Autor Wątek: SPAWN 4 tomy za 800 zł, jak szybko się wyprzeda?  (Przeczytany 21236 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline komiks

Odp: SPAWN 4 tomy za 800 zł, jak szybko się wyprzeda?
« Odpowiedź #210 dnia: Pt, 13 Czerwiec 2025, 13:25:16 »
Grubo już jest, dostaniemy 6 różnych Spawnów plus 100 zeszytów podstawki.
Egmont bądźmy szczerzy, nie wydał Spawna, tylko Batmana.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline komiks

« Odpowiedź #211 dnia: Nd, 29 Czerwiec 2025, 01:10:31 »
Na FB Studia Lain padły takie słowa Arka:
jest 5 kompendiow takze w 2027 jak bedzie zaintersowanie dalibysmy kolejne 2 - i tak co roku

Offline 79ers

« Odpowiedź #212 dnia: Nd, 29 Czerwiec 2025, 19:14:52 »
kompendiów jest 7, 5 to ewentualnie zostanie.

Online michał81

« Odpowiedź #213 dnia: Nd, 29 Czerwiec 2025, 19:26:50 »
Pytanie raczej jest takie czy wszystko jest warte z tych compendiów do wydania?

Offline komiks

« Odpowiedź #214 dnia: Nd, 29 Czerwiec 2025, 19:30:13 »
Raczej należy zapytać - które zeszyty z tych wszystkich kompediów są warte wydania ;)
Z drugiej strony, kolekcjonerzy i tak nie czytają tych komiksów, tylko je kupują, więc co za różnica ;D

Offline 79ers

« Odpowiedź #215 dnia: Nd, 29 Czerwiec 2025, 19:34:02 »
1200-1400zł w oryginale, czy minimum 3000zł po polsku?

Offline Xmen

« Odpowiedź #216 dnia: Nd, 29 Czerwiec 2025, 19:50:59 »
Inflacja pójdzie w górę więc pewnie jeszcze drożej.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline komiks

« Odpowiedź #217 dnia: Nd, 29 Czerwiec 2025, 19:56:58 »
Dziś widziałem filmik komiksiarza, który wprost mówi, że kupuje komiksy, ponieważ boi się, że później nie będzie. W ten sposób uzbierał kilkanaście tytułów Mignoli i żadnego nie czytał.

Jestem przekonany, że wiele osób będzie kupowało Spawna ta tej samej zasadzie. Chodzi o zbieractwo i kolekcjonowanie, a co tam jest w tych komiksach, to może nawet nigdy się nie dowiedzą. Sam mam kilka serii, których jeszcze nie ruszyłem, a zbieram, tyle, że nie są to takie grubasy jak te podwójne wydania Spawnów.

Offline Leszek

« Odpowiedź #218 dnia: Nd, 29 Czerwiec 2025, 20:12:53 »
Sam cofnąłem się w czytaniu Darkness o połowę  tomu. Bo gdy zacząłem od miejsca gdzie była zakładka to nie mogłem sobie przypomnieć co było wcześniej, nawet zerkając na wcześniejsze strony. Cofnąłem się do punktu gdy odsyła tą barmankę/ koleżankę z dzieciństwa. Do tego punktu rozumiem fabułę, potem się pogubiłem. Fakt, czasem czytałem to po kilku piwach, ale mimo wszystko zwykle nie zapominam co czytałem przez kilka lat...

Online misiokles

« Odpowiedź #219 dnia: Nd, 29 Czerwiec 2025, 22:28:19 »
Dziś widziałem filmik komiksiarza, który wprost mówi, że kupuje komiksy, ponieważ boi się, że później nie będzie. W ten sposób uzbierał kilkanaście tytułów Mignoli i żadnego nie czytał.

Jestem przekonany, że wiele osób będzie kupowało Spawna ta tej samej zasadzie. Chodzi o zbieractwo i kolekcjonowanie, a co tam jest w tych komiksach, to może nawet nigdy się nie dowiedzą.
Mieliśmy niedawno wątek o efekcie FOMO. I taka sytuacja nie dotyczy wyłącznie Spawna, chyba każdy z nas podobną drogę przechodził - kiedy efekt FOMO osiągnął nieznośne stężenie, przyszła autosugestia że coś z nami jest nie tak i zaczęliśmy kupowac mądrzej.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #220 dnia: Pn, 30 Czerwiec 2025, 10:15:38 »
To jest chore podejście, aczkolwiek nie jest w tym raczej osamotniony.

Offline Szekak

« Odpowiedź #221 dnia: Pn, 30 Czerwiec 2025, 14:43:30 »
Co jest chorego w tym podejściu? Sam wielokrotnie zabierałem sie za czytanie komiksów jak juz naklad byl dawno wyprzedany, gdybym nie kupil ich "na zaś", to bym ich nie przeczytal. I nie chodzi o komiksy od Studia Lain.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #222 dnia: Pn, 30 Czerwiec 2025, 14:55:08 »
Zależy jeszcze jakie ilości się kupuje. Ale jak się ma całe półki zapchane rzeczami "na zaś", to po pierwsze kuleje logika takiego zachowania, bo jak się kupuje komiksy na stosy tylko po to, żeby leżały na świętego Dygdy, to równie dobrze można ich nie mieć wcale, bo przy takim tempie zakupowym i tak się wszystkich nigdy nie przeczyta. Po drugie marnowanie kasy. Po trzecie brak panowania nad sobą, kompulsywny zakupoholizm i pozwalanie się kierować jakiemuś dziwnemu lękowi.

« Odpowiedź #223 dnia: Pn, 30 Czerwiec 2025, 14:59:07 »
No dokładnie, co innego kupić z sześć komiksów na targach bo np. była dobra cena, albo się bało, że wyprzeda się nakład (swego czasu np. plułem sobie w brodę, że nie wziąłem w Łodzi Broni X w tamtym wydaniu, na szczęście Egmont wydał zwykłe więc mój problem minął) a co innego kupowanie z dwudziestu, i przede wszystkim nie czytanie ich, i stoją tak na półce ileś miesięcy i zbierają kurz. Sam swego czasu kupiłem na raz 8 tomów Kapitana Ameryki Brubakera, ale sobie ją co wieczór czytałem, powoli bo powoli, ale czytałem, a nie kupiłem i odstawiłem na półce na długie miesiące.
Więc tak, takie kupowanie wielkiej ilości komiksów tylko dlatego, bo się boisz, że się wyprzeda to trochę chore podejście. Ale kto bogatemu zabroni jak się mawia.
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Szekak

« Odpowiedź #224 dnia: Pn, 30 Czerwiec 2025, 15:09:02 »
Lepsze jest niekupienie, a gdy będzie chciało się przeczytać to jojczenie do wydawcy o dodruk? Jak kto woli, dostrzegam problem kompulsywnego kupowania, ale nie da się ukryć, że ma ono swoje zalety. Ktoś kto skupuje masę komiksów, potem sobie staje naprzeciwko regału i może luźno wybierać "a co by tu dziś". I jest to miłe uczucie. ^^
Piękno jest w oczach patrzącego.