Autor Wątek: Taurus Media  (Przeczytany 505569 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline eyesore

Odp: Taurus Media
« Odpowiedź #2160 dnia: Wt, 15 Lipiec 2025, 09:10:03 »
"Tak, to prawda, NADCHODZĄ ŻYWE TRUPY!

Po bardzo długiej przerwie (nie z naszej winy, ale i tak Was bardzo za to przepraszamy!) będziemy kontynuować wydawanie "Żywych Trupów" w Polsce. Będzie to KONTYNUACJA, czyli nie zmieniamy edycji ani formatu, nie zaczynamy też wersji kolorowej. Zaczynamy od zlecenia dodruku pierwszych trzech tomów, a już pod koniec sierpnia wydamy premierowy 28. tom serii, nad którym aktualnie prowadzimy prace."

Elegancko.
no właśnie chyba kur%#@ nie, chyba że dodrukują całość bo np cześć 4 na alledrogo kosztuje 2,5 stówy prawie

Offline Szekak

« Odpowiedź #2161 dnia: Wt, 15 Lipiec 2025, 09:11:44 »
Domyślam się, że będą dodrukowywać w bardzo szybkim tempie. Liczę na dobrą sprzedaż i dostępność całej serii na polskim rynku w stosunkowo niedługim czasie. Z nowego wydania się cieszę, bo pierwsze miało świecącą kredę.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Benson

« Odpowiedź #2162 dnia: Wt, 15 Lipiec 2025, 09:26:06 »
Spoko info, ale dla mnie spóźnione o kilka lat, bo wtedy sprzedałem polskie wydania i kupiłem omnibusy po angielsku. Dublować nie mam zamiaru.

« Odpowiedź #2163 dnia: Wt, 15 Lipiec 2025, 09:37:07 »
Na Komiksopedii więcej szczegółów, dodatkowe info w formie mini-wywiadu z wydawnictwem

https://komiksopedia.pl/aktualnosc/taurus-media-wznawia-wydawanie-zywych-trupow/
kolorowezeszyty.blogspot.com

Offline dreamer36

« Odpowiedź #2164 dnia: Wt, 15 Lipiec 2025, 09:54:00 »
No nie wierzę... Niezmiernie mnie cieszy, że się udało i mam nadzieję, że tempo dodruków 2-3 tomy co 2 miesiące uda się utrzymać (co da nam minimalnie 12 tomów rocznie, czyli po dwóch latach będzie 24 tomy) - mega wiadomość. Chyba dam Taurusowi jeszcze jedną, ostatnią szansę. Długi się biłem z myślami, czy nie kupić w oryginale - naprawdę liczę na nich.

Pozostaje pytanie - czy reedycja od początku będzie potem ciągnięta do końca? Czy będzie się ona różnić od poprzedniego wydania papierem/rodzajem okładki/itp? Chodzi o to, żeby nie doszło do sytuacji, że Taurus zrobi reedycję 1-27 z jakimiś modyfikacjami a potem się okaże, że 28-32 będą zalegać i nie będą pasować do "reedycji". Czy po prostu 1-27 będzie zwykły, normalny dodruk? Bo wtedy pewnie na wszelki wypadek będę kupował też te nowe na bieżąco, żeby mi nie brakło końcówki :)

No i czy dodrukują w razie czego komplet czy lepiej brać te numery, które są jeszcze dostępne?

Jakby ktoś miał jakieś info w tej sprawie to dajcie znać.
« Ostatnia zmiana: Wt, 15 Lipiec 2025, 09:56:21 wysłana przez dreamer36 »

Offline sokratesik

« Odpowiedź #2165 dnia: Wt, 15 Lipiec 2025, 09:58:31 »
Spoko info, ale dla mnie spóźnione o kilka lat, bo wtedy sprzedałem polskie wydania i kupiłem omnibusy po angielsku. Dublować nie mam zamiaru.
Za to nie spóźnione dla tego, który kupił od Ciebie te komiksy. W przyrodzie nic nie ginie 😉
Dla mnie to najlepsza wiadomość komiksowa od wielu lat.

Offline Leyek

« Odpowiedź #2166 dnia: Wt, 15 Lipiec 2025, 10:13:03 »
Ekscytować to się będzie można jak wydadzą wszystkie brakujące tomy (widziałem, gdzieś że 4 brakuje). Na razie na podstawie historii działań Taurusa (jak i podobnego przykładu Sideci i Wielkiego Martwego) to można stawiać, że dostaniemy połowę braków, a potem znów hibernacja na 5 lat.

Offline PabloWu

« Odpowiedź #2167 dnia: Wt, 15 Lipiec 2025, 10:13:22 »
No i elegancko, podoba mi się. Jak odzyskiwać zaufanie to właśnie w taki sposób.

Offline michał81

« Odpowiedź #2168 dnia: Wt, 15 Lipiec 2025, 11:01:06 »
Pewnie nowe wydanie będzie się różnić ceną i przez to też ISBNem.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #2169 dnia: Wt, 15 Lipiec 2025, 11:08:06 »
Nie no, w tym wywiadzie, który tu wrzucono, stoi, że reedycja ma się ukazywać po 2-3 tomy co dwa miesiące.

Offline Alienus66

« Odpowiedź #2170 dnia: Wt, 15 Lipiec 2025, 11:18:33 »
Nie no, w tym wywiadzie, który tu wrzucono, stoi, że reedycja ma się ukazywać po 2-3 tomy co dwa miesiące.
jak tak będzie to git i oby tak było. Z czasem może się zdecyduję wejść w te zeszyciki choć i tak wolałbym inny format. Ale rozumiem polityke bo część osób ma nie pełną serię więc zrozumiałe. Fajnie że kontynuują dokończenie serii to się im chwali. Usuwam poprzedni post bo nie widziałem tego wywiadu👍
« Ostatnia zmiana: Wt, 15 Lipiec 2025, 11:22:27 wysłana przez Alienus66 »

Offline komiks

« Odpowiedź #2171 dnia: Wt, 15 Lipiec 2025, 11:39:55 »
Powiem wam jak będzie - TM sprzedadzą jeszcze raz te 28 tomów, które już mają przetłumaczone, opracowane i złożone. Roboty przy tym nie będzie żadnej, może zmienią stopkę redakcyjną - rok i wydanie. I na tym będzie koniec 🤣
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Popiel

« Odpowiedź #2172 dnia: Wt, 15 Lipiec 2025, 11:41:24 »
Skąd wiesz?

Offline 79ers

« Odpowiedź #2173 dnia: Wt, 15 Lipiec 2025, 12:08:29 »
Tyle serii do dokończenia, i Żywe trupy na pierwszy ogień  :( :(

Offline eyesore

« Odpowiedź #2174 dnia: Wt, 15 Lipiec 2025, 12:10:19 »
no bo mają już gotowy produkt, pewnie częściowo nawet wrzucą to co im zalega gdzieś po piwnicach i napiszą że wznowienie  ;)
jarał bym sie gdyby nie to że mam baaardzo mocno ograniczone zaufanie do nich jako wydawcy