Autor Wątek: Taurus Media  (Przeczytany 505042 razy)

Offline misiokles

Odp: Taurus Media
« Odpowiedź #1215 dnia: So, 03 Wrzesień 2022, 11:46:20 »
Oznaki życia dają regularnie od paru miesięcy. Nowe tomy Undertakera, Ekho, Zamku zwierzęcego, On Mars, Ter, Złoty wiek, wznowienia Locke & Key. Wiadomo, to wciąż daleko do dawnych przyzwyczajeń, ale daleko im od 'martwości'.

Offline Klint

« Odpowiedź #1216 dnia: So, 03 Wrzesień 2022, 14:31:47 »
Niestety ale fala hejtu, która (moim zdaniem słusznie) wylewana jest na Taurusa jest pokłosiem takich a nie innych działań, decyzji ze strony wydawnictwa.
Zalegają z kolejnymi tomami rozpoczętych serii, lecz jak gdyby nic otwierają nowe.

Z czystego szacunku dla klientów podali konkrety !!!!!! : ta seria została przez nas anulowana i zwalniamy licencje. I wtedy rozstajemy się bez płaczu .

Offline kenji

« Odpowiedź #1217 dnia: So, 03 Wrzesień 2022, 15:52:43 »
Z tej listy kupuje takie tytuły jak : XIII , XIII Mystery , Urban , Skorpion ,Muren , Black Science , Za królowa i ojczyznę , Shi, czyli lekko licząc to zainwestowałem w jakieś 40-45 tomów od tego wydawnictwa. Wydając zapewne ponad 1000 zł. No i jak dowiaduje się ze planują wydać 2 tom dopiero co rozpoczętej serii to … czuje lekka irytację. Tym bardziej, ze każda z wyżej wymienionych serii jest naprawdę dobra i czekam na kontynuacje z utęsknieniem.

Offline JanJ

« Odpowiedź #1218 dnia: Cz, 08 Wrzesień 2022, 08:11:27 »
Taurus zapowiedział 2 tom TER na festiwal, a oficjalną premierę na 27 września.

Nie dziwię się, że puszczają dwójki ostatnio rozpoczętych serii, ale potem mogliby coś puścić z zaległej półki. Ta rozpiska zaległości od Konrada to powinna być na stałe przypięta.

Offline PawelC

« Odpowiedź #1219 dnia: Cz, 08 Wrzesień 2022, 19:38:58 »
Dla mnie osobiście najgorsze poza brakiem nowych tomów jest to, że tak z 10 lat temu to było moje ulubione wydawnictwo. Głównie za to, że kończyli serie które wcześniej zostały porzucone (XIII, Murena, Skorpion) :/.

Offline donKiszot

« Odpowiedź #1220 dnia: Cz, 08 Wrzesień 2022, 23:49:10 »
Mi najbardziej szkoda serii "Sprycjan i Fantazjusz". Lubiłem za dzieciaka bajkę i miałem nadzieję, że poznam całe komiksowe przygody. Pozostaje mieć nadzieję, że ktoś to może kiedyś wyda w integralach.

Offline Motyl

« Odpowiedź #1221 dnia: Pt, 09 Wrzesień 2022, 00:51:36 »
Tak jak rozmawiałem w CK, na Łódź planowane są 4 premiery: On Mars tom 2, Ter tom 2, Rycerze Heliopolis tom 3 i Aristophania tom 2. Dziś, a dokładnie to wczoraj, przyjechały dodruki Locke and Key. XIII ponoć w grudniu, ale to jeszcze dużo czasu.

Offline Death

« Odpowiedź #1222 dnia: Pt, 09 Wrzesień 2022, 03:53:40 »
Aristophania to dobry komiks?

Offline JanJ

« Odpowiedź #1223 dnia: Pt, 09 Wrzesień 2022, 08:04:26 »
Tak jak rozmawiałem w CK, na Łódź planowane są 4 premiery: On Mars tom 2, Ter tom 2, Rycerze Heliopolis tom 3 i Aristophania tom 2. Dziś, a dokładnie to wczoraj, przyjechały dodruki Locke and Key. XIII ponoć w grudniu, ale to jeszcze dużo czasu.

A coś między MFKIG a grudniem?

Offline Arne

« Odpowiedź #1224 dnia: Pt, 09 Wrzesień 2022, 09:55:32 »
Dla mnie tylko Trzeci tom Rycerzy, ale tylko dlatego, że idę siła rozpędu. W te nowe serie Taurusa staram się na razie nie wchodzić. Miejsca na półkach już nie mam, a kasy na komiksy z miesiąca na miesiąc jest coraz mniej
Bardziej czekam na kontynuację starszych serii.

Offline Motyl

« Odpowiedź #1225 dnia: Pt, 09 Wrzesień 2022, 15:01:47 »
A coś między MFKIG a grudniem?

O inne tytuły nie pytałem.

Offline Klint

« Odpowiedź #1226 dnia: Pt, 09 Wrzesień 2022, 15:22:21 »
O inne tytuły nie pytałem.

Można będzie się popytać na MFGiK.

Offline keram2

« Odpowiedź #1227 dnia: Pt, 09 Wrzesień 2022, 15:25:43 »
Rozumiem, że ludzie (ja też) chcą kontynuacji zaczętych serii, jednak z czterech zapowiedzianych tytułów wezmę On Mars i Ter. Powód: po prostu pierwsze tomy podobały mi się (zwłaszcza Ter).
Co do Rycerzy Heliopolis: mam dwa tomy i waham się czy kupować dalej, natomiast Aristophanię odpuszczam po lekturze pierwszego tomu.

Offline Eyeless

« Odpowiedź #1228 dnia: Pt, 09 Wrzesień 2022, 16:29:25 »
Aristophania to dobry komiks?
Zaczyna się interesująco, graficznie jest fajnie.
Ale z perspektywy czasu , na chłodno i przy powolnej konieczności ograniczenia budżetu na komiksy nie wiem czy bym ponownie w to wszedł. Zamek zwierzęcy czy Shi od razu mnie wzięły, tutaj pozostaje jakaś nutka niepewności co dalej. Także czekam na "dwójkę" , wtedy pewnie wyklaruje mi się stanowisko co do tego tytułu.

Offline Death

« Odpowiedź #1229 dnia: So, 10 Wrzesień 2022, 07:08:54 »
Tak, Shi i Zamek są super. :) Przeczytałem wszystkie, które wyszły.