Autor Wątek: Taurus Media  (Przeczytany 505532 razy)

Offline michał81

Odp: Taurus Media
« Odpowiedź #1830 dnia: Pt, 30 Sierpień 2024, 17:30:06 »
Opublikowano liste wystawców na tegorocznym MFGiK.
Tyle w temacie że są na festiwalach  :o
Planety Komiksu też nie ma, a nie moment jest na stoisku BESTCOMICS. Wydawnictwa Komiskowego też nie ma, moment też jest na BESTCOMICS. I jeszcze kilka innych rzeczy który można znaleźć na stoisku BESTCOMICS jak np. wydawnictow BESTCOMICS.

BESTCOMICS to najgorszy sklep komiksowya.
Tylko stoisko BESTCOMICS to nie sklep BESTCOMICS.
« Ostatnia zmiana: Pt, 30 Sierpień 2024, 17:32:20 wysłana przez michał81 »

Offline Szekak

« Odpowiedź #1831 dnia: Pt, 30 Sierpień 2024, 18:26:43 »
Roznica jest taka, ze ci ktorzy odpowiadaja za wydawnictwo taurus, to te same osoby ktore odpowiadaja za best comics.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Arthaniel

« Odpowiedź #1832 dnia: Pt, 30 Sierpień 2024, 19:58:56 »
BESTCOMICS to najgorszy sklep komiksowy

aż mi przypomniałeś, jak rok temu nie dali mi do zamówienia jednego OPŁACONEGO komiksu (bodaj Dylan Dog Mater Morbi, więc pewnie go już nie mieli na stanie) i później nie odpisywali na maile xDDD choć facet w stacjonarce mówił, że zwrócą kasę. Nie zwrócili.

Offline parsom

« Odpowiedź #1833 dnia: Pt, 30 Sierpień 2024, 20:10:27 »
Tylko stoisko BESTCOMICS to nie sklep BESTCOMICS.

Dużo mają w tym Piasecznie BESTCOMICSów które nie są tym samym co inne BESTCOMICSy.

Offline Archelon

« Odpowiedź #1834 dnia: Pt, 30 Sierpień 2024, 23:41:14 »
Ja tam czekam na kolejny tom Wąż i Włócznia. Młodszy Piertasik obiecywał w Warszawie, że będzie tom 2  w Łodzi:)
Jeśli nie będzie, "miło" mu podziękuję. Stwierdzę co rzeczywiście uważam o działalności Taurusa.

Offline Klint

« Odpowiedź #1835 dnia: So, 31 Sierpień 2024, 09:57:01 »
Ja tam czekam na kolejny tom Wąż i Włócznia. Młodszy Piertasik obiecywał w Warszawie, że będzie tom 2  w Łodzi:)
Jeśli nie będzie, "miło" mu podziękuję. Stwierdzę co rzeczywiście uważam o działalności Taurusa.

To równie serdecznie "pozdrów" ich ode mnie i reszty forumowiczów .

Offline Lobo

« Odpowiedź #1836 dnia: So, 31 Sierpień 2024, 10:56:02 »
Tak w ogóle to mają tupet przyjeżdżać na targi z tymi rozgrzebanymi seriami 😆

Offline PabloWu

« Odpowiedź #1837 dnia: So, 31 Sierpień 2024, 11:29:55 »
Ja będę udawał świeżaka i zapytam o Żywe Trupy  :)

Offline Masonna

« Odpowiedź #1838 dnia: So, 31 Sierpień 2024, 12:19:14 »
Wszyscy którzy się wybierają powinni udawać świeżaka i pytać o wszystkie rozgrzebane serie :) Aż by im te pytania bokiem wyszły.
Komary rypią...

Offline donT

« Odpowiedź #1839 dnia: So, 31 Sierpień 2024, 12:24:31 »
Ja będę udawał świeżaka i zapytam o Żywe Trupy  :)

Zapewne nasciemniaja Ci o mitycznej chytrej babie, co nie chce im licencji za pol darmo sprzedac. Ze sie staraja, nie odpuszczaja, ze zobaczymy i takie tam pierdoly.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline PabloWu

« Odpowiedź #1840 dnia: So, 31 Sierpień 2024, 12:38:53 »
Zobaczymy, zdam relację  8)

Offline Death

« Odpowiedź #1841 dnia: So, 31 Sierpień 2024, 12:43:50 »
Na ostatnich dwóch festiwalach, to ja już nawet na to stoisko nie zawitałem. Fajni, sympatyczni ludzie, ale już mam dość słuchania o tym, że chcą kontynuować Queen & Country. Osobiście uważam, że otwieranie nowych serii, kiedy czytelnicy wydali pieniądze na komiksy, które nie są kontynuowane, to jawne lecenie w kulki.
Bardzo się cieszę, że dokończyli Urban i wydali całe serie On Mars i Ter (choć tak, jest kontynuacja tej drugiej serii), ale inne, dawniejsze rzeczy leżą.

Offline Koalar

« Odpowiedź #1842 dnia: So, 31 Sierpień 2024, 14:38:12 »
Nowe serie to słaby pomysł, ale wydanie tej serii Wąż i włócznia to już grube nieporozumienie. Wiele osób ma już Taurusa na czarnej liście i nie wchodzą w nowe serie od niego. Do tego ta seria jest nieskończona w oryginale, więc przy złych wiatrach może przedłużyć się jej wychodzenie albo może wręcz pozostać niedokończona. A jeszcze to taki grubasek, więc raczej mniej czytelników wejdzie w serie, gdzie cena okładkowa to 140 zł.

