Autor Wątek: Taurus Media  (Przeczytany 506256 razy)

eyesore, mackee i 11 Gości przegląda ten wątek.

Offline LukCook

Odp: Taurus Media
« Odpowiedź #2145 dnia: Pn, 14 Lipiec 2025, 12:39:36 »
Od początku na twardo

Świetna wiadomość. Taurus wraca do gry (mam nadzieję, że na dłużej).

Offline Murazor

« Odpowiedź #2146 dnia: Pn, 14 Lipiec 2025, 12:52:11 »
ciekawe czy wydadzą całość 8)

Offline Szekak

« Odpowiedź #2147 dnia: Pn, 14 Lipiec 2025, 12:54:06 »
Od początku na twardo
Od początku na miękko ze skryzdelkami integrale po 3 tomy, i jednocześnie integral kontynuacji, zeby ci co kiedyś kupowali pojedynczo mogli sobie uzupełnić, i co dwa miesiące kolejny integral wydanych juz wcześniej tomow. Na offseciku. Ale by wlazlo.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Online eyesore

« Odpowiedź #2148 dnia: Pn, 14 Lipiec 2025, 12:56:04 »
Od początku na twardo
skąd to info? 

Offline bocik

« Odpowiedź #2149 dnia: Pn, 14 Lipiec 2025, 14:40:44 »
to nie info, to moje życzenie :)

Offline amsterdream

« Odpowiedź #2150 dnia: Pn, 14 Lipiec 2025, 15:10:43 »
Jako posiadacz 27 tomów jestem zainteresowany tylko kontynuacją. Za dużo wychodzi teraz komiksów żeby dublować.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline bocik

« Odpowiedź #2151 dnia: Pn, 14 Lipiec 2025, 15:32:16 »
Ja mimo że jestem fanem TWD świadomie zrezygnowałem z tego wydania Taurusa i kupiłem Omnibusy, ale bardzo chciałbym ten komiks po polsku i w wydaniu jakie mu się należy. Więc mnie kompletnie nie interesuje ciągnięcie czy nawet wznawianie w obecnym formacie

Offline Castiglione

« Odpowiedź #2152 dnia: Pn, 14 Lipiec 2025, 15:57:28 »
to nie info, to moje życzenie :)
To cofam lajka.

Offline donT

« Odpowiedź #2153 dnia: Pn, 14 Lipiec 2025, 16:53:11 »
Pamietajcie - to Taurus, wszystko jest mozliwe. Ale jak juz sobie rzucamy poboznymi zyczeniami, to pozwole sobie zapytac.

bardzo chciałbym ten komiks po polsku i w wydaniu jakie mu się należy

Czyli jakim? Pytam bez zlosliwosci, bo moim zdaniem do TWD zupelnie wystarczyloby wydanie a la amerykanskie essentiale czyli na grubo i miekko. To tytul do przeczytania i odstawienia na polke. Wrocisz do niego najwczesniej za kilka lat, jesli w ogole.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline Alienus66

« Odpowiedź #2154 dnia: Pn, 14 Lipiec 2025, 16:53:30 »
Napisałem do Tauron z ciekawości i jutro mają zamieścić post gdzie napiszą co to będzie dokładnie wydawane i w jakim formacie itd. Tyle wiem że to na pewno chodzi o żywe trupy

Offline Xmen

« Odpowiedź #2155 dnia: Pn, 14 Lipiec 2025, 17:07:38 »
A te komiksowe żywe trupy jak się mają do serialu? Lepsze? Serial to straszny flak, do któregoś tam sezonu jest dobry ale później jest mielenie w kółko tego samego, dałem radę chyba do 9 sezonu ale te 2 czy 3 sezonu ostatnie to była droga krzyżowa.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #2156 dnia: Pn, 14 Lipiec 2025, 23:36:44 »
O wiele lepsze. Serial często z komiksem ma tylko wspólne nazwy i mniej więcej punkty fabuły, ale całe mięso dramatyczne, charakterologiczne, narracyjne jest w komiksie.

Offline michał81

« Odpowiedź #2157 dnia: Wt, 15 Lipiec 2025, 00:02:36 »
Serial rozwalił całkowicie zakończenie komiksowe to jest chyba największa różnica, bo jeśli nawet były większe zmiany w przypadku niektórych postaci, czy wątków to jednak zakończenie serialu jest strasznie nijakie.

Co ja pisze, jakie zakończenie, tam ciągle powstają jakieś spin-offy.

Offline bocik

« Odpowiedź #2158 dnia: Wt, 15 Lipiec 2025, 00:03:42 »
Pamietajcie - to Taurus, wszystko jest mozliwe. Ale jak juz sobie rzucamy poboznymi zyczeniami, to pozwole sobie zapytac.

Czyli jakim? Pytam bez zlosliwosci, bo moim zdaniem do TWD zupelnie wystarczyloby wydanie a la amerykanskie essentiale czyli na grubo i miekko. To tytul do przeczytania i odstawienia na polke. Wrocisz do niego najwczesniej za kilka lat, jesli w ogole.

Ty masz swoje upodobania ja swoje dlatego wydałem pare groszy na wydanie omnibus i takiego bym sobie życzył w polskiej wersji. Dla ciebie jak widzę mogą nawet na papierze gazetowym wydrukować i ok ja najwyżej ŚWIADOMIE zrezygnuję. I też bez złośliwości

Offline Szekak

« Odpowiedź #2159 dnia: Wt, 15 Lipiec 2025, 09:04:16 »
Tak, to prawda, NADCHODZĄ ŻYWE TRUPY!

Po bardzo długiej przerwie (nie z naszej winy, ale i tak Was bardzo za to przepraszamy!) będziemy kontynuować wydawanie "Żywych Trupów" w Polsce. Będzie to KONTYNUACJA, czyli nie zmieniamy edycji ani formatu, nie zaczynamy też wersji kolorowej. Zaczynamy od zlecenia dodruku pierwszych trzech tomów, a już pod koniec sierpnia wydamy premierowy 28. tom serii, nad którym aktualnie prowadzimy prace.
Elegancko.
« Ostatnia zmiana: Wt, 15 Lipiec 2025, 09:10:02 wysłana przez Szekak »
Piękno jest w oczach patrzącego.