Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3242462 razy)

pjoter84 (+ 1 Ukrytych) i 8 Gości przegląda ten wątek.

Offline Yorik

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #24060 dnia: Pn, 08 Wrzesień 2025, 00:41:19 »
@Komiks Pracującego na pełen etat kawalera stać. @Wayne_Collector jednak musi pogodzić pracę z nauką, co jest czasem ciężką sztuką. Ty jako MGTOW masz czas i środki, by w samotności sobie kontemplować nad ambitnym komiksem. I w sumie, to Ci zazdroszczę. Ale "nie mierz innych swoją miarą", bo nie każdy ma taki luksus. Jesteś bardzo mało empatyczny.
"Go ahead....I've had to deal with worse."

Online Castiglione

« Odpowiedź #24061 dnia: Pn, 08 Wrzesień 2025, 01:12:18 »
W każdym wątku muszą się już pojawiać nawiązania do jakichś durnych ruchów społecznych?

Online Xmen

« Odpowiedź #24062 dnia: Pn, 08 Wrzesień 2025, 01:32:13 »
Biedny wayne studiuje, pracuje, jedzie na mfkig, na wakacje, ale spotkał go taki pech w życiu, że nie wie czy mu zostanie kasa na komiks za 200zł xddd Życie potrafi być okrutne xd
Ci którzy pracują, mają rodziny, dzieci, może kredyty, raty na pewno mają łatwiej.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #24063 dnia: Pn, 08 Wrzesień 2025, 06:49:30 »
Dajcie spokój. Chłop napisał grzeczną proźbę, uargumentował, a lejecie na niego wiadra pomyj :o

Offline Wintermute

« Odpowiedź #24064 dnia: Pn, 08 Wrzesień 2025, 09:24:35 »
Nie od dzisiaj wiadomo że żeby pisać tu na forum, trzeba być twardym  :) :) :)

Offline volker

« Odpowiedź #24065 dnia: Pn, 08 Wrzesień 2025, 09:32:40 »
Przedsprzedaż komiksu "Tablica Wenus" w końcu startuje w środę?

« Odpowiedź #24066 dnia: Pn, 08 Wrzesień 2025, 11:12:31 »
Dajcie spokój. Chłop napisał grzeczną proźbę, uargumentował, a lejecie na niego wiadra pomyj :o
Cóż, Xmen postanowił sobie za zadanie śmiać się ze mnie i wbijać mi szpileczki pod absolutnie każdym postem. Ale miło, że ktoś widzi absurd tego.
Yorik dobrze napisał - studiowałem dość ciężki kierunek, teraz zaczynam równie ciężkie nowe studia inżynierskie, a praca to dodatek żeby móc mieć pieniądze na hobby, ale i również na parę innych wydatków - bo tak się składa, że również dokładam się do rachunków za mieszkanie  ;)
Ale pewnie, lepiej na mnie wylać szambo i śmiać się, że mogę nie mieć 200zł na komiks. Owszem, dla takich jak ja 200zł w tą czy w drugą może zrobić różnice uwierz.
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline komiks

« Odpowiedź #24067 dnia: Pn, 08 Wrzesień 2025, 11:33:39 »
To żaden wstyd nie mieć na komiksy, które są drogie, 200 zł piechotą nie chodzi, ale nie w tym rzecz. Jeśli sytuacja zmusza Cię do tego, że prosisz wydawcę aby opóźnił przedsprzedaż komiksu - bo teraz nie masz pieniędzy - to chyba zaszło ciut za daleko, nie uważasz? Co jeśli się rozchorujesz, albo będzie trzeba pójść do dentysty, będziesz żebrał pod kliniką, albo weźmiesz pożyczkę u lichwiarzy? Bo przecież ostatnie pieniądze wydałeś na komiksy. To już nie jest hobby, tylko pętla na szyi i nałóg.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

« Odpowiedź #24068 dnia: Pn, 08 Wrzesień 2025, 11:38:43 »
Czemu w ten sam sposób nie skomentujecie tych którzy proszą Arka o odłożenie im komiksu? Oni nagle są lepsi i mogą o to prosić, a jak ja poprosiłem o to, żeby przesunąć zakup na czas kiedy każdy będzie po wypłacie to nagle zbrodnia? Po prostu sądziłem, że skoro luzie proszę o odłożenie im komiksu, to poproszę o coś takiego, i nie będzie w tym nic złego, właśnie z racji próśb ludzi innych. Cóż, Xmen postanowił klasycznie wbić mi szpileczki w dziecinny i żenujący sposób.
I fajnie, że dajesz przykład z dentystą itp. na niego zawsze mam w razie czego przygotowane pieniądze, tak samo ogólnie do lekarza - właśnie części tych wydatków o których wspomniałem wcześniej to lekarze, bo tak, zawsze swoje zdrowie będę traktował wyżej od hobby.
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Saruto

« Odpowiedź #24069 dnia: Pn, 08 Wrzesień 2025, 11:42:11 »
Jakie macie problemy  :D Kupisz jak masz, nie kupisz jak nie masz. Jest tyle komiksów, że nie idzie tego przerobić. Chyba, że jesteś jakimś pato-zbieraczem ;)
Lecą obsuwy ostatnio przy SL ;) Więc pewnie kilka pozycji spadnie na przyszły rok.

