Autor Wątek: PolishComicArt.pl  (Przeczytany 360990 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Death

Odp: PolishComicArt.pl
« Odpowiedź #1320 dnia: Śr, 24 Grudzień 2025, 20:52:01 »
No tak. :) Ale ten Western to już jakaś chora cena.

Offline Norbo80

« Odpowiedź #1321 dnia: Cz, 25 Grudzień 2025, 10:12:43 »
myslisice, ze cena westernu spadnie, czy to wrozenie z fusow?

Offline JanJ

« Odpowiedź #1322 dnia: Cz, 25 Grudzień 2025, 10:54:51 »
No tak. :) Ale ten Western to już jakaś chora cena.

W przeliczeniu na stronę wychodzi zdecydowanie taniej niż kalendarze  ;)

Online celtic

« Odpowiedź #1323 dnia: Cz, 25 Grudzień 2025, 10:56:41 »
Jak trafił na gildię na liczniku było około 100 egzemplarzy, teraz około 15, czyli jednak się sprzedaje?
Trzy Cienie - 10/10
Opowieści z czasów Kobry -8/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10

Offline kostuch

« Odpowiedź #1324 dnia: Cz, 25 Grudzień 2025, 11:03:34 »
Jak trafił na gildię na liczniku było około 100 egzemplarzy, teraz około 15, czyli jednak się sprzedaje?

Nie wiem czy do konca mozna brac to 1:1 ze tyle sie sprzedalo.
Obserwuje akurat inny komiks i 2 tygodnie temu bylo okolo 50 egzemplarzy a teraz od kilku dni stoi na 3 wiec...
A nie jest to akurat nowosc wiec takiej sprzedazy raczej nie moglo miec

Offline Death

« Odpowiedź #1325 dnia: Cz, 25 Grudzień 2025, 11:48:13 »
myslisice, ze cena westernu spadnie, czy to wrozenie z fusow?
Oby.

Offline freshmaker

« Odpowiedź #1326 dnia: Cz, 25 Grudzień 2025, 21:51:51 »
wydanie egmontu a4+ jest normalnie dostępne za 45 PLN wiec płaci się właściwie za sam podpis

Offline JanJ

« Odpowiedź #1327 dnia: Cz, 25 Grudzień 2025, 23:20:54 »
W wydaniu od Polishcomicart jest jeszcze kompletny scenariusz przetłumaczony na polski, kompletny storyboard i sporo szkiców.

Offline freshmaker

« Odpowiedź #1328 dnia: Pt, 26 Grudzień 2025, 13:22:00 »
boję się myśleć jak wygląda tłumaczenie tego scenariusza ale rozumiem że to nie są wydania 1:1. u mnie czar tych wydań prysł mniej więcej przy okazji trzeciego thorgala że źle dobranym kolorem grzbietu. obrazu dopełniły błędy ortograficzne w wydaniu ptaka czasu. cena nie jest jakaś powalająca - mniej więcej 1,5 x przeciętne wydanie absolute. to za co jednak nie chce płacić to te wszystkie błędy redakcyjne, literówki itd.

Offline Masonna

« Odpowiedź #1329 dnia: So, 27 Grudzień 2025, 19:14:46 »
to za co jednak nie chce płacić to te wszystkie błędy redakcyjne, literówki itd.

I to jest też powód, dla którego ja nie tykam tych pseudoekskluzywów Garuli. Ale niestety nabywca się na to znajdzie, ludzie biorą nawet kalendarze po 150 zł za sztukę... Dlatego Garula nawet nie musi rozważać dowiezienia jakiejkolwiek jakości czy terminów. Jakiekolwiek gówno wyprodukuje, ciemny lud to kupi.

Serce mnie boli z powodu tego Tomka Grota, ale jak sobie pomyślę, że miałbym wywalić 290 zł na dziadostwo z PCA, to mówię zdecydowane nie. Ten komiks i tak pewnie trąci myszką i teraz go sobie idealizuję, a gdybym miał w rękach to by mi było żal tych pieniędzy. A jakość wydania jeszcze by mnie dobiła. Szkoda że ten największy szkodnik polskiego rynku komiksowego ma taką licencję. Wydałby to ktoś normalny za 100 okładkowo, 70 po rabacie, to bym z przyjemnością kupił i nawet po przeczytaniu nie żałował. Tylko pewnie na to przyjdzie mi poczekać ze 20 lat...
« Ostatnia zmiana: So, 27 Grudzień 2025, 19:18:05 wysłana przez Masonna »
weź pigułkę, zobaczysz...

