Alienus66 tutaj nie chodzi o to, że coś jest takie według mnie a według Ciebie inne. O gustach się nie dyskutuje, każdemu ma prawo coś się podobać lub nie, i oczywiście takie podejście należy jak najbardziej szanować. W przypadku Tomb Raidera wydawca SPIERDOLIŁ KONCERTOWO polskie wydanie z powodu własnej indolencji, i do tego szedł w zaparte, że to specjalnie. KOMIKS KTÓRY BYŁ TWORZONY DO WYDANIA W ODPOWIEDNI SPOSÓB! Tak jak Dracos przypomniana, podobnie było z Manarą obcięli strony i wciskali kit, że to zamysł autora... to są FAKTY!
Zobacz sobie do wątku o Tomb Raiderze,
https://forum.komikspec.pl/komiksy-amerykanskie/tomb-raider/tam masz parę porównań z opisem, przytoczę przykłady:

Ja mam te trzy wydania, czwarty tom kupię, bo jak parę serii, kupuję wszystko z danymi postaciami. I oczywiście przeczytam, co nie zmienia faktu, że wolałbym gdyby wydał to ktoś kto by nie dopuścił się takiej fuszerki, i bardzo chciałbym dostać te komiksy w takiej formie, w jakiej powinny być prezentowane.
Inną kwestia jest, jak wydawnictwo Scream tłumaczy swoje wpadki, a właściwie wciska kit, że tak powinno być. Nie ma to jak robić z swoich klientów jawnie idiotów, a Ci się jeszcze cieszą.
Ale dobrze, jak kolega Yorik przypomniał w innym wątku, coraz częściej mówi się o zbliżającej się wojnie, cieszmy się póki mamy tylko takie problemy...