Autor Wątek: Relax magazyn opowieści rysunkowych  (Przeczytany 344665 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kv

Odp: Relax magazyn opowieści rysunkowych
« Odpowiedź #1275 dnia: Nd, 09 Styczeń 2022, 14:22:17 »
Obawiam się, że z tego powodu może skończyć się na 1. tomie.

Ja przestaję kupować Relax (zarówno z Labrum czy PCA), kupię dopiero jak sytuacja będzie jasna.

« Ostatnia zmiana: Nd, 09 Styczeń 2022, 14:48:56 wysłana przez kv »

Offline Pawel.M

« Odpowiedź #1276 dnia: Nd, 09 Styczeń 2022, 14:39:56 »
Można by zarejestrować jako inny tytuł, np. RELAX Magazyn Opowieści Rysunkowych.
Raczej nie zarejestrują. Nazwa zbyt podobna do istniejącej + ten sam segment rynku. A nawet jeśli zarejestrują, to sąd utrąci w dwa tygodnie.

są różne Relaxy, np. TV RELAX,
osiedlowa kablówka w Śremie - działająca na zupełnie innych zasadach, bez rejestracji tytułu (więc nie ma w rejestrze), a na podstawie koncesji od KRRiT.

MOTO RELAX,
Z tego co widzę, to sklep, a nie czasopismo.

RELAX Z KRZYŻÓWKĄ
RELAKS, nie RelaX. To tylko konkurs krzyżówkowy organizowany przez parę gazet (Świat Kobiety, Kobieta i Życie, Olivia, Relaks, Chwila Extra, Mam Ogród), a nie czasopismo.

Ja przestaję kupować Relax (zarówno z Labrum czy i PCA), kupię dopiero jak sytuacja będzie jasna.
A ja kupię oba, ale nie w prenumeracie.
« Ostatnia zmiana: Nd, 09 Styczeń 2022, 14:45:01 wysłana przez Pawel.M »

Offline Koalar

« Odpowiedź #1277 dnia: Nd, 09 Styczeń 2022, 18:18:20 »
Te Relaxy, o których pisałem (TV RELAX, MOTO RELAX, RELAX Z KRZYŻÓWKĄ), są wymienione w wykazie dzienników i czasopism, pojawiają się po wyszukaniu w tytule wyrazu: Relax.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline Pawel.M

« Odpowiedź #1278 dnia: Nd, 09 Styczeń 2022, 23:15:30 »
Ale to jest "prywatny" wykaz, a nie sądowy rejestr, robiony nie tylko na podstawie sądowych rejestrów, ale też zbiorów biblioteki narodowej (gdzie są różne nierejestrowane dodatki, biuletyny nie wymagające rejestracji itp.). Do tego bardzo wątpliwa aktualność. Edycja: żadna aktualność, bo są tam nawet rzeczy wychodzące kilkadziesiąt lat temu.

Nie ma w internecie sądowego wykazu - jak chcesz sprawdzić czy tytuł jest zarejestrowany, musisz dzwonić.
« Ostatnia zmiana: Nd, 09 Styczeń 2022, 23:18:15 wysłana przez Pawel.M »

Offline kv

« Odpowiedź #1279 dnia: Pn, 10 Styczeń 2022, 19:21:25 »
Jakby kogoś to interesowało, dziś widziałem w empiku ów czerwony Relax.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1280 dnia: Pn, 10 Styczeń 2022, 19:26:47 »
W moim też był. Na regale z mangami sobie leżał :P

Offline Death

« Odpowiedź #1281 dnia: Pn, 10 Styczeń 2022, 20:55:06 »
A ja już nawet kupiłem. Odebrałem sobie dzisiaj w Empiku Diunę i mogłem zapłacić 48 zł za Relax. Fajny zestaw. :)

Offline Pawel.M

« Odpowiedź #1282 dnia: Pn, 10 Styczeń 2022, 23:23:47 »
Też kupiłem i też za 48 zł. Chciałem do tego Metal Hurlant, ale w "moim" Empiku ktoś się nie bał i za... (mają na stanie, a fizycznie brak).

Offline Szekak

« Odpowiedź #1283 dnia: Wt, 11 Styczeń 2022, 11:13:30 »
W moim też nie było widać, a niby w necie pokazuje, że mają... może konkurencja łazi i chowa, żeby się nie sprzedawał. :D

BTW Relax 36 ma byka śmiesznego, postać latająca na napisie Relax ma wybiórczy lakier jedynie w miejscach gdzie nachodzi na napis Relax i jest otoczona dziwnym kwadratem. Coś poszło nie tak. ;)
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Death

« Odpowiedź #1284 dnia: Wt, 11 Styczeń 2022, 11:20:47 »
Hehehe, tak! Też to wczoraj zauważyłem. Lakier na części postaci plus kwadraty. Ale na taki błąd to mam wywalone. :)
Może być tak, że nie możecie znaleźć, bo od razu wykupili. W moim kupiłem ja, a mój kumpel kilka godzin wcześniej. Może jeszcze ktoś. Rozeszły się od razu pierwszego dnia. :)

Offline tuco

« Odpowiedź #1285 dnia: Wt, 11 Styczeń 2022, 12:12:30 »
Hehehe, tak! Też to wczoraj zauważyłem. Lakier na części postaci plus kwadraty. Ale na taki błąd to mam wywalone. :)
Może być tak, że nie możecie znaleźć, bo od razu wykupili. W moim kupiłem ja, a mój kumpel kilka godzin wcześniej. Może jeszcze ktoś. Rozeszły się od razu pierwszego dnia. :)
a który to Twój, bo już się boję, czy to przypadkiem też nie mój? ;)

Offline Pinto

« Odpowiedź #1286 dnia: Wt, 11 Styczeń 2022, 20:29:28 »
BTW Relax 36 ma byka śmiesznego, postać latająca na napisie Relax ma wybiórczy lakier jedynie w miejscach gdzie nachodzi na napis Relax i jest otoczona dziwnym kwadratem. Coś poszło nie tak. ;)
Nie wiem gdzie tu widzisz byka, bo ja widzę lakierowany napis RELAX - i tylko to miało być lakierowane. I nie wiem o jaki kwadrat chodzi. :o

Offline Leyek

« Odpowiedź #1287 dnia: Wt, 11 Styczeń 2022, 21:07:58 »
Do posiadaczy - tytuł "Kill Psiagłowa" ma jakieś uzasadnienie w samym komiksie (chodzi o nieprzetłumaczone kill)? Bo brzmi to kuriozalnie.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1288 dnia: Wt, 11 Styczeń 2022, 21:13:06 »
Do posiadaczy - tytuł "Kill Psiagłowa" ma jakieś uzasadnienie w samym komiksie (chodzi o nieprzetłumaczone kill)? Bo brzmi to kuriozalnie.

Tak się nazywa ta postać, w Incalu od Screamu był to co prawda Kill Psi Łeb, ale samo Kill też było nieprzetłumaczone i chyba dobrze.

Offline Leyek

« Odpowiedź #1289 dnia: Wt, 11 Styczeń 2022, 21:46:26 »
Dzięki za odp. Czytałem z 5 lat temu to już wyparowało z łba/głowy ;)