xanar

« Odpowiedź #1330 dnia: Cz, 22 Sierpień 2024, 18:19:50 »
Miala wymierne lepsze wyniki sprawnisciowe takie jak np czasy. Dwa nie kupuje tego ze kobieta czegos nie moze bo brak toalety. Sa juz jednosrki strazy mieszane. Kurde to tak jakby nie wiem baseny byly tylko dla mezczyzn bo po co robic szafki i prysznic dla kobiet. Nie zaakceptuje nigdy ograniczania ludzkich wyborow w imie czyjegos wygodnictwa.
Jest lepiej jest taka jedna pani  profesor nadzwyczajna, która mówi, że nie ma żadnych różnić między kobietami a mężczyznami i to jest tylko kwestia wychowania.

Ale na to jest przecież proste rozwiązanie. Mniej jeść, poruszać się. Zadziała w 95% przypadków (bo nieraz to niestety kwestie zdrowotne). Ale po co dać coś od siebie, lepiej się użalać jaki to ten świat (w domyśle patriarchat) zły. Tak jak Ci goście w USA co ważą po 200-300 kg i oburzeni, że linia lotnicza chce im liczyć za 2 miejsca w samolocie, które rzeczywiście zajmują.
To nawet nie trzeba się ruszać wystarczy, że jest się w deficycie kalorycznym, można leżeć 24h i się będzie chudło.
74% Amerykanów ma nadwagę albo otyłość.
50% dzieci ma nadwagę albo otyłość.
50% Amerykanów ma stan przed cukrzycowy, albo cukrzyce typu 2
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline death_bird

« Odpowiedź #1331 dnia: Cz, 22 Sierpień 2024, 18:21:01 »
No.... a oddzialy kobiece w kurdystanie mialy wieksza efekytywnosc niz meskie.

Bo walczyły przeciwko islamistom, którzy nie dostaliby się do nieba gdyby dali się odstrzelić kobitce to i łatwiej dawali się przeganiać, bo pójść do piachu to jedno, ale nie pójść do nieba to drugie. Gdyby wzmiankowane Kurdyjki walczyły przeciwko "nieislamistom" to pewnie zostałyby stosunkowo szybko pozamiatane. Gdyby oddziały kobiece były takie efektywne, to każda licząca się armia by je miała. Tymczasem tego typu "formacje" trafiają się raczej w jakichś satrapiach gdzie robią za szwadron ochroniarzy satrapy. Mniej czy bardziej "malowany" (np. w przypadku Kaddafiego to był raczej jego prywatny harem).

Ale wiecie (miałem się już nie odzywać, ale dyskusja zeszła na nowe tory) - szczerze pisząc to się rozmarzyłem: serio chciałbym zobaczyć taki eksperyment społeczny w ramach którego jakieś państwo na 50 lat przechodzi na matriarchat. I zasada tego eksperymentu jest taka, że nie może się z niego wycofać przez te 5 dekad, bo inaczej wspólnota międzynarodowa obrzuci je atomówkami. I żeby tym państwem koniecznie były Niemcy.  8)
No co ja bym za to dał.  ;D

P.S. Harlequinka - rozumiem, że nie uprawiasz ekonomii księżycowej i chcesz żeby kobiety pracowały o pięć lat dłużej a nie faceci krócej?
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Online xanar

« Odpowiedź #1332 dnia: Cz, 22 Sierpień 2024, 18:24:53 »

Gruba? To schudnij.
Tak, jak ktoś jest gruby to powinien schudnąć dla swojego własnego zdrowia, ja wiem, że aktualnie tworzy się jakieś dziwne twory typu body positivity, oczywiście to tyczy się tylko kobiet bo otyły facet jest zwyczajnie obleśny.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline komiks

« Odpowiedź #1333 dnia: Cz, 22 Sierpień 2024, 18:31:39 »
Gdyby oddziały kobiece były takie efektywne, to każda licząca się armia by je miała.
Nie wytłumaczysz, spisek, masoneria i patriarchat.

Najlepsze jest, że żądna z tych osób, która twierdzi, że kobiety są równe, a nawet lepsze od mężczyzn we wszystkim nawet na wojnie, nie nie jest za zniesieniem kategorii płciowych sporcie. Dlaczego?

Offline Leyek

« Odpowiedź #1334 dnia: Cz, 22 Sierpień 2024, 18:34:52 »
Nie wytłumaczysz, spisek, masoneria i patriarchat.

Najlepsze jest, że żądna z tych osób, która twierdzi, że kobiety są równe, a nawet lepsze od mężczyzn we wszystkim nawet na wojnie, nie nie jest za zniesieniem kategorii płciowych sporcie. Dlaczego?

Najlepszy to jest Wielki Szlem w tenisie. Panie walczyły o równe premie (i chyba z wyjątkiem Wimbledonu im się to udało), bo równouprawnienie. Ale meczów do 3 wygranych setów już nie chciały grać, bo to zbyt męczące.