Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3261009 razy)

Gogo14, pokia i 45 Gości przegląda ten wątek.

Offline tomsawyer

• Polubień: 414
  • Żywych zwołuję, zmarłych opłakuję, gromy kruszę.
    • Rush Hemispheres
Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #26280 dnia: Nd, 30 Listopad 2025, 20:51:42 »
Na AD2000 jest akurat promka na trzeci tom Absalom w formie cyfrowej. Kierownik przedstawił sprawę jasno, więc jakaś alternatywa jest. Sam kupiłem komplet .
"Nie od razu Rzym zbudowano, oczywiście, z tamtą robotą nie miałem nic wspólnego."

Offline gekko

« Odpowiedź #26281 dnia: Nd, 30 Listopad 2025, 20:58:18 »
A to spodnie beda udzielac wywiadu, ze ubierac je chcesz?
czytanie ze zrozumieniem tym razem poległo (; w bokserkach (((; 

Offline Masonna

« Odpowiedź #26282 dnia: Nd, 30 Listopad 2025, 21:08:00 »
Bo tak naprawdę liczy się dobrze wykonana robota, a nie co ma się poza kamerą.

Ciekawe podejście. Rozumiem, że akceptowałbyś np. mobbera w firmie tak długo, jak robota byłaby dobrze wykonana?

chcialem tylko powiedziec ze poprzedni wywiad tez udzielalem w bokserkach :)
wiec jestem konsekwentny w walce z systemem ;)

Aha już rozumiem, to ty takimi zachowaniami walczysz z systemem. Czyli trafnie cię oceniłem jako osobę niedojrzałą. Ale tutaj chodzi o najzwyklejszą w świecie kulturę osobistą, którą jak rozumiem również zwalczasz, bo przecież jest częścią "systemu". Tylko że to właśnie ona odróżnia nas od bydląt. No ale fakt - nas, a nie anarchistów :)

Zastanawiasz się dlaczego z całego wywiadu zwróciłem uwagę akurat na to? Otóż nie z całego, bo oglądałem tylko do momentu aż wstałeś. Potem stwierdziłem, że nie będę słuchał jakiegoś prostaka, który udziela wywiadu w gaciach i wyłączyłem. Jeśli ktoś nie jest w stanie udzielić wywiadu w spodniach, choćby dresowych, to nie zasługuje na żadną uwagę. Bo przecież garnituru nikt tu nie oczekuje. Ale jakaś elementarna przyzwoitość powinna być.
Komary rypią...

Online Castiglione

« Odpowiedź #26283 dnia: Nd, 30 Listopad 2025, 21:40:46 »
A ja właśnie oglądam. Fajny wywiad.

Offline Xmen

« Odpowiedź #26284 dnia: Nd, 30 Listopad 2025, 21:48:01 »
A to spodnie beda udzielac wywiadu, ze ubierac je chcesz?
To tylko moje zdanie, każdy robi jak uważa. Do sklepu chodzę w spodniach, mimo tego, że to nie spodnie robią zakupy. Wywiadu jeszcze nie widziałem, ale zobaczę. Studio lain propsuję, lubię jako wydawnictwo, plus podoba mi się jak niektórych sfrustrowanych wydawców i jakieś osoby gdzieś tam kręcące się koło środowiska komiksowego boli dupa przez sukces studia lain.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Masonna

« Odpowiedź #26285 dnia: Nd, 30 Listopad 2025, 22:16:30 »
podoba mi się jak niektórych sfrustrowanych wydawców i jakieś osoby gdzieś tam kręcące się koło środowiska komiksowego boli dupa przez sukces studia lain.

Kogo masz na myśli?
Komary rypią...

Offline Kadet

« Odpowiedź #26286 dnia: Nd, 30 Listopad 2025, 22:31:44 »
To tylko moje zdanie, każdy robi jak uważa.

Szekakowi chodzi chyba o to, że nie mówi się "ubierać spodnie", tylko "wkładać spodnie".
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Melkazir

« Odpowiedź #26287 dnia: Nd, 30 Listopad 2025, 23:14:34 »
Otóż w Małopolsce się spodnie akurat ubiera. Jest to regionalizm, potwierdzam jako osoba tam mieszkająca  ;)

Online Castiglione

« Odpowiedź #26288 dnia: Nd, 30 Listopad 2025, 23:31:36 »
To jest zwyczajny błąd.

Offline Darth Lexus

« Odpowiedź #26289 dnia: Nd, 30 Listopad 2025, 23:57:14 »
Otóż w Małopolsce się spodnie akurat ubiera. Jest to regionalizm, potwierdzam jako osoba tam mieszkająca  ;)

Jako krakus potwierdzam w 100% :)
What the Sith want, They take... - Darth Bane

Online Castiglione

« Odpowiedź #26290 dnia: Pn, 01 Grudzień 2025, 00:35:09 »
No ja też jestem z Krakowa i nie uznałbym tego za poprawny zwrot.

Offline Xmen

« Odpowiedź #26291 dnia: Pn, 01 Grudzień 2025, 01:12:07 »
Kogo masz na myśli?
Nie ciebie, jeśli o tym pomyślałeś. Ty chyba jesteś zwykłym zjadaczem chleba(komiksów), chyba nie jesteś powiązany ze środowiskiem komiksowym?

@Kadet, możliwe. Nawet jeżeli to błąd, to większość mówi "ubierać spodnie". Wkładać to można wiesz co? ;) Poprawnie nie powinno być zakładać spodnie?
« Ostatnia zmiana: Pn, 01 Grudzień 2025, 01:15:19 wysłana przez Xmen »
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Kadet

« Odpowiedź #26292 dnia: Pn, 01 Grudzień 2025, 01:39:53 »
Wkładać to można wiesz co? ;)

Tak, wiem. Spodnie.

Poprawnie nie powinno być zakładać spodnie?

Nie. Zakłada się krawat. Spodnie, koszulę i buty się wkłada.

https://nck.pl/projekty-kulturalne/projekty/ojczysty-dodaj-do-ulubionych/ciekawostki-jezykowe/wkladac-nakladac-zakladac-i-ubierac

Oczywiście cały czas mówimy o polszczyźnie wzorcowej; w wypowiedziach potocznych może być różnie.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Melkazir

« Odpowiedź #26293 dnia: Pn, 01 Grudzień 2025, 08:32:53 »
No ja też jestem z Krakowa i nie uznałbym tego za poprawny zwrot.
To słaby z Ciebie krakowianin (jeszcze, bo od nowego roku Krakowianin - ech, trzeba się będzie przestawić)

https://sjp.pwn.pl/poradnia/haslo/ubrac-spodnie;10676.html

Offline GoNzO

« Odpowiedź #26294 dnia: Pn, 01 Grudzień 2025, 10:20:36 »
Super sprawa, że lain można dostać w smaku liter.

Wow! Nareszcie :D.
Katalog komiksowy: https://comicgang.com.