Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3253198 razy)

Teli, studio_lain, Kandor i 19 Gości przegląda ten wątek.

Offline dinogal

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #22080 dnia: So, 12 Lipiec 2025, 15:04:40 »
tak, jak wszystkie nowości, po jakimś czasie Gildia wrzuci część z kupki zatrzymanej na reklamacje :) obserwuj i ustaw powiadomienie

Online studio_lain

« Odpowiedź #22081 dnia: So, 12 Lipiec 2025, 15:10:23 »

Arku czy Hellspawn wróci do gildii w rozsądnej ilości ?

tak jak napisał dinogal

przy okazji probne wydruki

« Ostatnia zmiana: So, 12 Lipiec 2025, 15:16:03 wysłana przez studio_lain »
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline tomsawyer

• Polubień: 414
  • Żywych zwołuję, zmarłych opłakuję, gromy kruszę.
    • Rush Hemispheres
« Odpowiedź #22082 dnia: So, 12 Lipiec 2025, 18:29:50 »
Szambalę można gdzieś jeszcze kupić?
"Nie od razu Rzym zbudowano, oczywiście, z tamtą robotą nie miałem nic wspólnego."

Offline Liarus

« Odpowiedź #22083 dnia: Pn, 14 Lipiec 2025, 09:02:55 »
Czytaliście te amerykance od Studia Lain? Ja przeczytałem Stone oraz Gunslingera i kurcze myślałem, że zdechnę. Jakoś mi szybko nostalgia do rysunków czy tego typu historii szybko uciekła. Strach otwierać Darkness ;D

Offline Rzepcio

« Odpowiedź #22084 dnia: Pn, 14 Lipiec 2025, 09:09:41 »
Z Kapitanem Ameryką rysowanym przez Liefelda? Łoł. :D

Tu się pod tą tarczą jakieś straszne zło dzieje 😅

Offline Rzepcio

« Odpowiedź #22085 dnia: Pn, 14 Lipiec 2025, 09:38:42 »
bedzie w przyszlym roku - ona albo mroczni - sami wybierzecie

A nie mogłaby być i Brygada, i Mroczni?

Offline Jasiek

« Odpowiedź #22086 dnia: Pn, 14 Lipiec 2025, 14:40:39 »
Czytaliście te amerykance od Studia Lain? Ja przeczytałem Stone oraz Gunslingera i kurcze myślałem, że zdechnę. Jakoś mi szybko nostalgia do rysunków czy tego typu historii szybko uciekła. Strach otwierać Darkness ;D

Dobra rada, daj sobie z tym spokój, szkoda czasu. Gunslinger i tak najlepszy z tej trójki. Ale to są dzieła jedynie dla- jak ich tu brzydko nazywają- "spoceńców" z nostalgią, po czterdziestce, którzy postawią to sobie na półce i będą się podniecać jak to pięknie wygląda. Stone dałem do poczytania mojemu 17 letniemu bratu ciotecznemu, który lubi klimaty superbohaterskie, i stwierdził, że to nic ciekawego. Potem się tego szybko pozbyłem.
« Ostatnia zmiana: Pn, 14 Lipiec 2025, 14:43:41 wysłana przez Jasiek »

Online studio_lain

« Odpowiedź #22087 dnia: Pn, 14 Lipiec 2025, 16:35:01 »
ja już kiedyś pisałem, to się kocha albo nienawidzi ;)
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline Frank_C

« Odpowiedź #22088 dnia: Pn, 14 Lipiec 2025, 17:38:08 »
Ku...wa, ja to was ludzie naprawdę nie rozumiem, przecież wszyscy tutaj chyba wiedzieliśmy czym są te komiksy Lain USA, wszyscy poniekąd kojarzą jak wyglądały lata 90' w komiksie amerykańskim. Nawet coś tam musneliśmy z tego okresu w TM-Semicu i Madragorze. Przecież te komiksy miały wręcz pretekstową fabułę ocierającą się o każdą możliwą kliszę i utarte schematy. W zasadzie jeśli chodzi o Image z tamtego okresu to ludzie kupowali je tylko po to żeby podziwiać rysunki ich autorów. Czego wyście się spodziewali?
« Ostatnia zmiana: Pn, 14 Lipiec 2025, 17:43:32 wysłana przez Frank_C »