Offline Death

« Odpowiedź #24070 dnia: Pn, 08 Wrzesień 2025, 11:46:31 »
Normalna sprawa, że jak się studiuje, to może być czasem ciężko z kasą na hobby...
Ale ja nie o tym. To trochę pokazuje jak dalece patologiczna jest sytuacja z dostępnością komiksów Studia Lain. :) Ja ogólnie rozumiem ten model biznesowy ostro działającego w kapitalizmie wydawnictwa Lain. Ale pozwolę sobie nazwać to trochę patologicznym. To jednak jest pojebane, że trzeba ciągle trzymać rękę na pulsie i brać udział w wyścigu, w którym nawet zasady nie są sprawiedliwe, bo możesz wejść o 12:00 i nie kupić, bo wywali serwer, a ktoś wejdzie 12:10 i kupi. Żyjemy w czasach patologizmu. :D

Offline Alienus66

« Odpowiedź #24071 dnia: Pn, 08 Wrzesień 2025, 11:54:22 »
Możesz wejść 11.57 i też nie kupisz...

Offline bocik

« Odpowiedź #24072 dnia: Pn, 08 Wrzesień 2025, 11:56:09 »
W sprawie Gildii
Wczoraj próbowałem zakupić książki
Książki nie komiksy SL w godzinie przedsprzedaży.
I kręciło, mieliło a na koniec wywaliło x3 może 4
Dopiero z telefonu się udało.
Kuźwa bez obciążenia a ten sklep ledwo zipie a oni nadal idą w zaparte.

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #24073 dnia: Pn, 08 Wrzesień 2025, 11:56:55 »
To trochę pokazuje jak dalece patologiczna jest sytuacja z dostępnością komiksów Studia Lain. :) Ja ogólnie rozumiem ten model biznesowy ostro działającego w kapitalizmie wydawnictwa Lain. Ale pozwolę sobie nazwać to trochę patologicznym. To jednak jest pojebane, że trzeba ciągle trzymać rękę na pulsie i brać udział w wyścigu, w którym nawet zasady nie są sprawiedliwe, bo możesz wejść o 12:00 i nie kupić, bo wywali serwer, a ktoś wejdzie 12:10 i kupi. Żyjemy w czasach patologizmu. :D
Czasy nie są patologiczne, bo jakoś komiksy od pozostałych wydawców są dostępne bez problemu. Można kupić gdzie się chce, kiedy się chce a jak zbyt szybko zabraknie to pojawi się dodruk. Wydawcy nadal potrafią zachowywać się normalnie i wychodzić naprzeciw klienta.

Patologią jest tylko Studio Lain.
Batman returns
his books to the library

Offline Adolf

« Odpowiedź #24074 dnia: Pn, 08 Wrzesień 2025, 12:04:50 »
Dajcie se spokój z tym hejtem na Wayne'a. Ja go rozumiem, bo bejmów nie ma tyle ile by się chciało, a świetne komiksy jakie zapodało nam Studio Lain wymagają jednak umiejętności taktycznego zarządzania budżetem. Najważniejsze dla mnie są podróże i to w nie inwestuje sporo hajsiwa, a w czasie inflacji jest to droga pasja. Trzeba jeszcze mieć na gry i komiksy. I nie wiem czy będę na festiwalu w Łodzi, ale niewykluczone, bo trochę kusi, a jeszcze później jest PGA. Nie mówiąc już o wakacjach za granicą. Też oglądam każdy grosz. I nie zazdroszczę młodym, Ci nie mogą sobie pozwolić na wiele. A koledzy z rodziną i kredytami, których los zmusza do chodzenia na nadgodziny to w ogóle mają ciężkie życie. Czy wydawca komiksów powinien pomagać ludziom w ciężkiej sytuacji? Nawet nie chcę oceniać. Wydawcy są graczami na rynku, są nastawieni na zysk. W jakiś skrajnych sytuacjach może by mogli przesunąć premierę, ale musiałby być to na prawdę spory problem. Sądzę, że Wayne przeanalizował już sobie wszystko i dojdzie samodzielnie jak mieć komiks i nie popaść w długi. Wayne wiele wyciągnie z tej lekcji, ale nie tylko on. Wielu z nas się zastanowi nad własną sytuacją i stwierdzi, że może mamy ciężko, ale jeszcze nie tragicznie i musimy się cieszyć z tego co jest.