Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3451344 razy)

Offline komiks

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #26775 dnia: Pt, 19 Grudzień 2025, 21:42:44 »
Ale proszę mów za siebie nie za ogół. Gdybym zamówił ABC bardzo bym się ucieszył z paczki bo akurat w święta mam więcej czasu na lekturę

Właśnie, że mówię za ogół, ludzie w świętą mają mnóstwo na głowie, a wielu jest w rozjazdach czyli nawet nie będą mogli odebrać. Przy zakupie była informacja, że dostawa po nowym roku. W mejlu jest informacja - Przewidywany termin wysyłki to: 2026-01-13.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Midar

« Odpowiedź #26776 dnia: Pt, 19 Grudzień 2025, 22:29:42 »
ale święta będą też w przyszłym roku, a zresztą to czas dla najbliższych, a nie kolejna gonitwa kto lepiej, bardziej i więcej.
Ja jestem wypaczony, dla mnie najbliższe na święta są komiksy. Najbliższych to ja mam cały rok. Wolne, świąteczne dni poświęcam na czytanie komiksów i chcę ich dostać jak najwięcej, a na ABC czekam już kilka lat i taka niespodzianka pod choinką jest mile widziana.
« Ostatnia zmiana: Pt, 19 Grudzień 2025, 22:32:40 wysłana przez Midar »

Offline Takesh

« Odpowiedź #26777 dnia: So, 20 Grudzień 2025, 08:33:34 »
Pełna zgoda.

Jeśli chodzi o Prince Valianta - kolor, ale pod warunkiem, że edytorsko będzie to przypominać wydanie Fantagraphics(odpowiedni papier, który pasuje to takiej klasyki). Jeżeli miałoby to być np. kolor na kredzie to skłaniałbym się do wersji czarnobiałej- kreska Fostera jest niesamowita.

Co do ABC Warriors, to tutaj też się naczekałem, więc jak wyślą, to opłacę i odbiorę z wieeeelką przyjemnością  8)

Online michał81

« Odpowiedź #26778 dnia: So, 20 Grudzień 2025, 09:05:56 »
ale jednak w oryginale bylo to kolorowe i te kolory sa dla mnie sliczne ;)
chyba sam sobie odpowiedziałeś, zdecydowanie kolor, a jak chcesz czarno biały to za kilka lat limitowa edycja w powiększonym formacie na jakąś rocznicę jak robi to Scream, np. rocznica zawieszenia sklepu gildii w przedsprzedaży Gunslingera ;D

Ja jestem wypaczony, dla mnie najbliższe na święta są komiksy. Najbliższych to ja mam cały rok. Wolne, świąteczne dni poświęcam na czytanie komiksów i chcę ich dostać jak najwięcej, a na ABC czekam już kilka lat i taka niespodzianka pod choinką jest mile widziana.
całkowicie się z tym z zgadzam, święta są bardzo dobrą okazją do nadrabiania zaległości komiksowych, tym bardziej na komiks na który też czekam kilka lat

jedyny problem jaki widzę to przeładowanie przesyłkami kurierów, więc dużo ryzyko że mogą dotrzeć uszkodzone 

Offline dexxx30

« Odpowiedź #26779 dnia: So, 20 Grudzień 2025, 11:27:01 »

Stawiam na kolor, chociaż te kadry w czerni i bieli też zacne.

Offline Dracos

« Odpowiedź #26780 dnia: So, 20 Grudzień 2025, 11:56:30 »
jedyny problem jaki widzę to przeładowanie przesyłkami kurierów, więc dużo ryzyko że mogą dotrzeć uszkodzone 

To jest dosłownie największy minus zakupów przedświątecznych w szczególności komiksów i z tego tez powodu już od paru lat wstrzymuję się z zakupami ewentualnie zawsze dobiorę coś z przedsprzedaży tak żeby wysyłka była po nowym roku.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #26781 dnia: So, 20 Grudzień 2025, 12:38:25 »
co do abc na razie drukarnia nie wyslala - wiec sadze ze pojawi sie po swietach
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - zgoda ba druk
ABC Warriors - przedsprzedaż trwa
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline szulig

« Odpowiedź #26782 dnia: So, 20 Grudzień 2025, 20:31:00 »
Jak ten tom ABC Warriors ma sie do tego wydanego kilka lat temu? Pewnie było pisane ale tutaj tak tematy zasuwają, że nie zawsze nadążam z ogarnięciem wszystkiego

Offline Takesh

« Odpowiedź #26783 dnia: So, 20 Grudzień 2025, 20:39:11 »
Można czytać bez znajomości.

