Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3248505 razy)

wojtast i 14 Gości przegląda ten wątek.

Offline U.F.O

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #17280 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 22:06:51 »
Nie wiem dlaczego, ale jakoś tak mi się skojarzyło ;)

Offline Koalar

« Odpowiedź #17281 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 22:14:54 »
Bo widzisz mi tyle wystarczy. Raz. Dwa ruszam z nowa linia. Wybralem glosny w miare tytul. Dlugo myslalem jaka dac cene. 400 brzmialo odstraszajaco. Nie chcialem ryzykowac ze zapcham sie takimi kobylami.
Nie przypominam tez sobie bym kiedykolwiek oklamal na tym forum w sprawie SL. Jesli tak sie stalo prosze pokaz mi to.

Mijałeś się z prawdą w pewnej kwestii, którą dyskutowaliśmy i to mi wystarczy, żeby zapamiętać Cię jako człowieka piszącego nieprawdę. Natomiast jak już koniecznie potrzebujesz czegoś na temat wydawnictwa, to proszę bardzo:

Drugi tom Sticklebacka ukaze sie na pewno, jest juz przetlumaczony
wszyscy wiemy ze ten rok jest zje..ny
ale jak widzicie porcja z 2000ad sie szykuje
mam nadzieje, ze oglosze wam wkrotce kolejna niespodzianke z tego katalogu
a moze dwie :)
rozmowy trwaja
moze u nas czasem cos trwa (za)dlugo ale dotrzymujemy slowa :)

No wiesz... nawet 2000ad nie wydalo kompletu sticklebacka. Absolom... no zal... mam nawet tlumaczenie 2 sticklebacka...
Odpuscilem te serie.

Tyle Ci wystarczy? :)
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline death_bird

« Odpowiedź #17282 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 22:19:25 »
Nikt ci nie zabroni zarobić więcej i czy wydać więcej komiksów.

Ja to rozumiem w ten sposób, że nie ryzykowałby kasy przy stopie zwrotu niespełna 7%. Jeżeli o to chodzi to nie ma chyba znaczenia ile by zarobił więcej gdyby więcej wydał (zakładając, że każdy kolejny komiks dawałby potencjalny podobny zwrot). Jeszcze chwila i tutejsze obligacje będą oferowały 7% brutto.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Czeczot

« Odpowiedź #17283 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 22:22:37 »
Nikt ci nie zabroni zarobić więcej i czy wydać więcej komiksów. Śmiało skoro jesteś taki twardy w biznesach? Ale ty chyba wolisz nadal pisać tylko "co to być nie zrobił i ile to zarobił". Trochę słabo.

Chyba się nie rozumiemy.
Dla mnie On na 300 000 zł powinien zarobić minimum 80 000. To jest totalne nie porozumienie wsadzać w interes tyle kasy, zdaje się że on nie jest spółką prawa handlowego wiec ryzykuje własnym majątkiem, i na końcu zarobić 20 000 zł. No chyba ze ma rozdzielność majątkową z żoną to może łatwiej. Napisałem to już wcześniej albo chłop ma jaja ze stali albo nie opanował excela.
Rozczaruje cię ale nie zamierzam zakładać wydawnictwa. To by było głupie otwierać inną firmę żeby mniej zarabiać i komuś coś udowodnić.

Online Castiglione

« Odpowiedź #17284 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 22:43:11 »
To jest totalne nie porozumienie wsadzać w interes tyle kasy, zdaje się że on nie jest spółką prawa handlowego wiec ryzykuje własnym majątkiem, i na końcu zarobić 20 000 zł. No chyba ze ma rozdzielność majątkową z żoną to może łatwiej. Napisałem to już wcześniej albo chłop ma jaja ze stali albo nie opanował excela.
No to przecież cały czas pisze, że jest anarchistą i robi jak robi, żeby nie wtopić xD

Offline tuco

« Odpowiedź #17285 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 22:52:52 »
Chyba się nie rozumiemy.
Dla mnie On na 300 000 zł powinien zarobić minimum 80 000. To jest totalne nie porozumienie wsadzać w interes tyle kasy, zdaje się że on nie jest spółką prawa handlowego wiec ryzykuje własnym majątkiem, i na końcu zarobić 20 000 zł. No chyba ze ma rozdzielność majątkową z żoną to może łatwiej. Napisałem to już wcześniej albo chłop ma jaja ze stali albo nie opanował excela.
Rozczaruje cię ale nie zamierzam zakładać wydawnictwa. To by było głupie otwierać inną firmę żeby mniej zarabiać i komuś coś udowodnić.

KOŃCZ JUŻ QWA!!

Online Castiglione

« Odpowiedź #17286 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 23:04:03 »
W ogóle przeszliśmy od tego, że jako anarchista nie wydaje charytatywnie dla dobra ogółu do stwierdzenia, że jest chujowym biznesmenem, bo ma za małą marżę i za bardzo ryzykuje xD Ja nie wiem, coś sobie człowieku tak upierdolił ten temat. Może w samych założeniach to nie miał być wielki biznes. Pouczasz każdego od kilku stron, a chuj cię to obchodzi, co kto sobie robi ze swoimi pieniędzmi.

