Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3260271 razy)

Liarus, zombie001, Edgar i 139 Gości przegląda ten wątek.

Offline Blacezard

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #24765 dnia: Pn, 29 Wrzesień 2025, 02:58:25 »
z cyklu malo masz komiskow do wydania wiec korci cie azja ;)

Andy Sato to jest mistrz...

tak w ogole chinski czy koreanski komiks to jest fajny temat - tylko oni mierza w spore naklady
ale jest mnostwo swietnych prac, serii, oszalamiajacych wizualnie

to jeśli tak Azja mocno korci Arku to może odrazu przekład oficjalnej mangi Genshin Impact. Tylko, że tu odpowiednie kręgi jak by się dowiedziały (też robiące zakupy w Gildii) to i 1500 szt by było kroplą w oceanie bo to jednak przepotężna już marka.

przy okazji mam pytanie o Estebana Maroto i robocze „Miecze i Czarownice” jak dalekosiężne były by to plany?

Offline michał81

« Odpowiedź #24766 dnia: Pn, 29 Wrzesień 2025, 05:18:41 »
Skoro mówimy o sugestiach, to zastanawiające, że Ty tak bardzo stajesz w obronie skompromitowanych wydawców. Najpierw Scream i piętnowanie mnie za każdym razem gdy wspominałem aferę papierową, a teraz boli Cię, że wspominam Pana Byczka i jego niehonorowe aktywności. Jeszcze nic nie mówiłeś na temat Muchy, a też z niej śmiechuję, podobnie jak sporo userów na forum. Ale Mucha już nie ma stoisk na festiwalach, to do nich nie zagadujesz. Niestety, na forum nie raz się kompromitowałeś, bo czegoś nie rozumiałeś i ciężko było Ci zrozumieć. Dlatego sądzę, że nie zrozumiałeś dokładnie mojego przesłania i obaw jakie się we mnie budzą gdy widzę ścierające się grupy biznesowe. A tak poza tym to późno zareagowałeś. Zawsze pisząc jakiegoś bardziej kontrowersyjnego posta to w głowie mam tylko odliczanie 3... 2... 1... Michał złapał haczyk! I tak! Znowu zarzuca mi obsesję i znowu przyrównał mnie do Bazyla! Brawo Michale za generyczną reakcję.
Jedyną kompromitującą sie osobą powyżej jesteś Ty. Sugerować komuś romanse? Człowieku zastanów się co za bzdury tu wypisujesz i jakie to może mieć konsekwencje. Naprawdę cię porąbało.

I sorry ale to nie ja mam odpalające się ptsd z powodu tego, że wydawca wydał komiks na offsecie.
« Ostatnia zmiana: Pn, 29 Wrzesień 2025, 06:10:40 wysłana przez michał81 »

Offline Jasiek

« Odpowiedź #24767 dnia: Pn, 29 Wrzesień 2025, 10:08:00 »
Dobrze że wróciliście do ważnego wątku, bo tu próbowano wrócić do gadania o komiksach. Nie ma takich offtopów, dziękuję dobranoc!  ;D

Bardzo chorzy ludzie tu siedzą, niektórzy nawet bardziej żenujący niż ci z Facebooka...

Offline studio_lain

« Odpowiedź #24768 dnia: Pn, 29 Wrzesień 2025, 10:18:08 »

to jeśli tak Azja mocno korci Arku to może odrazu przekład oficjalnej mangi Genshin Impact. Tylko, że tu odpowiednie kręgi jak by się dowiedziały (też robiące zakupy w Gildii) to i 1500 szt by było kroplą w oceanie bo to jednak przepotężna już marka.

przy okazji mam pytanie o Estebana Maroto i robocze „Miecze i Czarownice” jak dalekosiężne były by to plany?