Żeby wyjść na prostą, to lepiej było wydać jakiegoś one-shota. I na tym się skupić, na pojedynczych, zamkniętych historiach, nie na seriach.

Co do rozpoczętych serii, to powinni w miarę możliwości je dokańczać, zaczynając od tych, którym brakuje najmniej tomów i najlepiej szły. Jeśli w ogóle jeszcze chcą odzyskać zaufanie części czytelników. Można by te ostatnie tomy puszczać w mniejszym nakładzie i nieco większej cenie, byle wyszły. Ale może jest już za późno i na przykład dokończenie Urbana pokazało, że wydawnictwu się to nie opłaca. Że lepiej nie dokańczać tych serii, trochę jeszcze zejdzie, a resztę lepiej przemielić, niż dokańczać. Tak to pewnie niestety wygląda, bo na FB wydawnictwo nie odpowiada na pytania o dokańczanie serii. Komunikacja leży. Na FB dużo komentarzy narzekających na wydawnictwo (i słusznie). Wygląda to na dogorywanie.

W dodatku w przeszłości Taurus porzucił też sporo innych serii.

Ja nie wchodzę w nowe serie od Taurusa. Większość serii czytam dopiero, gdy ukaże się całość. Część od Taurusa sprzedałem, bo nie wierzę, żeby je pociągnęli do końca.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline Necr09

« Odpowiedź #1843 dnia: So, 31 Sierpień 2024, 15:23:27 »
Tego posta zrobiono w lutym '22:
Spoiler: PokażUkryj
Ponieważ dotarły do nas informacje o rozpowszechnianych fake newsach dotyczących wydawnictwa Taurus Media, zdecydowanie dementujemy plotkę o naszej "śmierci" (jak napisał Mark Twain "Plotki o mojej śmierci są mocno przesadzone"). Przy okazji, odnosząc się do kilku tematów poruszanych na forum:
    - Tak rzeczywiście sytuacja covidowa i skupienie się na innych naszych oficjalnych działaniach (sklep, Allegro i dystrybucja) wymagały czasu i pieniędzy, a nie jesteśmy korporacją posiadającą nieograniczony relatywnie budżet.
    - W lipcu rzeczywiście mówiłem o bliskich planach, ale nie przewidziałem że ta franca covidowa wróci ze zdwojoną siłą i wszystko się posypało.
    - Dementując plotki wyssane z palca mogę jedynie powiedzieć, że staramy się wrócić do gry na normalnych obrotach i dołożymy wszelkich starań aby w miarę szybko wydać w pierwszym półroczu (zaczynając od końcówki marca):
    XIII Mystery 12
    XIII tom 25
    Aristofania tom 2
    Undertaker tom 6
    SHI tom 5
    Zamek Zwierzęcy tom 2
    EKHO tom 9
    Ira Dei tom 3
(^^ kolejność przypadkowa ^^)
oraz pierwsze tomy serii:
    On Mars
    TER
W drugim półroczu, gdy sytuacja się wyklaruje:
    Rycerze Heliopolis 3
    TER 2 i 3
    Urban 5
    XIII 26
    XIII Mystery 13
    Elryk 4
    Aristofania 3
    On Mars 2
    Ekho 10
    Pożoga 3
    - Nie chcę niczego terminowo obiecywać co do Luca Orienta 4 (chcemy żeby obejmował on oryginalne tomy 4 i 5, ale nadal nie otrzymaliśmy tłumaczenia piątki)
    - Być może wprowadzimy na rynek 3 nowe serie, ale jeszcze bez konkretów.
    - Co do innych dodruków to zrobimy:
    Locke & Key (po dwa albumy co 2-3 miesiące) już od lutego
    Urban tom 1
    EKHO tom 1
    w miarę możliwości: Undertaker 2 i 3, OKKO 3 i 4, Valerian 1,2,3,4 oraz Mieszkańcy Nieba, SHI 1,2 oraz Elryk 1.
pozdrawiam
Maciek

z tej listy wg Alei Komiksu nie zostały wydane:
- XIII Mystery 12
- XIII tom 25
- Shi #5
- Ira Dei tom 3

Łącznie 4 z 10 obiecanych na pierwszą połowę roku '22 gdzie drugi tom Aristophanii też można by dorzucić bo wyszedł w drugiej połowie 2022.

Dalej, obie XIII, Elryk, Aristophania, Ekho oraz Pożoga nie miały premiery do dzisiaj, co daje 6 z 11 pozycji.

Można by zażartować jak bardzo widać ich starania o "wrócenie do gry na normalnych obrotach".
FGO: 758,469,198

Offline Castiglione

« Odpowiedź #1844 dnia: So, 31 Sierpień 2024, 15:26:43 »
Planety Komiksu też nie ma, a nie moment jest na stoisku BESTCOMICS. Wydawnictwa Komiskowego też nie ma, moment też jest na BESTCOMICS. I jeszcze kilka innych rzeczy który można znaleźć na stoisku BESTCOMICS jak np. wydawnictow BESTCOMICS.
Cała wesoła gromadka wydawców-widm.

Ten to rok się jeszcze nie skończył, więc trochę za wcześniej pisać o tym że upadają.
To jak, jeszcze kilka lat bez wydania czegokolwiek, żeby można było mówić o końcu działalności?
« Ostatnia zmiana: So, 31 Sierpień 2024, 15:30:13 wysłana przez Castiglione »