Offline Tomczi

« Odpowiedź #22089 dnia: Pn, 14 Lipiec 2025, 17:56:08 »
Ku...wa, ja to was ludzie naprawdę nie rozumiem, przecież wszyscy tutaj chyba wiedzieliśmy czym są te komiksy Lain USA, wszyscy poniekąd kojarzą jak wyglądały lata 90' w komiksie amerykańskim. Nawet coś tam musneliśmy z tego okresu w TM-Semicu i Madragorze. Przecież te komiksy miały wręcz pretekstową fabułę ocierającą się o każdą możliwą kliszę i utarte schematy. W zasadzie jeśli chodzi o Image z tamtego okresu to ludzie kupowali je tylko po to żeby podziwiać rysunki ich autorów. Czego wyście się spodziewali?
100% zgody, znalazłyby się co prawda wyjątki w stylu Storm Watch Ellisa albo The Maxx Sama Kietha, ale można powiedzieć że to wyjątki potwierdzające regułę ;)

A właśnie, @studio_lain, sorry jeśli powtarzam walkowany temat, ale The Maxx nie wydalibyście? Nawet samo Image nie chce/nie jest w stanie ponownie wydać/dodrukować tego tytułu, możliwe że tu jakiś konflikt praw jest.
« Ostatnia zmiana: Pn, 14 Lipiec 2025, 18:04:26 wysłana przez Tomczi »
Tylko koszerne komiksy ;)
Fan weird fiction, hard sci-fi i surrealizmu po polsku i angielsku
"Chciałbym umić włoski coby więcej Dylana Doga poczytać"

Offline Wintermute

« Odpowiedź #22090 dnia: Pn, 14 Lipiec 2025, 18:12:24 »

A właśnie, @studio_lain, sorry jeśli powtarzam walkowany temat, ale The Maxx nie wydalibyście? Nawet samo Image nie chce/nie jest w stanie ponownie wydać/dodrukować tego tytułu, możliwe że tu jakiś konflikt praw jest.

Będę to pisał do znudzenia. Podpisuję się pod prośbą

Offline Castiglione

« Odpowiedź #22091 dnia: Pn, 14 Lipiec 2025, 18:14:21 »
Ale ten temat już był i chyba autor nie zgadzał się na nowe wydanie.

Offline Xmen

« Odpowiedź #22092 dnia: Pn, 14 Lipiec 2025, 18:21:44 »
Ale to płaczą ci którzy chcą kolejny generyczny frankofon zamiast "szitu" sh.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Tomczi

« Odpowiedź #22093 dnia: Pn, 14 Lipiec 2025, 20:01:54 »
Ale ten temat już był i chyba autor nie zgadzał się na nowe wydanie.
To trzeba go namierzyć i... iść się z nim napić (jeśli nie abstynent ;) ). Mogę nawet studio_lain bilety postawić :P Wiadomo, pomarzyć można, ale gdyby Lain udało się jako jedynemu wydać w ostatniej dekadzie Maxxia to byłoby coś :D
Tylko koszerne komiksy ;)
Fan weird fiction, hard sci-fi i surrealizmu po polsku i angielsku
"Chciałbym umić włoski coby więcej Dylana Doga poczytać"

« Odpowiedź #22094 dnia: Pn, 14 Lipiec 2025, 20:38:21 »

No, nie nie sądzę, abyśmy tu wszyscy wiedzieli co to jest. To komiksy sprzed 25 i więcej lat więc trzeba mieć jakieś 35 aby mieć jakąkolwiek szansę zapamiętać coś z tamtych czasów. Zapoznać się z tym w języku polskim nie było później jak bo nikt tego nie wydawał, zresztą z dosyć oczywistych powodów. Były tutaj oczywiście głosy, że to nie jest specjalnie dobre, ale chyba jednak spora ilość osób która nie znała, lub już nie pamiętała, oczekiwała czegoś na poziomie dzisiejszego w większości gównianego superhero a dostała jeszcze większy shit. A co do podziwiania rysunków to podziwiać można Andreasa a to, to tutaj to raz nie każdemu stylistyka podjedzie, dwa niektórzy z tamtejszych pacykarzy produkowali istne potworki.