Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3252732 razy)

jotkwadrat, Rafa, bfg, Lobo (+ 2 Ukrytych) i 12 Gości przegląda ten wątek.

Offline daniel gizicki

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #19830 dnia: Pt, 18 Kwiecień 2025, 07:56:27 »
"100%" Paul Pope

Offline Castiglione

« Odpowiedź #19831 dnia: Pt, 18 Kwiecień 2025, 09:36:36 »
Jeśli komiks wzbudza takie emocje to musi sobą coś reprezentować. Nikt nie będzie sobie zawracał głowy krytykowaniem  oczywistego gniota. Tak samo z książkami, jeśli recenzentowi chciało się mieszać z błotem jakąś pozycję to dla mnie znak że wato to przeczytać. Bardziej nawet niż gdyby wychwalał pod niebiosa, bo wtedy można przypuszczać że jest opłacony.
Za recenzenta się nie uważam, ale jeżeli mam coś do powiedzenia o komiksie, to się wypowiadam, czy jest dobry czy zły. Nie rozumiem, dlaczego miałoby mi się nie chcieć o czymś pisać dlatego, że jest słabe.

Offline Takesh

« Odpowiedź #19832 dnia: Pt, 18 Kwiecień 2025, 09:59:45 »
O! Jeszcze jedno. Trencher Keitha Giffena.

O Giffenie i jego Lobo Dzieciobójstwo była ostatnio mała dyskusja w wątku chyba Egmontu. Sam Trencher to czyste szaleństwo i wolność artystyczna Keitha. Same rysunki rozwalają czachę. Ja gorąco polecam!

Offline Wintermute

« Odpowiedź #19833 dnia: Pt, 18 Kwiecień 2025, 11:07:46 »
O! Jeszcze jedno. Trencher Keitha Giffena.

O Giffenie i jego Lobo Dzieciobójstwo była ostatnio mała dyskusja w wątku chyba Egmontu. Sam Trencher to czyste szaleństwo i wolność artystyczna Keitha. Same rysunki rozwalają czachę. Ja gorąco polecam!

Tak,gadaliśmy o tym w wątku Egmontu. Na żywo te rysunki robią jeszcze większą robotę. Te 4 zeszyty leżą u mnie na stole i nawet ich nie chowam. Przeglądam je sobie zawsze do kawki. Szkoda tylko że już więcej nic jego nie zobaczymy.
W wersję od Kierownika też chętnie się zaopatrzę.

Offline Liarus

« Odpowiedź #19834 dnia: Pt, 18 Kwiecień 2025, 14:11:47 »
Crossed - jestem na tak, uwielbiam gore, przemoc, brutalność i hektolitry krwi, czasem nawet nie potrzebuję rozbudowanej fabuły. Jak kiedyś zobaczyłem okładki to na stałe niektóre wypaliły się na moim mózgu. Tylko czy w Polsce nikt by tego nie próbował cenzurować? Z drugiej strony jeśli ktoś miałby to u nas wydać to chyba tylko Studio Lain. Ewentualnie Timof. Mają te swoje Czary Zjary - absolutne złoto jesli ktoś nie zna :D

Jakieś warte przeczytania komiksy polecisz?

Offline studio_lain

« Odpowiedź #19835 dnia: Pt, 18 Kwiecień 2025, 14:32:00 »

jak chcesz zmierzyć sie poj...nym gore to ;)

Red Room: The Antisocial Network
Spoiler: PokażUkryj

Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline LoneWolf

« Odpowiedź #19836 dnia: Pt, 18 Kwiecień 2025, 14:46:19 »

O kurczę dość szerokie pytanie. To zależy jakie gatunki lubisz. Ja uwielbiam kryminały Brukakera, obyczajówki Lemire'a, czasem jakieś superhero typu Punisher Ennisa, ogólnie większość od niego mi się podobała, The Boys, Kanodzieja to jest nadkomiks. Locke&Key głęboko w sercu podobnie jak Żywe Trupy Kirkmana. Z frankofonów np Blacksad. Z polskich Będziesz smażył się w piekle, Łauma i Kościsko. Pełen przekrój gatunków jak widzisz, mógłbym tak wymieniać i wymieniać. Sin City, Skalp, Y ostatni z mężczyzn.

Ale jeśli chodziło ci tylko o te pojebane to jak pisałem Czary Zjary, ale również Prison Pit. Obok tego nie można być obojętnym hahah.
« Ostatnia zmiana: Pt, 18 Kwiecień 2025, 14:48:57 wysłana przez LoneWolf »

Offline Liarus

« Odpowiedź #19837 dnia: Pt, 18 Kwiecień 2025, 16:21:40 »
właśnie myślałem, że coś więcej masz do polecenia z tych porąbanych 8)

Offline Dracos

« Odpowiedź #19838 dnia: Pt, 18 Kwiecień 2025, 16:48:24 »
Tytuł na który teraz głosujecie w okładkach to z universum Darknesss/Witchblade/Tomba Raider czy stand alone?