Offline Takesh

« Odpowiedź #1330 dnia: So, 27 Grudzień 2025, 19:31:27 »
Muszę się zgodzić. Też nie dam nawet złotówki za te badziewne hiper drogie wydania. Tomka Grota i Dzikiego Smoka brałbym od każdego, ale nie od nich. Serce się kraje jak tylko widzę potencjał ich licencji i brutalną rzeczywistość...

Online celtic

« Odpowiedź #1331 dnia: So, 27 Grudzień 2025, 21:15:03 »
Zupełnie nie rozumiem tego, że taki Egmont nie zainteresował się wydaniem u Nas Tomka Grota. Wiem ze Grot był w planach Pruszyńskiego, ale to przed upadkiem ich działu komiksowego.
Nie rozumiem tego że Egmont tak łatwo oddał Świat Incala i inne komiksy Jodorwsky'ego. Nie rozumiem że oddał Spawna, Savage Dragona i wielu innych tytułów. Teraz wydają te tytuły inni gracze za dużo większy hajs niż gdyby to Egmont miał wydać. Teraz Grota , Spawna i Savage Dragona kupię od innych graczy, a Egmont nie dość że nie zarobi na tych tytułach ode mnie, to jeszcze będę musiał odpuścić zakupy pozycji Egmontu,jak kupię tego Spawna za 8 stów.
Trzy Cienie - 10/10
Opowieści z czasów Kobry -8/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10

Offline Saruto

« Odpowiedź #1332 dnia: So, 27 Grudzień 2025, 21:47:20 »
Nie rozumiem że oddał Spawna, Savage Dragona i wielu innych tytułów. Teraz wydają te tytuły inni gracze za dużo większy hajs niż gdyby to Egmont miał wydać. Teraz Grota , Spawna i Savage Dragona kupię od innych graczy, a Egmont nie dość że nie zarobi na tych tytułach ode mnie, to jeszcze będę musiał odpuścić zakupy pozycji Egmontu,jak kupię tego Spawna za 8 stów.
Z tego co TK kiedyś mówił, to nie mieli już miejsca na kolejne duże wydawnictwo. Zresztą widać, że po Invincible nic z dodatków nie wyszło.

Offline Pestak

« Odpowiedź #1333 dnia: So, 27 Grudzień 2025, 22:02:02 »
Zupełnie nie rozumiem tego, że taki Egmont nie zainteresował się wydaniem u Nas Tomka Grota. Wiem ze Grot był w planach Pruszyńskiego, ale to przed upadkiem ich działu komiksowego.
Nie rozumiem tego że Egmont tak łatwo oddał Świat Incala i inne komiksy Jodorwsky'ego. Nie rozumiem że oddał Spawna, Savage Dragona i wielu innych tytułów. Teraz wydają te tytuły inni gracze za dużo większy hajs niż gdyby to Egmont miał wydać. Teraz Grota , Spawna i Savage Dragona kupię od innych graczy, a Egmont nie dość że nie zarobi na tych tytułach ode mnie, to jeszcze będę musiał odpuścić zakupy pozycji Egmontu,jak kupię tego Spawna za 8 stów.

Niestety nowe władze Egmontu mają najwyraźniej  niewielkie pojęcie o polskim rynku i specyfice polskiego czytelnika. Teraz jadą siłą rozpędu, ale jak dalej będą stawiać na takiego typu rzeczy jak Momokoversum lub mielić na wszelkie sposoby te same kaczki , a nie inwestować w takie klasyki jak np. wyzej wymienione to niedługo się przejadą

Offline michał81

« Odpowiedź #1334 dnia: So, 27 Grudzień 2025, 22:12:29 »
Niestety nowe władze Egmontu mają najwyraźniej  niewielkie pojęcie o polskim rynku i specyfice polskiego czytelnika. Teraz jadą siłą rozpędu, ale jak dalej będą stawiać na takiego typu rzeczy jak Momokoversum lub mielić na wszelkie sposoby te same kaczki , a nie inwestować w takie klasyki jak np. wyzej wymienione to niedługo się przejadą
Chyba wiedzą więcej niż ty skoro dominuje u nich oferta komiksu dziecięcego i młodzieżowego, który sprzedaj się najlepiej ze wszystkich gatunków. Momokoversum (które zalicza się do komiksu young adult) jak zostało to pokazane jest bestsellerem w kilku księgarniach, więc twoja krucjata przeciwko tym tytułom jakoś nie odnosi efektu ;)
I to co robią jest właśnie inwestycją w przyszłość, kiedy te osoby wychowane na ich komiksach wrócą do nich, a wiesz skąd to wiem? Bo jednym z lepiej sprzedających się tytułów (niespodzianka) są WITCH, które Egmont wydawał 20 lat temu i były wtedy hitem, a teraz są jeszcze większym. Tak się właśnie planuje długo terminowy biznes. Sorry ale Grota mało kto pamięta, to nie jest Funky Koval.