Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 4456005 razy)

simon84w, PetrusVII i 4 Gości przegląda ten wątek.

Offline Antari

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #30420 dnia: Cz, 18 Czerwiec 2026, 21:28:13 »
Moje Witchblade w wariancie A dotarło. Piękna rzecz.

Nawiasem mówiąc nadal wariant B i regularna dostępne do kupienia na Gildii.

Offline Xmen

« Odpowiedź #30421 dnia: Cz, 18 Czerwiec 2026, 23:25:35 »
Widzę do reszty argumentów nie odniesiesz się, no tak, bo atak w moją stronę to łatwo, a jak wytknę ci błędy to wolisz przemilczeć i schować głowę w piasek  ;D

I tak, dokładnie, całe 5sek więcej, żeby przewrócić na koniec, normalnie jak tak można co?  ;D Wolę coś takiego niż rozjechane rozkładówki, zapewne ty też, ale płacz dalej
Ja nie płaczę. Spawna kupię za nie drożej niż 1000zl pod warunkiem, że będą okładki między zeszytami. Jeżeli okładek nie będzie albo będą i cena będzie 1050zl to nie kupię i to nie są jakieś moje rządania, tylko postanowienia dla samego siebie. To tylko kolejne komiksy.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Pocztar

« Odpowiedź #30422 dnia: Pt, 19 Czerwiec 2026, 00:25:43 »
Wszyscy piszą, że "Witchblade" dotarło, ale nikt nie napisze, że zaczął czytać. No więc ja zacząłem i chciałbym przyznać dla Studia Lain nagrodę, bo nie przypominam sobie komiksu, który miałby literówkę (a konkretnie brakującą literkę) na pierwszej-pierwszej stronie, a Arkowi i ekipie się to udało :) Sukces!

Oczywiście lit(e)rówka to nic wielkiego i każdy kto przeżył jakikolwiek komiks wydany przez Hachette od tego raczej nie umrze, także nie piszę tego, żeby wieszać psy na wydawcy, którego sam praktycznie co miesiąc zasilam niemałą kwotą. Natomiast naszła mnie taka refleksja, że może już czas nieco przystopować i skupić się nie na ilości, a na jakości? Bo ten wyścig, żeby co miesiąc rzucać czytelnikom kobyłę za 300, 400, 500 (a w planach 800 zł i niektórym nadal mało!) zacznie w końcu wychodzić bokiem.
« Ostatnia zmiana: Pt, 19 Czerwiec 2026, 00:27:17 wysłana przez Pocztar »

Offline Antari

« Odpowiedź #30423 dnia: Pt, 19 Czerwiec 2026, 01:18:27 »
Wszyscy piszą, że "Witchblade" dotarło, ale nikt nie napisze, że zaczął czytać. No więc ja zacząłem i chciałbym przyznać dla Studia Lain nagrodę, bo nie przypominam sobie komiksu, który miałby literówkę (a konkretnie brakującą literkę) na pierwszej-pierwszej stronie, a Arkowi i ekipie się to udało :) Sukces!

No tak, strasznie dziwne, że niektórzy mają jeszcze życie poza komiksami, więc zwyczajnie nie mają czasu od razu rzucić się na komiks, który ledwo odebrali z paczkomatu, zwłaszcza w środku tygodnia :) Trochę hipokryzja wypominając pośpiech, podczas gdy samemu jesteś zdziwiony, że "jeszcze" nikt nie przeczytał.

Offline Pocztar

« Odpowiedź #30424 dnia: Pt, 19 Czerwiec 2026, 01:24:25 »
No tak, strasznie dziwne, że niektórzy mają jeszcze życie poza komiksami, więc zwyczajnie nie mają czasu od razu rzucić się na komiks, który ledwo odebrali z paczkomatu, zwłaszcza w środku tygodnia :) Trochę hipokryzja wypominając pośpiech, podczas gdy samemu jesteś zdziwiony, że "jeszcze" nikt nie przeczytał.

Antari, wiem, że jest późno, więc możesz być zmęczony i nie czytać ze zrozumieniem, ale nikomu niczego nie wypominam, a już na pewno nie jestem niczym zdziwiony. Bawi mnie jedynie, że chyba ze trzy osoby (jak nie więcej) zameldowały, że doszła im paczka ;) To taki sequel "limitka B kupiona" ;)

Offline michał81

« Odpowiedź #30425 dnia: Pt, 19 Czerwiec 2026, 05:17:31 »
No więc ja zacząłem i chciałbym przyznać dla Studia Lain nagrodę, bo nie przypominam sobie komiksu, który miałby literówkę (a konkretnie brakującą literkę) na pierwszej-pierwszej stronie, a Arkowi i ekipie się to udało :) Sukces!
Oj tam, jest kilka tytułów z identyczną wadą, np. Szczury blasku od Ambera i chyba jeden z pierwszych komiksów Muchy miał podobnie Arrowsmith lub Elektra żyje! (teraz już nie pamiętam który).