Offline parsom

« Odpowiedź #17287 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 23:09:26 »
Ja już w życiu różne rzeczy widziałem, specjalnie się nie dziwię, ale że tu na forum wbije koleś co to za dziesiątki tysięcy dupy nawet ruszyć nie chce, więc pewnie miliony przerzuca widłami i z samym Muskiem lody kręci, to się nie spodziewałem...

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #17288 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 23:14:35 »
Smutne jest to, że od kilku stron odeszliśmy od tego co wydaje Studio Lain a skupiliśmy się na jakimś teoretyzowaniu o tym jak prowadzić biznes.
Darkness nie znam (gdzieś mi się o uszy obił ten tytuł) ale po tym całym szumie jaki zapanował zastanawiam się czy dobrze zrobiłem, że nie zdecydowałem się na zakup.
Stylistyka teoretycznie w moim stylu.
Może w przypadku Spawna będę bardziej zdeterminowany na zakup.
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Online Castiglione

« Odpowiedź #17289 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 23:16:54 »
Dopiero co w innym temacie donT wspominał o yin i yang, ale prawdziwe yin i yang to nasz tutejszy duet:

uwielbiam popełniać przestępstwa

Ja akurat jestem osobą skrajnie praworządną

Offline michał81

« Odpowiedź #17290 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 23:30:19 »
Smutne jest to, że od kilku stron odeszliśmy od tego co wydaje Studio Lain a skupiliśmy się na jakimś teoretyzowaniu o tym jak prowadzić biznes.
Darkness nie znam (gdzieś mi się o uszy obił ten tytuł) ale po tym całym szumie jaki zapanował zastanawiam się czy dobrze zrobiłem, że nie zdecydowałem się na zakup.
Stylistyka teoretycznie w moim stylu.
Może w przypadku Spawna będę bardziej zdeterminowany na zakup.
Tytuł by trafił w twoje gusta, patrząc jakie komiksy cie interesują i jakich recenzje wrzucasz na kanał. Na twoim miejscu przed Spawnem zainteresowałbym się Hunter Killerem, na którego raczej takiego szału już nie będzie i będzie znacznie tańszy, co nie znaczy że tani.

Offline Harlequinka

« Odpowiedź #17291 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 23:55:36 »
Dopiero co w innym temacie donT wspominał o yin i yang, ale prawdziwe yin i yang to nasz tutejszy duet:

Cytat: Czeczot w Dzisiaj o 13:59:06
uwielbiam popełniać przestępstwa

Cytat: Masonna w Dzisiaj o 19:31:25
Ja akurat jestem osobą skrajnie praworządną

Ej no dosłownie. 🤣 Miałam wrażenie jakbym czytała usunięty dialog między Sauronem a Galadrielą...😋
A to dwóch facetów na forum! Niesamowite ;D
« Ostatnia zmiana: Pt, 17 Styczeń 2025, 23:58:43 wysłana przez Harlequinka »
Adar...Soul so pure...Perfect and beautiful. Yet still...A TRAITOR. Who the f...you think YOU ARE!? You think you can do ANYTHING YOU WANT!? KILL A GOD? A FU*KING GOD OF DARKNESS?! ARE YOU LOST YOUR MIND, BOY!?

Offline Warpath

« Odpowiedź #17292 dnia: So, 18 Styczeń 2025, 09:14:53 »
Odświeżyłem sobie zeszyty Mandragory przed podjęciem ostatecznej decyzji odnośnie ewentualnego zakupu, no i niestety nie przetrwałem. Dotarłem chyba do 6 i zarzuciłem. Też mocno wahałem się brać czy nie brać, szczególnie, że wiedziałem że komiks zejdzie na pniu. Niemniej w mojej opinii Darkness on po prostu słaby. Może później coś się zmienia, ale szkoda mi kasy i czasu na eksperymenty, mimo że z pewnością można będzie odsprzedać za podobną lub wyższą kwotę. Kupka wstydu i tak patrzy na mnie z wyrzutem.

To ciekawe że w pewnym momencie walczy w nas zbieractwo - mieć-by-mieć, bo później nie będzie, mimo że tytuł słaby, z racjonalnym podejściem kupowania tego, co naprawdę warto / chcemy przeczytać. Niemniej cieszy mnie, że rynek rośnie i jest popyt. Niektóre pozycje chętnie spróbuję - przykładowo po Hunter-Killera sięgnę. Przede wszystkim dlatego, że Mark Waid, ale i Silvestri w mojej opinii jest tam w o wiele lepszej formie niż w Darkness.

Offline Genzo

« Odpowiedź #17293 dnia: So, 18 Styczeń 2025, 09:38:43 »
Jak ci pierwsze zeszyty ze scenariuszem Ennisa nie siadły, to dalej tym bardziej  nie siądzie. Ennis to najlepsze co się Jackiemu Estacado przydarzyło , szkoda że tak szybko Garth zwinął żagiel

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #17294 dnia: So, 18 Styczeń 2025, 10:17:37 »
Ja jestem w szoku, że tak słaba pozycja wyprzedała się na pniu i to jeszcze za taką kwotę. Serio, za 400zł można kupić kilka bardziej wartościowych pozycji. Rozumiem też wydawce i jego decyzje o sprzedaży Darkness w pakiecie, bo gdyby tego nie zrobił, to sądzę że wiele osób odpuściło by tom 2, bo zapoznaniu się z tomem numer 1.