Autor Wątek: PolishComicArt.pl  (Przeczytany 361431 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Midar

Odp: PolishComicArt.pl
« Odpowiedź #1380 dnia: Pt, 16 Styczeń 2026, 00:24:52 »
Właśnie dotarło do nas etui (slipcase) na pierwsze trzy tomy wydawanego przez nas „Thorgala” w czerni i bieli.
Wygląda świetnie i idealnie domyka kolekcję — jeśli kompletujecie serię, to właśnie ten element robi prawdziwy efekt na półce.

Cena u wydawcy 79,99 PLN, na gildii jeszcze nie ma, ale pewnie będzie taka sama.
Thorgal czarno-biały ma na tyle fajne grzbiety i dobrze wygląda na półce, że slipcase odpuszczam, zwłaszcza, że dublowały by się ze slipcase na wydanie kolorowe. Jeśli miałbym tylko wydanie czarno-białe, to pewnie bym kupił.
Czarno-biała wersja jest bardzo porządnie wydana, bez zbędnych tekstów i zauważalnych błędów. Moim zdaniem pokonuje wersję od Niffle, zwłaszcza, że tamta jest po francusku. Cenowo też jest w miarę ok. Ja czwarty tom kupiłem, jak przez chwilę była promka na gildii, za 260 PLN.
« Ostatnia zmiana: Pt, 16 Styczeń 2026, 00:36:49 wysłana przez Midar »

Offline celtic

« Odpowiedź #1381 dnia: Pt, 16 Styczeń 2026, 11:15:45 »
Zakupił ktoś może Western kolekcjonerski? Wart jest zakupu? Mam go w paczkomacie i zastanawiam się czy tą przesyłkę odebrać, czy ją automatycznie odesłać. Kilka dni temu dostałem Jana Tennera i mam mieszane uczucia co do jakości tego wydania. Gdy poszła wiadomość o jego zebraniu i wydaniu w całości  cieszyłem się jak dziecko. Gdy trzymam go w ręce to zastanawiam się czy było warto tyle kasy wydać. Mam wrażenie że skany są podobnej jakości jak w Legendach, a kolory z planszy na planszę wyglądają coraz słabiej. Nie jest źle, ale mocno odbiegają od zaprezentowanych przykładowych kadrów.
Myślę że w Westernie jakość jest lepsza, ale czy wydanie warte jest tej ceny?
Trzy Cienie - 10/10
Opowieści z czasów Kobry -8/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10

Offline vision2001

« Odpowiedź #1382 dnia: Pt, 16 Styczeń 2026, 12:09:35 »
Kilka dni temu dostałem Jana Tennera i mam mieszane uczucia co do jakości tego wydania. Gdy poszła wiadomość o jego zebraniu i wydaniu w całości  cieszyłem się jak dziecko. Gdy trzymam go w ręce to zastanawiam się czy było warto tyle kasy wydać. Mam wrażenie że skany są podobnej jakości jak w Legendach, a kolory z planszy na planszę wyglądają coraz słabiej. Nie jest źle, ale mocno odbiegają od zaprezentowanych przykładowych kadrów.
Dawaj zdjęcia!

Kilku luda tu pisało, że ma, a nikt nie zaprezentował nam, jak to wygląda. I jak się pytasz o Western, to kilku (może) zastanawia się nad Tennerem, tylko właśnie nie wiedzą, co mogą kupić...

Z góry dziękuję za zdjęcia, które się zaraz nam tutaj pojawią :)

Offline celtic

« Odpowiedź #1383 dnia: Pt, 16 Styczeń 2026, 12:22:04 »
Ja mam takie odczucia, mogę się mylić. Może w oryginale to było wydane w mniejszym formacie i do tak dużego wydania nie pasuje? Jutro jak będę w domu mogę zrobić zdjęcia telefonem, napisz mi jak je tu wkleić.
« Ostatnia zmiana: Pt, 16 Styczeń 2026, 12:26:18 wysłana przez celtic »
Trzy Cienie - 10/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10

