Autor Wątek: Taurus Media  (Przeczytany 505177 razy)

Offline Castiglione

Odp: Taurus Media
« Odpowiedź #1020 dnia: Pn, 07 Luty 2022, 21:58:20 »
Tyle tylko, że ta "plotka" mówi o zawieszeniu działalności przez firmę i powoduje wysyp negatywnych opinii na temat wydawnictwa.
Można by się po prostu wstrzymać z wydawaniem osądów na podstawie plotek.

Offline vision2001

« Odpowiedź #1021 dnia: Pn, 07 Luty 2022, 22:00:13 »
Oj tam. Mi się to nawet chwilę temu spodobało jak CK (czyli syn córki siostry brata Taurusa) na swoim FB pisze coś takiego:

a sami lepsi nie są.

Offline JanJ

« Odpowiedź #1022 dnia: Pn, 07 Luty 2022, 23:48:36 »
Plotka na naszym skromnym Forum mogła do nich nawet nie dotrzeć i pewnie jest bez znaczenia. Puść tę plotkę w paru miejscach na Facebooku, to się pewnie doczekasz reakcji.

Na FB w komentarzach też już o tej plotce jest, ale Taurus jak zwykle milczy.

Offline starcek

« Odpowiedź #1023 dnia: Wt, 08 Luty 2022, 10:12:48 »
Oj tam. Mi się to nawet chwilę temu spodobało jak CK (czyli syn córki siostry brata Taurusa) na swoim FB pisze coś takiego:

a sami lepsi nie są.
No i nie zapominajmy o Enklawie Komisku na Allegro czyli stryju córki siostry brata Taurusa? I pewnie dlatego tak im idzie to wydawanie komiksów coraz słabiej, bo tyle tych spółek trzeba ogarniać, a w poczuciu solidarności rodzinnej nie ma woli, by zatrudnić kogoś kto by wspomógł te rodzinne interesy.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Online amsterdream

« Odpowiedź #1024 dnia: Wt, 08 Luty 2022, 10:18:13 »
Jeszcze chyba best comics mają.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline horror

« Odpowiedź #1025 dnia: Wt, 08 Luty 2022, 12:55:15 »

- Luc Orient #4 (finałowy tom) - 2 lata i 11 miesięcy od czasu premiery 3 tomu, niby tutaj Wojciech Birek zawala terminy tłumaczenia, musi ich chyba bardzo nie lubić

Skoro tłumacz zawala ci tłumaczenie przez 3 lata, to albo nie chcesz wydać tego komiksu, albo zmieniasz tłumacza. Nie chcę mi się wierzyć w to, że to jest główny powód tego, że się Luc Orient jeszcze nie ukazał. Szczególnie że był zapowiadany przez Taurus na rok 2020 i 2021 odpowiednio - że miał ukazać w tych latach.

Offline misiokles

« Odpowiedź #1026 dnia: Wt, 08 Luty 2022, 13:19:37 »
Mało który zapowiadany przez Taurusa komiks się ukazał w terminie, albo w ogóle ukazał. Luc Orient nie jest tu wyjątkiem.

Offline martinus100

« Odpowiedź #1027 dnia: Wt, 08 Luty 2022, 18:31:48 »
Też czekam na ostatni tom Luca Orienta i coraz bardziej obawiam się że Taurus go nie wyda. Prawie trzy lata od poprzedniego tomu i problem z tłumaczeniem ? Tłumacz chyba tłumaczy jedną stronę na tydzień. Przypomina mi to ich śpiewkę z Żywymi Trupami. Wszyscy wiedzą jak to się skończyło.

Offline Grzesko

« Odpowiedź #1028 dnia: Wt, 08 Luty 2022, 18:33:47 »
Dla rozluznienia tematu. Pomożecie z małą sondą? Mam Undertakera 1x 2 i nie wiem którą okładkę zatrzymać. Obie mi się podobają ale jedną chcę sprzedać. Tylko którą?

Offline Midar

« Odpowiedź #1029 dnia: Wt, 08 Luty 2022, 19:48:43 »
Dla rozluznienia tematu. Pomożecie z małą sondą? Mam Undertakera 1x 2 i nie wiem którą okładkę zatrzymać. Obie mi się podobają ale jedną chcę sprzedać. Tylko którą?
Tę po lewej.

Offline JonasCrow

« Odpowiedź #1030 dnia: Wt, 08 Luty 2022, 20:51:01 »
czytam ten wątek z zainteresowaniem, między innymi dlatego, że czekam na info, kiedy wydawnictwo uraczy mnie kolejnym tomem "Undertakera"  ;) i dziwię się, że pomimo całkiem rzetelnych informacji podawanych przez jednych forumowiczów, inni dalej brną w domysły...

na przykład:

Nie chcę mi się wierzyć w to, że to jest główny powód tego, że się Luc Orient jeszcze nie ukazał.

a odpowiedź padła tutaj:

Na ostatnich rzeszowskich spotkaniach komiksowych w pewnym momencie pogadanka zeszła na temat Luc Orienta. Prowadzący spotkanie powiedział, że Luc dawno byłby wydany, tylko tłumacz zawala kolejne terminy. Tym prowadzącym był Wojtek Birek, tłumacz Luca Orienta :)

owszem, Taurus nigdzie się pisemnie nie ustosunkował do plotki, ale przecież zostało napisane:

Zadzwoniłem do CK i zamieniłem kilka słów z Kubą, nie zawieszają działalności.

nie chcę bronić wydawcy, bo nie w smak mi ich obecna polityka wydawnicza, ale ludzie, nie kopcie leżącego... i owszem, liczą się czyny, więc mam nadzieję, że Taurus wreszcie coś wyda :)

Offline kas1

« Odpowiedź #1031 dnia: Śr, 09 Luty 2022, 09:28:17 »
Wszystko ok, tylko mam wrażenie, że ten leżący sam nie chce wstać, spodobała mu się obecna pozycja i postanowił się czołgać. Wielka szkoda bo swojego czasu było to bardzo dobre wydawnictwo, aspirujące albo nawet będące w pierwszej trójce.

Offline Murazor

« Odpowiedź #1032 dnia: Śr, 09 Luty 2022, 10:34:55 »
Z tego, co rozmawiałem z Kubą, to mają plan "przeczekać" i "kiedy ta bańka pęknie, to wszyscy stracą". Bardzo zły plan.
Tak tylko przypomnę ;)

Offline horror

« Odpowiedź #1033 dnia: Śr, 09 Luty 2022, 11:44:15 »
@JonasCrow

Przepraszam pana Wojtka i wydawnictwo Taurus, za insynuacje, że być może nie chcą wydać tego komiksu lub istnieją jakieś inne powody niewydawania Luca Orienta niż zawalenie pracy przez tłumacza.

Oczywiście wszystko jest w porządku i wyrażam nadzieję, że być może Pan Wojtek w przeciągu kolejnych trzech lat znajdzie czas na przetłumaczenie LO, a przez ten czas wydawnictwo Taurus będzie jeszcze istnieć.

Offline laf

« Odpowiedź #1034 dnia: Śr, 09 Luty 2022, 11:54:53 »
nie chcę bronić wydawcy, bo nie w smak mi ich obecna polityka wydawnicza, ale ludzie, nie kopcie leżącego... i owszem, liczą się czyny, więc mam nadzieję, że Taurus wreszcie coś wyda :)
Zanim upadła Fanta, też raczyła nas słodkimi słówkami, że wszystko jest w porządku, a wszystkie zamówienia zostaną zrealizowane. Do dzisiaj nie odzyskałem swoich 104,00 zł.  >:(.