Autor Wątek: Timof Comics  (Przeczytany 798645 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lou

Odp: Timof Comics
« Odpowiedź #2880 dnia: Pt, 09 Styczeń 2026, 20:51:13 »
Z tych zapowiedzi dla mnie obowiązkowo nowe komiksy Topora i Kołomyckiej. Do tego Spent (choć wiem, że od megalomanii autorki dostanę alergii) i Srdcovka.
Never trust the friendly ones.
Yuri Daily Twoja codzienna dawka informacji o mangach yuri
LouTheEmpress O grach wideo i dziwnych komiksach

Offline Pyrovatis

« Odpowiedź #2881 dnia: Śr, 14 Styczeń 2026, 10:45:00 »
Jako, że naprawdę lubię Joe Sacco to Mikołaj przyniósł mi w tym roku "Hołd dla ziemi", a dosłownie kilka dni temu, żeby mieć komplet tego co u nas wyszło, zamówiłem sobie "Zamieszki przeszłe i przyszłe". I jak popaczyłem teraz na półkę po ustawieniu ich to moje serce po prostu krwawi. Bo nie rozumiem czemu nie można było utrzymać podobnej stylistyki komiksów? Przecież to samo wydawnictwo to ogarniało. Co najlepsze to "Strefa bezpieczeństwa Gorazdże" była wydana przez Mojra, a kolejne już przez Timofa i tu z "Palestyną" i "Strefą Gazy" dało się utrzymać podobną stylistykę do poprzedniego. A teraz te dwa najnowsze nawet nie trzymają się tego samego formatu między sobą... Ech, problemy pierwszego świata  ;)

Offline HOWGH

« Odpowiedź #2882 dnia: Śr, 14 Styczeń 2026, 17:23:51 »
Timof ma zajebiste komiksy i beznadziejną typizację.

Offline Pabloff

« Odpowiedź #2883 dnia: Śr, 14 Styczeń 2026, 18:45:04 »
Lista zapowiedzi na ten rok z lajwa Comixxy

(...)

Cieszy, i to mocno, zapowiedź kolejnej części Rewolucji. Cały czas powątpiewałem w to, że ta chwila kiedyś jeszcze nastąpi (Apokryfy ukazały się w 2018 roku) – pozostaje teraz czekać na bardziej szczegółowe informacje... Bardzo też jestem ciekaw Szczęściarza Stefańca i Chamier-Gliszczyńskiego oraz nowego komiksu Alison Bechdel. No i Jimmy'ego Corrigana!

Jeśli chodzi o Oskara Eda, to fajnie, że Timof ciągnie ten temat, ale ja wciąż liczę na wznowienie pierwszej części. Strona językowa – tj. tłumaczenie + korekta – pierwszego wydania wołała o pomstę do nieba.

Offline Xmen

« Odpowiedź #2884 dnia: Pt, 16 Styczeń 2026, 13:26:44 »
Myślicie, że prosto z piekła spokojnie kupię za miesiąc? Czy trzeba się śpieszyć bo nie będzie?
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline SamoZlo75

« Odpowiedź #2885 dnia: Pt, 16 Styczeń 2026, 15:41:54 »
Myślicie, że prosto z piekła spokojnie kupię za miesiąc? Czy trzeba się śpieszyć bo nie będzie?
Nie wiadomo jaki jest nakład, ale rynek jest nasycony wcześniejszymi wydaniami czarno-białymi. Pojawiło się też trochę ogłoszeń z tymi starszymi wydaniami na portalach ogłoszeniowych, nawet w całkiem przystępnych cenach. Z pewnością duża cześć tych, co już posiadają ten komiks, nie rzuci się na dubla.
To co przemawia za zamówieniem teraz, to atrakcyjna cena w stosunku do ceny okładkowej (-75 zł).

Offline Łosiek

« Odpowiedź #2886 dnia: So, 17 Styczeń 2026, 21:35:01 »
Na SmakuLiter -100 zł. Zapłaciłem równiutkie 150 zł (no i 58 groszy ;)).
Wiara nie daje odpowiedzi, tylko blokuje zadawanie pytań. - Frater Ravus

Offline Death

« Odpowiedź #2887 dnia: So, 17 Styczeń 2026, 21:54:44 »
Kurde, strasznie mi się nie podoba ta nowa okładka Prosto z piekła. Poprzednie wydanie miało najładniejszą:

No zajebista była.

Offline radioblackmetal

« Odpowiedź #2888 dnia: So, 17 Styczeń 2026, 22:04:30 »

Ta jest najlepsza  :P II wydanie, na twardo
Tolerancja nie oznacza akceptacji.

The darkness will swallow everything

Offline Castiglione

« Odpowiedź #2889 dnia: So, 17 Styczeń 2026, 22:08:25 »
Dla mnie też najlepsza pierwsza okładka.

Co do nowego wydania, to nie wiem, po co dodano te czerwone promienie, taka byłaby spoko:

Offline Death

« Odpowiedź #2890 dnia: So, 17 Styczeń 2026, 22:13:11 »
Pierwsze wydanie było śmieszne, bo ktoś sobie wymyślił, bo to było zrobione specjalnie (wydaje mi się, że to był autor komiksów Daniel Chmielewski), że fajnie będzie pierdolnąć napis na twarz głównego bohatera. :D Taki artyzm. No i okładka była przyciemniona, ale już nie pamiętam czy to też było specjalnie.

I wciąż nie dostaliśmy książeczki z artykułami z polskich gazet z czasów morderstw, pomysł był super. Szkoda, że nie wyszło. :)

Offline bocik

« Odpowiedź #2891 dnia: Nd, 18 Styczeń 2026, 00:20:37 »
Fakt zapomniałem już o tym dodatku którego nie było

Offline Midar

« Odpowiedź #2892 dnia: Nd, 18 Styczeń 2026, 03:42:53 »
Kurde, strasznie mi się nie podoba ta nowa okładka Prosto z piekła. Poprzednie wydanie miało najładniejszą:]
No zajebista była.
Co kto lubi. Mnie się bardzo podoba ta nowa.

Offline Death

« Odpowiedź #2893 dnia: Nd, 18 Styczeń 2026, 08:48:31 »
W każdym razie jakakolwiek by nie była okładka, to komiks jest absolutnie rewelacyjny. Choć osobiście jestem zdania, że nie powinno się kolorować tych świetnych brudnawych plansz.

Offline Dracos

« Odpowiedź #2894 dnia: Nd, 18 Styczeń 2026, 09:24:22 »
Komiks świetny, ale kiedy wydadzą go znowu jak należy tj na twardo i bez koloru? Trzeba czekać -.-