Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3269374 razy)

AbraKadabra, marcing, Palyszkiewicz (+ 1 Ukrytych) i 84 Gości przegląda ten wątek.

Offline tuco

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #17670 dnia: Nd, 26 Styczeń 2025, 10:47:36 »
:-[ Z tymi okladkami powinien być osobny wątek gdze w topce wszystkie powinny być ponumerowane byłoby wtedy czytelne i przejrzyste.
Nieraz przy tych komiksach bym okładki chciał wybrać ale zanim sie dogrzebię to już mi się odechciewa oceniania. Można zrzucać na lenistwo ale dla mnie jest to irytujące takie wygrzebywanie... ogólnie motyw wyboru okladek jest spoko pomysłem dla czytelników szkoda że inne wydawnictwa nie dają takiej możliwości wyboru okładek
To prosto sie robi. Klikasz na iluatracje ktora ci sie podoba. Otwierasz w nowej karcie. Kopiujesz link i wklejasz po tym jak klikniesz ikonke obrazka. Minutka i masz zrobione.
Zgadzam się z osobnym tematem. A wybór okladek, to świetna strategia marketingowa. Mega mi się podobała okładka z jajem od CAZY i na nią zagłosowałem, mimo że nie planowałem kupować tej pozycji. No i teraz mam własne jajo :P
mam podobny postulat, by wydzielić temat okładkozy do oddzielnego tematu, ale trochę z innegopunktu widzenia. Przyznam, że gdy mam przebijać się przez kilka nowych stron wątku, na których w większości są propozycje okładek, a co gorsze później powielanie tych propozycji w postach głosujących.... to mnie przysłowiowy uj szczela. Często gubię przy tym istotne informacje o nowych planach wydawniczych, a jak wiadomo przy Studio - to może się skończyć przegapieniem jakiegoś interesującego tytułu.
WYDZIELIĆ OKŁADKOZĘ! :)

Offline studio_lain

« Odpowiedź #17671 dnia: Nd, 26 Styczeń 2025, 11:22:54 »
Pewnie da sie  zrobic temat studio lain wybor okladek
Ale poczekajmy na głosy innych.
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline Death

« Odpowiedź #17672 dnia: Nd, 26 Styczeń 2025, 11:23:14 »
Wczoraj bylem z ziomkiem na piwie i żeśmy rozmawiali jakie zajebiste są Absalom i Stickleback. Że to BBPO, X-Files i Hellboy oblane londyńskim sosem i super brytyjskim klimatem. Tak tylko piszę. ;)

Offline studio_lain

« Odpowiedź #17673 dnia: Nd, 26 Styczeń 2025, 11:24:03 »
A dałoby radę zrobić tak, żeby pre-ordery były dostępne razem z pre-orderami Spawna? Wtedy oba tytuły idą na jedno zamówienie i łapią się na darmową wysyłkę :P

Nie dam rady tak zrobić. Wynika to z cyklu produkcyjnego.

Vae Victis - druk

Offline studio_lain

« Odpowiedź #17674 dnia: Nd, 26 Styczeń 2025, 11:24:32 »
Wczoraj bylem z ziomkiem na piwie i żeśmy rozmawiali jakie zajebiste są Absalom i Stickleback. Że to BBPO, X-Files i Hellboy oblane londyńskim sosem i super brytyjskim klimatem. Tak tylko piszę. ;)

Hehe :)
No i macie rację.  Dlatego je wydałem  ;)
« Ostatnia zmiana: Nd, 26 Styczeń 2025, 11:26:29 wysłana przez studio_lain »

Vae Victis - druk

Offline Adolf

« Odpowiedź #17675 dnia: Nd, 26 Styczeń 2025, 19:18:58 »
Na okładki przecież można głosować również na Facebooku. Gorzej jeśli ktoś nie używa...

Offline Randal63

« Odpowiedź #17676 dnia: Nd, 26 Styczeń 2025, 21:04:50 »
Limitka A Czwartej Siły już na Gildii niedostępna. Kto jeszcze nie ma tej pozycji to nie czekać, bo nie będzie potem zażaleń do wydawnictwa. ;)

Offline Leszek

« Odpowiedź #17677 dnia: Nd, 26 Styczeń 2025, 22:29:18 »
to nie czekać

Ja czekam na promocyjną obniżkę.  8)

Offline Deg

« Odpowiedź #17678 dnia: Nd, 26 Styczeń 2025, 22:49:32 »
Pewnie da sie  zrobic temat studio lain wybor okladek
Ale poczekajmy na głosy innych.
Ekhem.
Taka sugestia: może w kwestii okładek robić osobne wątki z ankietami? Internetu pewnie nie braknie, a byłoby bardziej przejrzyście.
This is my truth, tell me yours.

Offline pawlis

« Odpowiedź #17679 dnia: Nd, 26 Styczeń 2025, 23:05:08 »
Jeśli chodzi o moje zdanie do okładek:

Hunter-Killer

Hellcop

Sonata

Offline Castiglione

« Odpowiedź #17680 dnia: Nd, 26 Styczeń 2025, 23:39:08 »
Jeżeli tych okładek do wyboru będzie tyle, co teraz i w dodatku tak często, to zdecydowanie przydałby się osobny temat. Wg mnie najlepiej w formie postu z ankietą.

Offline Midar

« Odpowiedź #17681 dnia: Pn, 27 Styczeń 2025, 01:08:23 »
Ja przez ten nawał wolno wczytujących się okładek, coraz rzadziej tu zaglądam. Do tego przestałem się już orientować co jest co i czego dotyczy.
« Ostatnia zmiana: Pn, 27 Styczeń 2025, 01:10:01 wysłana przez Midar »

Offline Rzepcio

« Odpowiedź #17682 dnia: Pn, 27 Styczeń 2025, 02:32:53 »

Paradoksalnie jak na taką ilość okładek dla mnie wybór był bardzo prosty  ;D

Offline Pwlmzdl

« Odpowiedź #17683 dnia: Pn, 27 Styczeń 2025, 08:21:17 »

Paradoksalnie jak na taką ilość okładek dla mnie wybór był bardzo prosty  ;D
Ja głosuję na te same :)

Offline Takesh

« Odpowiedź #17684 dnia: Pn, 27 Styczeń 2025, 09:58:15 »
Ja osobiście nie mam nic przeciwko, aby zrobić osobny temat na okładki. Kiedyś było ich góra 4, a teraz amerykany mają okładek tyle ile zeszytów, plus alternatywne itp. I nagle do jednego tomu mamy wybór z 30. Do tego conajmniej kilku powtórzy post ze wszystkimi, a reszta wrzuci kilka lub więcej które im się podoba. I zaczyna się przewijanie stron, czasem posty się nie ładują, bo tak dużo danych,a Ty czekasz...

"Tak" dla nowego wątku.