Autor Wątek: Timof Comics  (Przeczytany 798607 razy)

Online Castiglione

Odp: Timof Comics
« Odpowiedź #2910 dnia: Wt, 27 Styczeń 2026, 20:48:55 »
Szacun za to porównanie, bardzo ciekawa sprawa.

Offline tomekrusłan

« Odpowiedź #2911 dnia: Wt, 27 Styczeń 2026, 21:50:22 »
To cieszymy się, ze tym razem jednak zajrzałeś i uraczyłeś nas swoim komentarzem.

Zawsze do usług. Możecie na mnie liczyć

Offline roble

« Odpowiedź #2912 dnia: Śr, 28 Styczeń 2026, 13:18:13 »
Hmm, chyba będę miał chwilowe zaćmienie oszczędnościowe, wesprę PKB, zainwestuje w swój dobrostan psychiczny i kupię kolejny dubel do kolekcji..  :)

Offline Lipa

« Odpowiedź #2913 dnia: Cz, 29 Styczeń 2026, 14:45:41 »
Dziś sobie przypomniałem, czemu od Timofa tylko Donżona zamawiam

Wyjątkowo jeszcze Prosto z Piekła

Ten brak foliowania, to jest żart

Wysyłka tych komiksów w kartonie, do tego jako wypełniacz karton pocięty i wystarczy troszkę jakiegoś marasu, czy czegokolwiek i komiks wiemy w jakim jest w stanie

Na szczęście ma to swoje plusy, można poczytać i 14 dnia oddać gdzie się zamówiło bez konsekwencji i kombinowania, dzięki p. Pawle!

Zamawiamy 10 razy do skutku, żeby komiks przyszedł w AKCEPTOWALNYM stanie, bo od Timofa nigdy nie dostałem w idealnym stanie, zawsze lekko obwoluta zgięta, mniejsze rysy, no ale..

"Ratowanie planety", odsyłanie, zamawianie, pakowanie i tak kilka razy, reszta komiksów na przemiał, bo do niczego innego się nie nadają

Jak ktoś chce komplet Donżona w obwolutach, łącznie z tym najnowszym, to dajcie znać

Offline skil

« Odpowiedź #2914 dnia: Cz, 29 Styczeń 2026, 15:02:46 »
No to ja na ten przykład nie dostałem jeszcze uszkodzonego komiksu od Timofa od kiedy nie foliuje komiksów.

Ba, zamawiam nawet komiksy z zagranicy, gdzie mało kto foliuje komiksy i też przychodzą nieuszkodzone.
A poza tym uważam, że Rosja powinna być zniszczona.

Offline Murazor

« Odpowiedź #2915 dnia: Cz, 29 Styczeń 2026, 15:08:27 »
No widzisz, a ja Węgiel i Krzem zamawiałem/zwracałem łącznie 9 razy. Każdy przychodził jak położony na chodniku i przetarty w lewo i prawo kilka razy. Niektóre miały rysy do białego.

Donżony przychodzą w miarę, bo mają obwolutę.

No i dodatkowo, jak nie kupisz blisko premiery to są brudne i zakurzone od magazynowania.

Offline Dracos

« Odpowiedź #2916 dnia: Cz, 29 Styczeń 2026, 15:18:19 »
Donżony przychodzą w miarę, bo mają obwolutę.

Ja już mam dwa Donżony właśnie z obwolutą taką jakby psu z gardła ktoś ją wyrwał. Od Timofa absolutne minimum.

Offline Komediant

« Odpowiedź #2917 dnia: Cz, 29 Styczeń 2026, 19:36:14 »

(...) Donżony przychodzą w miarę, bo mają obwolutę.

To ciekawe, bo nic nie jest tak podatne na zniszczenia jak obwoluty.
« Ostatnia zmiana: Cz, 29 Styczeń 2026, 19:37:55 wysłana przez Komediant »

Offline Murazor

« Odpowiedź #2918 dnia: Pt, 30 Styczeń 2026, 09:30:23 »
Moje są praktycznie nie porysowane, w przeciwieństwie do twardych okładek. Miałem na myśli też fakt, że chronią sam komiks, bo to jest ich zadaniem.

Offline Melkazir

« Odpowiedź #2919 dnia: Wt, 03 Luty 2026, 19:28:50 »
Wiecie może czy Pan Paweł jest na forum? Udziela się w ogóle w tym wątku?

Offline Popiel

« Odpowiedź #2920 dnia: Wt, 03 Luty 2026, 20:08:45 »
Nie udzielał się już na forum gildii, jakoś od 2005 roku, więc tutaj raczej też nie  :)

Offline Czarek.

« Odpowiedź #2921 dnia: Śr, 04 Luty 2026, 09:44:40 »
Dlaczego w tym wydawnictwie nie ma ofoliowanych komiksów?
Chciałem sięgnąć po komiks Prosto z piekła, ale jak czytam komentarze, to strasznie mnie to zniechęca i chyba jednak nie kupię, bo nie lubię kopać się z reklamacjami.

Offline Murazor

« Odpowiedź #2922 dnia: Śr, 04 Luty 2026, 12:10:07 »
Dla niektórych pozycji warto zaryzykować i męczyć się (chociaż teraz to praktycznie żaden problem) z reklamacją. Sam bardzo mocno ograniczyłem Timofa, ale Prosto z Piekła, czy Donżony biorę.

Prosto z Piekła już w drodze powrotnej do Smaku liter, bo przyszło z rysami do białego.

Offline michał81

« Odpowiedź #2923 dnia: Śr, 04 Luty 2026, 13:37:01 »
Chciałem sięgnąć po komiks Prosto z piekła, ale jak czytam komentarze, to strasznie mnie to zniechęca i chyba jednak nie kupię, bo nie lubię kopać się z reklamacjami.
Zamawiałem na gildii, komiks przyszedł bez folii, zero uszkodzeń i otarcia. Więc to tak do końca nie jest ze każda sztuka jest uszkodzona. Podejrzewam, że im późniejsze zamówienie od premiery tym większa szansa dostania sztuki, która ma otarcia w wyniku magazyniwania.

Offline jahred666

« Odpowiedź #2924 dnia: Śr, 04 Luty 2026, 19:07:22 »
Prosto z piekła przyszedł mi z Gildii, bez fabrycznej folii co prawda, ale swietnie opakowany przez sklep w folie bąbelkową. Zero rysek, zero zniszczeń. Zresztą od Timofa mam kilknaście kupionych komiksów w zeszłym roku i tez zero uszkodzeń mimo braku fabrycznej folii. Także ktoś po prostu ma pecha i tyle.