Autor Wątek: Taurus Media  (Przeczytany 506583 razy)

Offline Xmen

Odp: Taurus Media
« Odpowiedź #2430 dnia: Śr, 30 Lipiec 2025, 21:29:30 »
Ja od nich nic nie biorę. Głosuję właśnie portfelem.
Szanuje takie podejście! serio!
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #2431 dnia: Śr, 30 Lipiec 2025, 21:46:29 »
albo poczekał aż inny wydawca się za to weźmie bez cyrkowego modelu sprzedaży.

Nie zapomnij tylko w testamencie polecić wnukom by cierpliwie kontynuowały to Twoje czekanie. :)

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #2432 dnia: Śr, 30 Lipiec 2025, 22:42:38 »
U-hu-hu. Ależ dowcipasy. Nikt inny tych komiksów nie wyda, tylko dzięki SL je mamy...

Tak? To skoro je "mamy" dzieki temu wspaniałem SL to chciałbym je kupić. O... nie można kupić? To w sumie żadna różnica czy wydała to jakaś rynkowa patologia skoro i tak pozostaje czekać aż wyda to jakieś normalne wydawnictwo.
Batman returns
his books to the library

Offline komiks

« Odpowiedź #2433 dnia: Śr, 30 Lipiec 2025, 22:45:35 »
Mów za siebie, ja mogę kupić każdy komiks SL jaki sobie chcę.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Adolf

« Odpowiedź #2434 dnia: Śr, 30 Lipiec 2025, 23:22:51 »
Ja mam wrażenie, że te ataki na Studio Lain to taka dystrakcja, żeby ludzie nie wnikali w wały Taurusa, a skupili się na konkurencji. Jednak nie z nami te numery…

Offline Alienus66

« Odpowiedź #2435 dnia: Cz, 31 Lipiec 2025, 05:22:53 »
To nie są ataki tylko krytyczne opinię bo każdemu wydawnictwu na tym forum się dostaje z różnych wględów szczególnie Taurusowi i Mucha a Lain nie jest świętą krową że nie można wyrazić negatywnych opini na np. patologiczną sytuację z dostępnością na premierę ich komiksów świeży przykład Afrodyta 32 dni do premiery nakład wyczerpany....aaaa ch...nie ważne niech bedzie że te komiksy są takie zajebiste i sentyment robi robotę i trza kupować póki są bo zaraz nie będzie...a recenzje to se można na zagranicznych portalach poszukać...
Przestaje sie na tym forum wypowiadać na temat Lain. Pozdro👍
« Ostatnia zmiana: Cz, 31 Lipiec 2025, 05:36:12 wysłana przez Alienus66 »

Offline misiokles

« Odpowiedź #2436 dnia: Cz, 31 Lipiec 2025, 06:07:46 »
Patologią są limity na NFZ czy 'castingi' na miejsca w przedszkolach (też nie potrafią ogarnąć zainteresowania).

Offline amsterdream

« Odpowiedź #2437 dnia: Cz, 31 Lipiec 2025, 07:17:43 »
Mnie najbardziej dziwi ze prawie kazdy wydawca mangowy ma jakieś linie wydawnicze gdzie zbiera preordery i potem drukuje w odpowiednim nakładzie i to od japończyków z którymi podobno tak trudno się negocjuje przez co Lain w ogóle odpuścił temat wydawania mang. A jakoś nie potrafią ogarnąć podobnego systemu z amerykanami i francuzami z którymi się łatwiej negocjuje. A może po prostu nie chcą bo nagle cud sprzedażowe by prysł i już nie sprzedawałoby się 800 egzemplarzy w jeden dzień?
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline xanar

« Odpowiedź #2438 dnia: Cz, 31 Lipiec 2025, 08:18:08 »
Nie chcą/chce, bo to trzeba by było wynająć miejsce do magazynowania, pewnie ludzi jakiś zatrudnić itd.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #2439 dnia: Cz, 31 Lipiec 2025, 08:20:32 »
Tak? To skoro je "mamy" dzieki temu wspaniałem SL to chciałbym je kupić. O... nie można kupić? To w sumie żadna różnica czy wydała to jakaś rynkowa patologia skoro i tak pozostaje czekać aż wyda to jakieś normalne wydawnictwo.

