Autor Wątek: Relax magazyn opowieści rysunkowych  (Przeczytany 344043 razy)

Offline starcek

Odp: Relax magazyn opowieści rysunkowych
« Odpowiedź #1035 dnia: So, 06 Listopad 2021, 22:33:46 »
Wyluzuj, na pewno podejdą do tematu wzorcowo i za twe krzywdy dostaniesz kalendarz Thorgala na ten rok gratis w kolejnej przesyłce.
« Ostatnia zmiana: So, 06 Listopad 2021, 23:11:50 wysłana przez starcek »
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Leyek

« Odpowiedź #1036 dnia: So, 06 Listopad 2021, 23:03:02 »
@starcek Nie szalej, kalendarz przecież się jeszcze przyda.
Zmienią okładkę (albo profesjonalnie zakleją jedynkę - dwójką) i kalendarz będzie mógł być na przyszły rok. Ten rok i kolejny są nieprzestępne to będzie git. A że dni tygodnia się nie będą zgadzać* to już chyba nie tak wielki problem :)

*od biedy, choć to już by była megaprofesjonalna opcja można tabelki z dniami też w kalendarzu ponaklejać prawidłowe.

Offline Pinto

« Odpowiedź #1037 dnia: So, 13 Listopad 2021, 20:24:05 »
Dostałem w ramach rekompensaty drugi egzemplarz Relaxu nr 35 w wersji limitowanej. Tak że polecam jednak :)

Offline Szekak

« Odpowiedź #1038 dnia: So, 13 Listopad 2021, 21:48:48 »
Chyba kończymy interes i 36 numer będzie ostatnim. Stronka już nie działa. :)

Związku z drożejącymi papierem i problemem z jego dostępnością nie będzie prenumerat y na następny rok. W tej chwili przygotowujemy numer grudniowy który się ukaże. Co do dalszych losów magazynu to jeszcze nie umiemy ocenić jak to będzie wyglądało w przyszłym roku dlatego nie chce się zobowiązać wobec prenumeratorów.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Online freshmaker

« Odpowiedź #1039 dnia: So, 13 Listopad 2021, 21:52:51 »
ciekawe czy hurlanta tez tylko tyle wyjdzie

Offline Death

« Odpowiedź #1040 dnia: So, 13 Listopad 2021, 21:56:05 »
Gdyby tak się stało to któryś komiks będzie niedokończony?
Valerian na pewno się skończy, ale w grudniowym ma być Andreas i może jego podzielą. Reszta chyba będzie zakończona. Tak mi się wydaje.

Offline Midar

« Odpowiedź #1041 dnia: Nd, 14 Listopad 2021, 01:28:57 »
Było do przewidzenia.

Offline misiokles

« Odpowiedź #1042 dnia: Nd, 14 Listopad 2021, 08:14:36 »
A ja jestem zaskoczony, gdyż trzy pierwsze nunery się wyprzedały a nie walają po wyprzedażach.

Offline tuco

« Odpowiedź #1043 dnia: Nd, 14 Listopad 2021, 09:04:42 »
Było do przewidzenia.
tak myślisz? a w którym momencie?
A ja jestem zaskoczony, gdyż trzy pierwsze nunery się wyprzedały a nie walają po wyprzedażach.
ciekawe czy hurlanta tez tylko tyle wyjdzie
ja sądzę, że najwięcej pozmieniał tu właśnie wspomniany Hurlant. Relax w pewnym momencie deklarował, że będzie się bardziej posiłkował starociami z MH (fakt, że z tego słabego okresu reaktywacji, ale jednak). pewnie doszli do wniosku, że rynek po pojawieniu się Hurlanta, będzie miał poważny problem z Relaxem. oprócz tego, mają zapewne zbyt dużo roboty z szybkim przygotowywaniem polskiej edycji MH - być może nie wyrabiają. myślę, że tymczasem odpuścili Relax, zapewne w przyszłym roku rzucą jedną dawkę przypominającą i będą obserwować, czy warto rozbudowywać zaplecze. nie wiem, czy to dobry pomysł - Relax się powoli zaszczepiał w narodzie, a Hurlant jest u nas dosyć obcym tworem. oby nie przekombinowali.

Offline Szekak

« Odpowiedź #1044 dnia: Nd, 14 Listopad 2021, 09:20:30 »
Po prostu MH wystarczy przetlumaczyc bo materialy sa gotowe i mniej z tym roboty, ergo latwiejsza i szybsza kasa, bo tylko o kase tu chodzilo od poczatku.
Piękno jest w oczach patrzącego.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1045 dnia: Nd, 14 Listopad 2021, 09:37:35 »
Po prostu MH wystarczy przetlumaczyc bo materialy sa gotowe i mniej z tym roboty, ergo latwiejsza i szybsza kasa, bo tylko o kase tu chodzilo od poczatku.

Tak to widzę, gadanie o papierze trafi chyba tylko do totalnych naiwniaków jeżeli jednocześnie będzie MH wychodził od nich na, uwaga, papierze.

Online Martin Eden

« Odpowiedź #1046 dnia: Nd, 14 Listopad 2021, 10:05:59 »
Byłoby szkoda. Przytoczona przez Szekaka wypowiedź niby o niczym nie przesądza, ale kiedy takie wypowiedzi padają, to raczej rzadko kiedy sytuacja idzie potem ku lepszemu.

Wydarzenia grudnia 81 wyznaczyły kres pierwszemu Relaxowi, teraz zbliża się grudzień 2021 i gruchnęła taka wieść - ponura zbieżność równo po 40 latach...

Offline Pawel.M

« Odpowiedź #1047 dnia: Nd, 14 Listopad 2021, 10:25:14 »
Też tego nie rozumiem - wyprzedaje się do zera (nie od ręki, ale w rozsądnym czasie) i miałoby się nie opłacać? Sam brak prenumeraty bym zrozumiał - może jeszcze nie wiedzą jaką cenę wywalić. Ale zamknięcie strony internetowej jest złym prognostykiem.

Ten scenariusz byłby bardzo świński - wznowić po latach legendarny polski magazyn i zamknąć tylko dlatego, że chcą wprowadzić na nasz rynek coś nowego...

Online freshmaker

« Odpowiedź #1048 dnia: Nd, 14 Listopad 2021, 10:51:53 »
ciężko powiedzieć póki co jak hurlant sobie radzi na zachodzie. wyszedł drugi numer - vintage dopiero. obstawiam ze to premierowy materiał zdecyduje o sukcesie pisma.

Offline kv

« Odpowiedź #1049 dnia: Nd, 14 Listopad 2021, 10:53:45 »
Można zamówić na stronie wydawnictwa Labrum. Pewnie dlatego strona już nie działa.

Wg mnie w przyszłym roku wydawnictwa (może poza Egmontem) raczej będą zmniejszać liczbę wydawanych pozycji. I to jest tego przykład.
Ja się teraz zastanawiam co będzie z Conanem - człowiek zostanie z drogim, pierwszym tomem a potem....