Offline Death

« Odpowiedź #1384 dnia: Pt, 16 Styczeń 2026, 20:02:33 »
Dobra, wrzuci ktoś jakieś fotki Westernu? Dodatków też. :)

Offline kostuch

« Odpowiedź #1385 dnia: Pt, 16 Styczeń 2026, 20:33:13 »

ja bym tez chetnie zobaczyl tomka grota vel JT

Offline Leyek

« Odpowiedź #1386 dnia: Pt, 16 Styczeń 2026, 22:10:05 »

ja bym tez chetnie zobaczyl tomka grota vel JT

Masochiści 😉

Offline Death

« Odpowiedź #1388 dnia: So, 17 Styczeń 2026, 07:50:20 »
Szkice szkicami, rysunki rysunkami, ale najfajniejsze to jest chyba zdjęcie Rosińskiego z giwerą. :)

Offline JanJ

« Odpowiedź #1389 dnia: So, 17 Styczeń 2026, 11:32:48 »
Mój nieco bardziej obszerny komentarz na temat najnowszego wydania Westernu już niedługo, także stay tuned  ;)

Offline roble

« Odpowiedź #1390 dnia: So, 17 Styczeń 2026, 12:18:00 »
Mój nieco bardziej obszerny komentarz na temat najnowszego wydania Westernu już niedługo, także stay tuned  ;)
Już mu wystawiłeś opinie sprzedając najbardziej wypasiona wersję tylko za 550 pln.. :-\

Offline JanJ

« Odpowiedź #1391 dnia: So, 17 Styczeń 2026, 12:54:09 »
Za tyle go kupiłem i uważam że to uczciwa cena sprzedaży, choć sam się mocno zastanawiałem przy zakupie, szczególnie że mam podobne wydanie z Francji.

Opinię wrzucę za jakiś czas, ale nie będzie to tylko wyliczanie wpadek. Jak zawsze są plusy i minusy. Zresztą te plusy i minusy są w dużej mierze zależne od indywidualnego punktu widzenia.

Offline celtic

« Odpowiedź #1392 dnia: Nd, 18 Styczeń 2026, 11:11:49 »
Niestety nie wiem jak zamieścić zdjęcia z Tomka Grota, hostingi które do tej pory używałem są płatne. Cofam to co wcześniej napisałem, kadry są dużo lepiej odrestaurowane niż w Legendach, niemniej swoją ocenę na gorąco oddałem po obejrzeniu tych nowych kolorów. Kolory w pierwszej historii wyglądają super, niestety w późniejszych historiach wyglądają słabiej. Kolorysta albo był popędzany, albo już męczył się kolorowaniem tych stron. Niemniej kolory tego wydania wyglądają lepiej niż w tym niemieckimi wydaniu z 2025 roku.
Trzy Cienie - 10/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10

Offline alfred2001

« Odpowiedź #1393 dnia: Nd, 18 Styczeń 2026, 12:12:39 »
Dzisiaj rozfoliowałem Tomka Grota. Na szybko po przejrzeniu, prawie na każdej stronie są małe plamki. Najpierw pomyśłałem że coś rozmazałem jednak taki już dostałem egzemplarz z fabryki. Na allegro sprzedawała jedna osoba swój egzemplarz i również ten problem występował. Zdaje się że zawartość nie uwzględnia też mini komiksów które są w wydaniu niemieckim. Czyli wydanie nie jest jednak kompletne. Z drugiej strony może mini komiksy były tworzone przez innych rysowników a polskie wydanie zbiera tylko to co narysował B. Polch.

https://postimg.cc/zHJ5VkBg
« Ostatnia zmiana: Nd, 18 Styczeń 2026, 12:20:28 wysłana przez alfred2001 »

Online sirPablo

« Odpowiedź #1394 dnia: Nd, 18 Styczeń 2026, 14:54:04 »
Też mam te małe żółte plamki praktycznie są na każdej stronie, zamierzam to reklamować. Przy zadrukowanej stronie bardzo nie widać, ale z tekstem lub czystej rzucają się w oczy. Plamki są w dolnej części każde strony po prawej stronie na marginesie.