Miecze i czarownice - 2027
Japonie odpuszczam, moze cos z Chin lub Korei
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Online Adolf

« Odpowiedź #24769 dnia: Pn, 29 Wrzesień 2025, 11:05:51 »
Jedyną kompromitującą sie osobą powyżej jesteś Ty. Sugerować komuś romanse? Człowieku zastanów się co za bzdury tu wypisujesz i jakie to może mieć konsekwencje. Naprawdę cię porąbało.

I sorry ale to nie ja mam odpalające się ptsd z powodu tego, że wydawca wydał komiks na offsecie.

Nigdzie nie użyłem słowa romans. Zwróciłem uwagę na mocną znajomość Kasi z Kubą, to wszystko. Jak zwykle konfabulujesz. To jest już nudne. Rozumiem, że się z nią przyjaźnisz, jesteś jej tragarzem i chcesz być rycerzem w białej zbroi. Tylko czy Kasia potrzebuje jakiejś ochrony? Inni także zwrócili uwagę, że Kasia potraktowała Kubę bardzo ulgowo, ale Ci nawet nie chodzi o tą sprawę. Nie pierwszy raz masz do mnie jakiś problem i tylko szukasz pretekstu by mi wbić szpilę. Zupełnie jak Pan Byczek szukający pretekstu by wbić szpilę w Studio Lain. Twoja zawiść objawia się mocną szyderą mojej osoby i ciągłe "masz obsesje/ptsd, jesteś gorszy niż Bazyl" już tu nikogo nie bawi. A skoro Ty tak zawzięcie oddajesz się nienawiści, to strach pomyśleć co siedzi w głowie Pana Byczka, który w publicznych wywiadach już się nie krępuje i obśmiewa innego wydawcę (swojego partnera jakby nie było).

Offline Saruto

« Odpowiedź #24770 dnia: Pn, 29 Wrzesień 2025, 11:10:38 »
Nie było żadnej szpili, po prostu gość nie rozumie zbieraczy i tyle ale sam na nich korzysta. Przecież może czegoś nie rozumieć ;)

Online Castiglione

« Odpowiedź #24771 dnia: Pn, 29 Wrzesień 2025, 11:15:59 »
Ja po tej ostatniej teorii dałem sobie w końcu spokój z czytaniem tych bzdur:

Od jakiegoś czasu Bazyl też jest na tej liście i przynajmniej człowiek tak nie głupieje od czytania forum. Polecam - szkoda tylko nowych użytkowników, że muszą się z tym męczyć.

Offline michał81

« Odpowiedź #24772 dnia: Pn, 29 Wrzesień 2025, 11:38:35 »
Nigdzie nie użyłem słowa romans. Zwróciłem uwagę na mocną znajomość Kasi z Kubą, to wszystko. Jak zwykle konfabulujesz. To jest już nudne. Rozumiem, że się z nią przyjaźnisz, jesteś jej tragarzem i chcesz być rycerzem w białej zbroi. Tylko czy Kasia potrzebuje jakiejś ochrony? Inni także zwrócili uwagę, że Kasia potraktowała Kubę bardzo ulgowo, ale Ci nawet nie chodzi o tą sprawę. Nie pierwszy raz masz do mnie jakiś problem i tylko szukasz pretekstu by mi wbić szpilę. Zupełnie jak Pan Byczek szukający pretekstu by wbić szpilę w Studio Lain. Twoja zawiść objawia się mocną szyderą mojej osoby i ciągłe "masz obsesje/ptsd, jesteś gorszy niż Bazyl" już tu nikogo nie bawi. A skoro Ty tak zawzięcie oddajesz się nienawiści, to strach pomyśleć co siedzi w głowie Pana Byczka, który w publicznych wywiadach już się nie krępuje i obśmiewa innego wydawcę (swojego partnera jakby nie było).
Masz problem z Kubą Pietrasiekiem polecam pojechać do Centrum Komiksu i wyjaśnić z nim w 4 oczy, a nie opowiadasz stworzone w twoje głowie spiskowe teorie. A konfabulacji to ty się dopuszczasz ostatnio w każdym poście w wątku studia lain, nawet na temat Kasi i Kuby.

