Na szybko googlują to małe czeskie wydawnictwo wydało cztery tomy Tomb Raidera w 2017-2018 roku i od tamtego czasu nie było dodruków tomów 2 i 3, które są niedostępne. Ale to tylko szybkie google.
W takim razie musieli kłamać na FB w 2023 roku, gdzie reklamowali cały zestaw.
-Comics-Centrum-Facebook.png)
No i ja też zmyśliłem swój wpis z 2024 roku z recenzją tego wydania (które kupiłem jakoś w październiku 2024) w wątku na tym forum. A zdjęcia to pewnie AI.
https://forum.komikspec.pl/komiksy-amerykanskie/tomb-raider/msg289737/#msg289737Google pewnie ci podpowiada to co się indeksowało z tej ich stronki rodem z wczesnych lat 90 ale tymi danymi bym się nie sugerował. Myślisz, że tam ktoś aktualizował daty kolejnych wydań?

Pierwszy tom na 100% miał dodruk. Drugi nie wiem, możliwe, że też. Kojarze, że mnie spamowali potem po zakupie mailami i gdzieś coś było o tomie 2, ale szczerze średnio chce mi się przebijać przez dziesiątki maili w języku czeskim.
I to było w czasach gdzie Scream mówił definitywnie, że na Tomb Raidera nie ma szans. No i offset wiadomo lepszy niż kreda. Podobnie Studio Lain mówiło NIE, ale z ich strony to by oznaczało rozpoczęcie procedury od nowa, którą Scream miał już zaoraną.
Wystarczyło chcieć dodrukować te tomy 1-2 na kredzie. Tomów 3 i 4 nikt nie chciał. Trzeci walał się długo w dyskontach. Przepychanki, o które chodzi michał81'owi odnoszą się do tomu 4, który został wydany w pod koniec 2025. Scream też tego nie rozumiał, bo dla nich priorytetem było wydanie tomu 4 i zamknięcie serii. Mimo że najbardziej wartościowe są tomy 1 i 2, których nie było.
Zresztą widać jak ten wydawca kręci. Teraz w 2026 nie da się wznowić tomu 4 na kredzie dopóki nie zejdzie wydanie na offsecie (na które sami się uparli). I oczywiście z uwagi na "powody licencyjne". Wcześniej mimo, że tomy 1 i 2 się wyprzedały (tak jak chcieli) też się nie dało wznowić z "powodów licencyjnych". Naprawdę nie wiem jak naiwnym trzeba być żeby łykać ten kit tyle lat i jeszcze go bronić.