Offline michał81

« Odpowiedź #19839 dnia: Pt, 18 Kwiecień 2025, 16:50:02 »
Tytuł na który teraz głosujecie w okładkach to z universum Darknesss/Witchblade/Tomba Raider czy stand alone?
Afrodyta jest z Uniwersum Top Cow/Artefaktów.

To może dodam na przyszłość co do komiksów, które zostały zapowiedziane.

Komiksy tworzące jedno uniwersum Top Cow:
Darkness
Cyberforce
Hunter Killer
Aphrodite IX
Witchblade
Magdalena (coś tam wspominane, bardziej zaznaczam na przyszłość)

Komiksy będące częścią uniwersum Spawna:
King Spawn
Gunslinger Spawn
Curse of Spawn
Haunt
HellSpawn
Spawn The Dark Ages

Komiksy Image nie będące częścią powyższych światów, będące zamkniętymi samodzielnymi historiami (raczej stanowią własne zamknięte uniwersa):
Fathom*
Rising Stars
Sonata
Hellcop
Stone

*pomimo, że seria Fathom zaczynała jako część Top Cow finalnie została oddzielona od niego i obecnie jest publikowana przez Aspen MLT. Zeszyty mające gościnny występ Witchblade, zostały przepisane i w zapowiedzianym wydaniu takie właśnie je dostaniemy. Nie będzie, żadnych nawiązań do innych serii Top Cow.

Oczywiście istnieją crossovery pomiędzy Spawnem i Witchblade, jednak serię te nie tworzą jednego ciągłego uniwersum. Należy to traktować jako np. crossover Batman/Spawn.

Oczywiście kierownik może jeszcze zaskoczyć i coś dodać. ;)

Offline Komediant

« Odpowiedź #19840 dnia: Pt, 18 Kwiecień 2025, 17:10:51 »
właśnie myślałem, że coś więcej masz do polecenia z tych porąbanych 8)

Pewnie znasz, ale ostatnio wznowiony przez kg 'El Borbach' Burnsa by pasował.
Aa, no i ewidentnie komiksy Josha Simmonsa od Timofa, Kosmatej pułapki jeszcze nie czytałem, ale jego Sen Nietoperza to najciekawszy Batman jakiego czytałem od dawna.
« Ostatnia zmiana: Pt, 18 Kwiecień 2025, 17:27:22 wysłana przez Komediant »

Offline studio_lain

« Odpowiedź #19841 dnia: Pt, 18 Kwiecień 2025, 17:26:42 »

Tak jak majk napisal. Ale mozna to czytac bez znajomosci tego uniwersum tak jak bezprawie bez znajomosci dredda.

Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline michał81

« Odpowiedź #19842 dnia: Pt, 18 Kwiecień 2025, 18:40:27 »
A może by spróbować z Shadowhawkiem? Jest wydanie zbierające całą serię pierwszą (z tym dziwnym podziałem na Shadowhawk II, Shadowhawk III) w postaci Shadowhawk Chronicles. Począwszy od #12 zeszytu to tam jest plejad gościnnych występów bohaterów z Image (Spawn, Trencher, Supreme, Chapel, WildCATS).

Offline celtic

« Odpowiedź #19843 dnia: Pt, 18 Kwiecień 2025, 19:06:45 »
Shadowhawk? Proszę nieeee. Już wolałbym Youngblood, choć wahałbym się to kupić. Savage Dragon to tytuł na który czekam od lat.
A może skoro poszło już zapytanie o Ghost Ridera 2099 (myślę że Mucha to zablokuje) , to może Heroes Reborn FANTASTIC FOUR, IRON MAN, AVENGERS, CAPTAIN, bo chyba nikt tego nie ruszy.
Trzy Cienie - 10/10
Opowieści z czasów Kobry -8/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10

Offline Takesh

« Odpowiedź #19844 dnia: Pt, 18 Kwiecień 2025, 19:13:41 »
Heroes Reborn ma nawet fajny omnibus. U nas można by to wydać w 2 lub 3 tomach. Jim Lee, Whilce Portacio, Rob Liefield. Wszyscy w szczycie formy. To spokojnie można będzie wydać w większym nakładzie, a i tak zejdzie na pniu. Moim skromnym zdaniem oczywiście  :P