Autor Wątek: Taurus Media  (Przeczytany 504979 razy)

Offline amsterdream

Odp: Taurus Media
« Odpowiedź #2325 dnia: Nd, 27 Lipiec 2025, 07:46:31 »
Jakkolwiek nie zamierzam typa bronić tak o Lain zgadzam się z nim w 100% bo też mi kompletnie nie leży ich system sprzedaży.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #2326 dnia: Nd, 27 Lipiec 2025, 08:36:38 »
Niedokończone serie czy w ogóle brak komiksu, bo nie siedzi się z kalendarzem w ręku żeby zaznaczyć start przedsprzedaży i nie wychodzi w pracy do kibla żeby odświeżać stronę. Wybór między dżumą a cholerą.
Batman returns
his books to the library

Offline Wintermute

« Odpowiedź #2327 dnia: Nd, 27 Lipiec 2025, 09:32:37 »
Czytając komentarze pod filmem, odnoszę wrażenie że większość widzów została przekonana wywiadem i podziela spojrzenie na rynek komiksowy wyrażony przez obu panów.

Offline Cringer

« Odpowiedź #2328 dnia: Nd, 27 Lipiec 2025, 10:01:19 »
I bardzo dobrze. STOP integralizacji komiksu!!!

Offline kostuch

« Odpowiedź #2329 dnia: Nd, 27 Lipiec 2025, 10:32:19 »
Dla mnie niespojne mocno jest to ze wymienia Valeriana jako drugi komiks po L&K jako wazny bo chcial go wydac tymczasem dostepnosc Valeriana na dzis ....

Offline amsterdream

« Odpowiedź #2330 dnia: Nd, 27 Lipiec 2025, 10:33:52 »
Licencja się im skończyła i jej nie odnowili więc wznawiać nie mogą.

Offline Death

« Odpowiedź #2331 dnia: Nd, 27 Lipiec 2025, 10:44:58 »
Dla mnie niespojne mocno jest to ze wymienia Valeriana jako drugi komiks po L&K jako wazny bo chcial go wydac tymczasem dostepnosc Valeriana na dzis ....
To są dwa najlepsze komiksy jakie wydał Taurus.

Offline Nephilim

« Odpowiedź #2332 dnia: Nd, 27 Lipiec 2025, 10:48:06 »
To są dwa najlepsze komiksy jakie wydał Taurus.
Nie.

Offline komiks

« Odpowiedź #2333 dnia: Nd, 27 Lipiec 2025, 15:20:30 »
Przejrzałem jeszcze raz i pod koniec wywiadu około 01:33 robi się ciekawiej.

Wracamy, no przede wszystkim wracamy z tym, co co trzeba wydać do końca, czyli trzeba wydać do końca Undertakera, trzeba Shi, trzeba Elryka, trzeba Aristophanie. Mamy te tytuły rozgrzebane, które no wypadałoby dokończyć, żeby ci nasi czytelnicy nie musieli czekać wiecznie.

Dalsza część wypowiedzi jest bardzo ciekawa:
Też ze względu na to, że no pozmieniało się trochę w Stanach, w wydawnictwie Image czy też w grupie licencyjnej, która ich obsługuje i w związku z tym, że odeszła pewna osoba, która tam pracowała, nagle się okazuje, że tak, jak najbardziej możemy kontynuować The Walking Dead. I nagle się okazuje, że Image nawet nie wiedział o wielu naszych ofertach, które składaliśmy, że nie, nie mieli takich danych. Więc no mogę już powiedzieć, że w tym roku Walking Dead zarówno reedycje pierwszych tomów jak i kolejne, bo chcemy to dokończyć.

I dalej pojazd po Egmoncie :D oczywiście dla beki ;)
Tom po tomie. Tom po tomie ma być tak jak było wcześniej. Ma być właśnie to też budżetowo... mogą to dobrać do końca, a nie tak na przykład jak Armada wydana przez Egmont, gdzie ja się patrzę na moją miękko okładkową Armadę na półce i obok taki obrzydliwy twardo okładkowy zbiór.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Lipa

« Odpowiedź #2334 dnia: Nd, 27 Lipiec 2025, 15:21:26 »
Jakkolwiek nie zamierzam typa bronić tak o Lain zgadzam się z nim w 100% bo też mi kompletnie nie leży ich system sprzedaży.
A co Ci w nim nie pasuje?

Wydają z reguły 800 pozycji danego komiksu, informują konkretnie o wszystkim - kiedy startuje sprzedaż, gdzie, o której. Co w tym się może nie podobać?

Że jest zbyt? Czy że powinni w większym nakładzie wydawać?

Offline Szekak

« Odpowiedź #2335 dnia: Nd, 27 Lipiec 2025, 16:11:08 »
Wspomina też coś o reedycjach z tego co pamiętam, że trochę ich będzie - pierwszy nasuwa mi się dawno obiecany Long John Silver.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #2336 dnia: Nd, 27 Lipiec 2025, 16:14:47 »
To ze się nie da kupić 90% ich komiksów pół roku po premierze. No i ograniczona dystrybucja nastawiona głównie na Gildie.

Offline Alienus66

« Odpowiedź #2337 dnia: Nd, 27 Lipiec 2025, 16:25:39 »
Że też mają odwagę  zwracać innym wydawcą sposób wydawania komiksów.... Ile oni serii położyli... ja bym się wstydził odezwać. Żywe trupy udało im się reaktywywować w absurdalnych cenach i będą cwaniakować buta i tyle już nic od nich nie kupię. Żywe trupy do mnie jadą po angielsku w zajebistej jakości i bez łaski. Nara taurus

Offline death_bird

« Odpowiedź #2338 dnia: Nd, 27 Lipiec 2025, 16:55:45 »
Wydają z reguły 800 pozycji danego komiksu, informują konkretnie o wszystkim - kiedy startuje sprzedaż, gdzie, o której. Co w tym się może nie podobać?

Być może to, że jak nie możesz być w danym dniu o godzinie "W" przed komputerem to nie masz pewności czy kupisz tytuł na którym Ci zależy. To nie jest normalna sytuacja. Nawet biorąc pod uwagę zrozumienie dla faktu bycia niewielką firmą magazynującą komiksy w mitycznej piwnicy.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Lipa

« Odpowiedź #2339 dnia: Nd, 27 Lipiec 2025, 17:05:56 »
To lepiej jakby randomowo wrzucali pozycje na sklep i będzie jak będzie?

Jak Ongrys np?