Zdefiniuj "normalne wydawnictwo". Nawet gigant Egmont od dłuższego czasu wciska czytelnikom zalegające mu tomy "Baśni", a nie raczy dodrukować brakujących tomów. Chcesz przeczytać "Człowieka z Ciguri" z ciągle sprzedawanej serii Moebius USA? Powodzenia, o dodruk upominamy się od lat.

Online Saruto

« Odpowiedź #2440 dnia: Cz, 31 Lipiec 2025, 08:36:30 »
Weź sobie oglądnij wywiad z Arkiem u Mikołaja (Comixxy) bo normalnie masakra z takim narzekaniem.

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #2441 dnia: Cz, 31 Lipiec 2025, 09:32:11 »
Zdefiniuj "normalne wydawnictwo". Nawet gigant Egmont od dłuższego czasu wciska czytelnikom zalegające mu tomy "Baśni", a nie raczy dodrukować brakujących tomów. Chcesz przeczytać "Człowieka z Ciguri" z ciągle sprzedawanej serii Moebius USA? Powodzenia, o dodruk upominamy się od lat.
Nie da się utrzymać na rynku całej oferty od początku istnienia wydawnictwa. Tytuły Egmontu idą już w tysiące i systematycznie dostajemy dodruki i nowe wydania klasyków lub tytułów dobrze się sprzedających.
Więc Egmont to jest normalne wydawnictwo a nie jakaś patologia, której oferta znika przed premierą.

Weź sobie oglądnij wywiad z Arkiem u Mikołaja (Comixxy) bo normalnie masakra z takim narzekaniem.
Deepdelver, nie masz wszystkich tomów "Baśni"? To weź obejrzyj sobie wywiad z Kołodziejczakiem. Nie wiesz co to niby miałoby zmienić? Ja też nie, ale tu masz jednego z tych Wujków Dobra Rada - wyjaśni ci dlaczego to jest rozwiązanie na wszystko i tak naprawdę nie ma sprawy.
Batman returns
his books to the library

Online Saruto

« Odpowiedź #2442 dnia: Cz, 31 Lipiec 2025, 09:41:18 »
Deepdelver, nie masz wszystkich tomów "Baśni"? To weź obejrzyj sobie wywiad z Kołodziejczakiem. Nie wiesz co to niby miałoby zmienić? Ja też nie, ale tu masz jednego z tych Wujków Dobra Rada - wyjaśni ci dlaczego to jest rozwiązanie na wszystko i tak naprawdę nie ma sprawy.
W skrócie, to nie jest wydawnictwo ;) To gość na etacie w radiu, który wydaje komiksy jakie mu się podobają. Jak się jakiś komiks nie sprzeda przed wydaniem, to ląduje u niego lub u sąsiadów w piwnicy. Co zarobi, to wydaje na licencje na nowe komiksy i tak się to kręci. Hobby i tyle. Dzięki temu kilkaset osób może na tym skorzystać.
Porównanie Egmontu do SL wygląda jak porównanie Pizzy Hut do osiedlowej pizzerii Babci Halinki ;)

Offline komiks

« Odpowiedź #2443 dnia: Cz, 31 Lipiec 2025, 10:18:35 »
Więc Egmont to jest normalne wydawnictwo a nie jakaś patologia, której oferta znika przed premierą.
Egmont jest największym wydawnictwem w Polsce. To tak, jakbyś porównywał lokalny sklepik, w którym kupujesz importowane produkty, których nie ma nigdzie indziej, z supermarketem. I oczekiwał od właściciela sklepiku, że zapewni Ci darmowy parking, że będzie otwarty 24h i że każdy produkt będzie zawsze dostępny, bo tak jest w supermarkecie.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Brvk

« Odpowiedź #2444 dnia: Cz, 31 Lipiec 2025, 11:27:48 »
Dla wydawnictwa sytuacja z ekspresowym wyprzedawaniem nakładu jest korzystna, ale trudno, żeby z takiego stałego stanu rzeczy byli zadowoleni klienci rynku komiksowego. Głosy niezadowolenia  są zrozumiałe.