Online Adolf

« Odpowiedź #24773 dnia: Pn, 29 Wrzesień 2025, 11:59:41 »
Masz problem z Kubą Pietrasiekiem polecam pojechać do Centrum Komiksu i wyjaśnić z nim w 4 oczy, a nie opowiadasz stworzone w twoje głowie spiskowe teorie. A konfabulacji to ty się dopuszczasz ostatnio w każdym poście w wątku studia lain, nawet na temat Kasi i Kuby.

Kuba nie ma pojęcia kim jestem i nie sadzę, bym go obchodził. To Ty masz problem ze mną. Jeśli chcesz to zapraszam do mnie. Chętnie sobie z Tobą wyjaśnię w cztery o co Ci chodzi. Proszę, nie interpretuj przyjaźni Kuby i Kasi po swojemu. Gdybym napisał, że na naszej planecie nie ma bardziej nienawistnego osobnika niż Ty, to byś w swoich urojeniach zaczął mi pisać, że jestem debil, bo Ziemia jest płaska... Ta zabawa nie ma sensu. Jeśli coś do mnie masz to polecam załatwić to prywatnie, a nie spamować na forum. A jeśli przeszkadzają Ci moje posty... I na to masz sposób.

Offline perek82

« Odpowiedź #24774 dnia: Pn, 29 Wrzesień 2025, 12:10:50 »
Ta zabawa nie ma sensu. Jeśli coś do mnie masz to polecam załatwić to prywatnie, a nie spamować na forum.
Practice what you preach
Departament prawdy (5) ***
Świat mitów: Apollo **
Święta Barbora ***
Sandman. Teatr tajemnic (3) **
Kajtek i Koko: Chybiony strzał ****

Offline studio_lain

« Odpowiedź #24775 dnia: Pn, 29 Wrzesień 2025, 12:22:31 »
ktos korzystal ze sklepu Komiksariat? bo chyba padli i nie zaplacili faktur :(

Vae Victis - druk

Offline studio_lain

« Odpowiedź #24776 dnia: Pn, 29 Wrzesień 2025, 12:52:51 »
a z innych ciekawostek cyberforce vol 2 top cow przesunal na 2027
wiec chyba nie wydamy pakietu

Vae Victis - druk

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #24777 dnia: Pn, 29 Wrzesień 2025, 14:11:44 »
Właśnie miałem pytać. Co dokładnie z Cyberforce chcesz wydać? Wszystkie 68 zeszytów? Jakieś tie-iny?

Offline michał81

« Odpowiedź #24778 dnia: Pn, 29 Wrzesień 2025, 14:14:18 »
Właśnie miałem pytać. Co dokładnie z Cyberforce chcesz wydać? Wszystkie 68 zeszytów? Jakieś tie-iny?
Miało być Complete Cyberforce vol. 1 oraz vol. 2 czyli:

Cyberforce Tom 1 - zwierający zeszyty Cyberforce vol. 1 #0-4; WildCATs Covert Action Teams vol. 1 #5-7; Cyberforce vol. 2 #1-13; Cyberforce Origins #1-2 oraz Cyberforce Annual #1.

Cyberforce Tom 2 - zwierający zeszyty Cyberforce vol. 2 #14-25, Cyberforce Origins #3, Ballistic #1-3, Velocity vol. 1 #1-3, Misery #1, Cyberforce/Stryke Force: Opposing Forces #1-2 oraz Cyberforce Annual #2.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #24779 dnia: Pn, 29 Wrzesień 2025, 14:19:53 »

byly w planach trzy complete - ale poki co top cow wydal 1, w tym roku mial byc 2 zamykajacy run i mial byc ladny pakiet, ale przeniesli na 2027 wiec cyber pojdzie pojedynczo jak sadze
zobaczmy jest co wydawac :)
« Ostatnia zmiana: Pn, 29 Wrzesień 2025, 14:27:11 wysłana przez studio_lain »

Vae Victis - druk