Autor Wątek: Taurus Media  (Przeczytany 505488 razy)

celtic i 3 Gości przegląda ten wątek.

Offline Castiglione

Odp: Taurus Media
« Odpowiedź #2190 dnia: Wt, 15 Lipiec 2025, 13:26:42 »
Było coś jeszcze o grzbietach, więc patrząc po necie, nie jest źle:

Offline Alienus66

« Odpowiedź #2191 dnia: Wt, 15 Lipiec 2025, 13:52:38 »
Ja szczerze to myślałem że Taurus już stracił licencję na żywych trupów bo tak długo ten rozbrat trwał🙂

Offline Alienus66

« Odpowiedź #2192 dnia: Wt, 15 Lipiec 2025, 13:58:31 »
To jest istotna różnica, bo to dwa różne formaty wydawania. W internecie naszych czasów jestem w stanie sobie wyobrazić sytuację, gdzie w sieć poszedłby potem fake news, że Taurus wznawia "Trupy" w formie zeszytówek, bo ktoś tak przeczytał na forum. Dlatego uznałem za stosowne sprostować.
rozumiem👍

Offline Szekak

« Odpowiedź #2193 dnia: Wt, 15 Lipiec 2025, 14:07:24 »
Mam nadzieję, ze jakas refleksja w Tobie zajdzie, skoro juz nazwałeś poprawienie oczywistych błędów przypierdalaniem sie sie dla zasady, grożąc jednoczenie opuszczeniem forum.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Xmen

« Odpowiedź #2194 dnia: Wt, 15 Lipiec 2025, 14:54:21 »
To Taurus, to nie może się udać.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #2195 dnia: Wt, 15 Lipiec 2025, 15:16:20 »
Z informacji kuluarowych wynika, że i może się udać, i najprawdopodobniej się uda. Dobry człowiek we właściwe miejsce trafił i o wszystko zadba. Ale nie mogę ujawnić kto pociąga za sznurki. Niech sam to zrobi w czasie sobie tylko znanym.

Byłem bardzo sceptycznie nastawiony do Taurusa, ale info o tym człeku zmieniło moje postrzeganie sytuacji o 180 stopni. O przyszłość byczka możemy być spokojni.

Offline Interloper

« Odpowiedź #2196 dnia: Wt, 15 Lipiec 2025, 15:17:29 »
Ciekawe, czy poprawią w tych dalszych tomach interpunkcję i umieszczenie tekstu w dymkach.

Tak czy siak, ja odpuszczam. Mam te 25 tomów i jakość Taurusa jest niziutka, więc nie chcę.

Offline Xmen

« Odpowiedź #2197 dnia: Wt, 15 Lipiec 2025, 15:23:46 »
Z informacji kuluarowych wynika, że i może się udać, i najprawdopodobniej się uda. Dobry człowiek we właściwe miejsce trafił i o wszystko zadba. Ale nie mogę ujawnić kto pociąga za sznurki. Niech sam to zrobi w czasie sobie tylko znanym.

Byłem bardzo sceptycznie nastawiony do Taurusa, ale info o tym człeku zmieniło moje postrzeganie sytuacji o 180 stopni. O przyszłość byczka możemy być spokojni.
Bez uszczypliwości, ale mnie takie mgliste opowieści jeszcze bardziej utwierdzają w przekonaniu, że to się nie uda
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Alienus66

« Odpowiedź #2198 dnia: Wt, 15 Lipiec 2025, 15:26:22 »
Odpisali że po wydaniu w miękkiej kompletu nie wykluczają omnibusów w kolorze. Więc chyba zaryzykuję i odpuszcze to wydanie i poczekam. Najwyżej kupię w ostateczności omnibusy po angielsku. Jak już tyle czekałem to jeszcze trochę poczekam tym bardziej że mam co czytać.

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #2199 dnia: Wt, 15 Lipiec 2025, 15:33:59 »
@Xmen, po prostu nie chcę ujawniać info, które powinien ujawnić główny zamieszany. Na razie oficjalnie siedzi cicho, więc i ja go nie wydam. Nie zmienia to faktu, że to osoba zasłużona dla środowiska i wie co robi.

Offline eyesore

« Odpowiedź #2200 dnia: Wt, 15 Lipiec 2025, 15:41:48 »
Odpisali że po wydaniu w miękkiej kompletu nie wykluczają omnibusów w kolorze. Więc chyba zaryzykuję i odpuszcze to wydanie i poczekam. Najwyżej kupię w ostateczności omnibusy po angielsku. Jak już tyle czekałem to jeszcze trochę poczekam tym bardziej że mam co czytać.

Ja mam nadzieję że dodrukują całość i wydadzą brakujące tomy bo to Taurus a Ty chce omniaki w kolorze?
Nasycą rynek (jeszcze raz, mam nadzieję że wydadzą całość bo to T.) i jeszcze mają wydać omniaki? No marzenie ściętej głowy  ;D

Offline dreamer36

« Odpowiedź #2201 dnia: Wt, 15 Lipiec 2025, 15:42:13 »

Nie wykluczają, ale bądźmy realistami - robią niewielkie dodruki brakujących tomów, żeby chętni mogli wejść w serię, którą Taurus zamierza dokończyć. Z dodrukami zejdzie im ze 2-3 lata. I co wtedy? Od razu omnibusy? Od razu kolor? Zapomnij - będą potrzebować kolejnej fali dorośniętych komiksiarzy, którzy będą spragnieni Trupów, czyli kolejne co najmniej 5-8 lat, czyli kolejne wydanie to jest pieśń dekady.

Ja po prostu korzystam z okazji - jest szansa zebrać coś, na co naprawdę miałem wielką chęć. Lubię trejdy - wygodnie się je czyta, nie zajmują dodatkowego miejsca przez twarde oprawy - wydaje mi się, że wydanie adekwatne do poziomu komiksów.

Jak dla mnie jak się zacznie czekanie, to za 5 lat znowu będzie sytuacja, że nie ma i będzie płacz i modły do SLain, żeby wydali. Taurus deklaruje dokończenie i dodruk brakujących. Ostatni raz dam im szanse - oni chyba sami zdają sobie sprawę, że jak tutaj coś pójdzie nie tak, to się mogą zwijać - bo dla zasady już nikt nic od nich nie kupi.

Offline Alienus66

« Odpowiedź #2202 dnia: Wt, 15 Lipiec 2025, 16:00:42 »
Pomarzyć zawsze można🙂

Offline Death

« Odpowiedź #2203 dnia: Wt, 15 Lipiec 2025, 16:33:07 »
Naprawdę popełnili ten taktyczny błąd i napisali, że później mogą być integrale? To chcą się w końcu odbić i rozruszać maszynę, czy znowu wszystko spierdolić?
Chcę, żeby mi później dokończyli moje serie, a nie weszli w tryb hibernacji...

Offline Takesh

« Odpowiedź #2204 dnia: Wt, 15 Lipiec 2025, 16:44:07 »
Jeśli ktoś pisze, że za rok u nas, czyli jak wydadzą brakujące tomy, będą kolorowe omnibusy, to ja zapytam skąd je wezmą?

Dopóki zeszyty kolorowe się nie skończą, a potem jeszcze trochę, to nie będzie tego koloru w żadnej innej formie. Obecnie jest trochę powyżej 110 numeru, a ma być prawie 200...

Niech najpierw wydadzą całość tego, co zaczeli prawie 20 lat temu, to będzie święto.