Czarna dziura, to pierwsza dłuższą historia o walecznych robotach. Natomiast te dwa zbiorcze tomy to są ostatnie historie. No i wszystkie malowane przez Langleya.

Offline HugoDumont

« Odpowiedź #26784 dnia: So, 20 Grudzień 2025, 21:19:11 »
Jaki tam jest papier?
W Valiancie Fantagraphics mamy wysokiej jakości offset w lekko kremowym kolorze. Do tego powiększony format.

Offline Adolf

« Odpowiedź #26785 dnia: So, 20 Grudzień 2025, 21:27:48 »
ale mam w sumie takie pytanie
chcielibyscie Prince Valiant w kolorze czy czerni i bieli?
hm?

Obie brzydkie. Co widzisz w tym komiksie fajnego, bo na pewno nie rysunki?

Offline szulig

« Odpowiedź #26786 dnia: So, 20 Grudzień 2025, 21:36:32 »
Można czytać bez znajomości.

Czarna dziura, to pierwsza dłuższą historia o walecznych robotach. Natomiast te dwa zbiorcze tomy to są ostatnie historie. No i wszystkie malowane przez Langleya.

Miałem na myśli tom Wojna wolgańska.
Teraz jest kontynuacja?

Offline Kadet

« Odpowiedź #26787 dnia: So, 20 Grudzień 2025, 21:43:38 »

...

To znaczy... każdy ma prawo do swoich poglądów, o gustach się nie dyskutuje, lubimy takie komiksy, jakie lubimy...

Ale biorąc pod uwagę rolę "Prince Valianta" w historii komiksu to, co właśnie napisałeś, równa się mniej więcej wypowiedziom typu "Co widzisz w tej "Iliadzie" fajnego, bo na pewno nie epickość" albo "Co widzisz w tej "Casablance" fajnego, bo na pewno nie filmowość"...

Czyli... masz pełne prawo wyrazić swoją opinię, ale kiedy wyrażasz taką opinię, lepiej mieć trochę poważnych argumentów, żeby ją poprzeć.

(chyba że to trolling, co w internecie niestety zawsze jest opcją).
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Online michał81

« Odpowiedź #26788 dnia: So, 20 Grudzień 2025, 21:45:41 »
Miałem na myśli tom Wojna wolgańska.
Teraz jest kontynuacja?
Ten pierwszy tom Wojny Wolgańskiej który wyszedł wiele lat temu jest zawarty w tym dwóch tomach które wyszły teraz zbiorczo.

daj się innym nacieszyć, każdy wie że ciebie cieszą tylko cycki z Top Cow, ale są tu też fani innego komiksu, to jest dla tych którzy są z wydawcą od początku
« Ostatnia zmiana: So, 20 Grudzień 2025, 21:48:56 wysłana przez michał81 »

Online Castiglione

« Odpowiedź #26789 dnia: So, 20 Grudzień 2025, 21:51:08 »
...

To znaczy... każdy ma prawo do swoich poglądów, o gustach się nie dyskutuje, lubimy takie komiksy, jakie lubimy...

Ale biorąc pod uwagę rolę "Prince Valianta" w historii komiksu to, co właśnie napisałeś, równa się mniej więcej wypowiedziom typu "Co widzisz w tej "Iliadzie" fajnego, bo na pewno nie epickość" albo "Co widzisz w tej "Casablance" fajnego, bo na pewno nie filmowość"...

Czyli... masz pełne prawo wyrazić swoją opinię, ale kiedy wyrażasz taką opinię, lepiej mieć trochę poważnych argumentów, żeby ją poprzeć.

(chyba że to trolling, co w internecie niestety zawsze jest opcją).
Nie jest to wypięta dupa Witchblade, czy może być lepszy argument? ;D ;D