Offline dinogal

« Odpowiedź #30426 dnia: Pt, 19 Czerwiec 2026, 09:14:14 »
dzisiaj jest dużo tytułów SL z rabatem 7% na Gildi, więc jak ktoś chce sobie uzupełnić braki to dobry moment :)

Offline Castiglione

« Odpowiedź #30427 dnia: Pt, 19 Czerwiec 2026, 10:05:41 »
Oj tam, jest kilka tytułów z identyczną wadą, np. Szczury blasku od Ambera i chyba jeden z pierwszych komiksów Muchy miał podobnie Arrowsmith lub Elektra żyje! (teraz już nie pamiętam który).
"Elektra żyje!" to w ogóle miała słabą korektę z tego, co pamiętam, chyba nawet w opisie na okładce były jakieś błędy.

Ja nie pamiętam. W tamtym czasie zajmowałem się raczej ambitniejszymi tytułami ;)

U mnie oba były na zmianę ;)

Offline sixxtbone

« Odpowiedź #30428 dnia: Pt, 19 Czerwiec 2026, 10:20:09 »
z dobrych wiesci mamy juz komplet materialow do Przeklęty Spawn

Wszystko ładnie pięknie ale "Curse of the Spawn" o nie jest "Przeklęty Spawn" tylko "KLĄTWA SPAWNA"...

Prosze se jaj nie robić...

Offline michał81

« Odpowiedź #30429 dnia: Pt, 19 Czerwiec 2026, 10:40:00 »
Wszystko ładnie pięknie ale "Curse of the Spawn" o nie jest "Przeklęty Spawn" tylko "KLĄTWA SPAWNA"...

Prosze se jaj nie robić...
Było już o tym. Twojej propozycji nie da się zastosować przez logotyp tytułu. Tam po prostu musi być Spawn w tytule.
« Ostatnia zmiana: Pt, 19 Czerwiec 2026, 10:58:55 wysłana przez michał81 »

Offline Castiglione

« Odpowiedź #30430 dnia: Pt, 19 Czerwiec 2026, 10:55:07 »
To można tylko powtórzyć, że "Spawn: Przeklęty" brzmi zdecydowanie lepiej.

Offline sixxtbone

« Odpowiedź #30431 dnia: Pt, 19 Czerwiec 2026, 10:58:33 »
To można tylko powtórzyć, że "Spawn: Przeklęty" brzmi zdecydowanie lepiej.

Jeśli już to:

"SPAWN: Klątwa"

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #30432 dnia: Pt, 19 Czerwiec 2026, 11:05:14 »
Natomiast naszła mnie taka refleksja, że może już czas nieco przystopować i skupić się nie na ilości, a na jakości? Bo ten wyścig, żeby co miesiąc rzucać czytelnikom kobyłę za 300, 400, 500 (a w planach 800 zł i niektórym nadal mało!) zacznie w końcu wychodzić bokiem.

Nie wiem jak wydawca, ale ja mam mocne postanowienie żeby przystopować. :)
Witchblade jest takim moim pożegnalnym tytułem, na który jeszcze się skusiłem żeby było do kompletu z Darkness, ale pewnie z czasem i tak się pozbędę obu tytułów. Spawna w komplecie za osiem stów nawet nie rozważam.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #30433 dnia: Pt, 19 Czerwiec 2026, 11:09:08 »
panowie sobie obejrza jak wyglada logotyp - a wlasciwie dwa - jeszcze nie wiem ktory wybierzemy :)

myslicie ze my nie wpadamy na takie banalne rozwiazania, ale to nie jest hop siup

Plany Studia Lain - orientacyjne

Tagh przedsprzedaz 28 lipca, gildia godz 12
Solo nowy album - przedsprzedaz koniec sierpnia
Gwiazdy powstają ;) - przedsprzedaz wrzesien
Curse of the Spawn - redakcja
Nocterra - redakcja
Monster Kill Squad/Finder - skład
L'horloge - redakcja

Offline Fingolfin^^

« Odpowiedź #30434 dnia: Pt, 19 Czerwiec 2026, 11:34:48 »
Komentarz na fb o tułaczu że to generyczne sci fi bez polotu miał sporo polubień ale Areczek usunal i bana wlepił. bo to nie pasuje do jego narracji że to taki wybitny tytuł. Koniec z kupowaniem tego fomo chłamu. Nigdy wiecej.
« Ostatnia zmiana: Pt, 19 Czerwiec 2026, 11:36:28 wysłana przez Fingolfin^^ »