Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3252899 razy)

HOWGH, tomek0810, zedic, Ufilov, bfg, rapr, celtic i 17 Gości przegląda ten wątek.

Online rapr

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #26295 dnia: Dzisiaj o 11:05:10 »
Czytam ten wątek i nie mogę uwierzyć! Naprawdę ktoś "wkłada" spodnie? :D Chyba tylko po praniu do szafy. A tu się jeszcze okazuje, że spodnie wkłada niemal cała Polska!
Regionalizmy są fantastyczne!
Brakuje jeszcze tylko tego, żeby ktoś nie wychodził na pole ;)
« Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 11:08:09 wysłana przez rapr »

Offline Brvk

« Odpowiedź #26296 dnia: Dzisiaj o 12:09:26 »
Ja to nie mogę uwierzyć, że ktoś do wywiadu nie wkłada, nie zakłada, ani nie ubiera spodni  :o

Dobrze, że jakiś Slaine w jakimś sensie jest w drodze. Pomału, ale do przodu.

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #26297 dnia: Dzisiaj o 12:10:29 »
Też uważam, że włożyć spodnie to można do szafy albo walizki. Ewentualnie nogi w nogawki. Na siebie spodnie można założyć.
Osobiście też używam formy "ubierać", ale zdaję sobie sprawę, że to regionalizm.

Offline Masonna

« Odpowiedź #26298 dnia: Dzisiaj o 12:17:21 »
Nie ciebie, jeśli o tym pomyślałeś. Ty chyba jesteś zwykłym zjadaczem chleba(komiksów), chyba nie jesteś powiązany ze środowiskiem komiksowym?

Oczywiście że nie pomyślałem o sobie. Środowiska komiksowego unikam jak ognia, wydawcą też nie jestem. Natomiast zaciekawiłeś mnie tematem. Których wydawców boli sukces Studia Lain?
Komary rypią...

Online Castiglione

« Odpowiedź #26299 dnia: Dzisiaj o 12:33:05 »
To słaby z Ciebie krakowianin (jeszcze, bo od nowego roku Krakowianin - ech, trzeba się będzie przestawić)

https://sjp.pwn.pl/poradnia/haslo/ubrac-spodnie;10676.html
Tzn. wiem, że ludzie tak mówią, ale nigdy nie słyszałem, żeby to miał był jakiś regionalizm. Dla mnie to zwykły błąd, tak samo jak używanie "bynajmniej" zamiast "przynajmniej".