Autor Wątek: PolishComicArt.pl  (Przeczytany 196250 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rodrigues

Odp: PolishComicArt.pl
« Odpowiedź #810 dnia: Śr, 08 Maj 2024, 23:24:15 »
Wyprawa, to był chyba mój pierwszy kontakt z Rosiem i Van Hammem. Zryło mi wtedy beret na maksa. No i jeszcze nawiązanie do gier kąkuterowych (znaczy się gier z automatów). Także nostalgia mocno.
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline komiks

« Odpowiedź #811 dnia: Śr, 08 Maj 2024, 23:25:14 »
@Midar

Mówimy cały czas o kimś, kto jest niedzielnym komiksiarzem, czy raczej czytelnikiem. Duże znaczenie w takim przypadku miało kiedy i gdzie się urodziłeś. Bo przykładowo paski gazetowe Christy nie były chyba popularne tak samo w każdym mieście, prawda?

Więc ja się urodziłem w czasach, kiedy wychodziły komiksy dla dzieci Baranowskiego, Christy, Szarloty Pawel, Papcia Chmiela no i Szninkiel Rosińskiego, który dla dzieciaków był jak zakazany owoc. Potem otarłem się o Thorgala, Funky Kovala i ten cały TM-Semic.

Ale skąd na Boga miałbym znać Relax, albo Kapitana Żbika? Chyba tylko z antykwariatu. Tylko że niedzielny komiksiarz nie łaził po antykwariatach za komiksami, raczej do kiosku. Nie mieszkałem w Warszawie, ani Krakowie, ani nawet w Poznaniu, nie było żadnego centrum kultury artystów komiksowych.

Potem kiedy amerykański komiks rozlał się po całym kraju, to człowiek nie patrzył na jakieś starocie i ramoty, tylko od razu chwytał za McFarlana, Bisleya i Lee.

Jeśli ktoś był fanem komiksu, to wiadomo, że mógł znać wszystko, ale ja nie byłęm kupowałem akurat to co było w kiosku i to też nie wszystko, tylko jak miałem ochotę. W kiosku kupiłem grę Dreszcz, bo była, a nie dlatego, że byłem fanem paragrafówek. W wieku nastu lat, miałem większą zajawkę na muzykę, więc wiedziałem kim jest Steve Vai i Jason Becker, bardziej interesowało mnie, żeby zdobyć tabulaturę Metallica niż jakieś komiksy.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Dalthon

« Odpowiedź #812 dnia: Cz, 09 Maj 2024, 16:17:27 »
Drobne dopowiedzenie o różnicach pomiędzy wersjami RS:

Oba wydania będa miały różnicę około 20 stronami. W wersji kolekcjonerskiej będzie kilka rysunków nie publikowanych w wersji podstawowej oraz komplet nieobrabianych plansz w czerni ibieli z komiksu Wyprawa.

Offline Masonna

« Odpowiedź #813 dnia: Cz, 09 Maj 2024, 17:18:06 »
Czy PolishComicArt.pl kogoś okradł? Czy wzięli pieniądze i nie wydali komiksu? Po co pisać takie pierdoły?

A czy ja coś napisałem o kradzieży? Sideca kogoś okradła? Mnie nic na ten temat nie wiadomo, ale jeśli tobie tak, to wiesz, że masz obowiązek zgłoszenia przestępstwa? Bo tym jest kradzież.

Wydawało mi się, że napisałem jasno o co mi chodzi - o nabijanie ludzi w butelkę. Nie zrozumiałeś?
Komary rypią...

Offline komiks

« Odpowiedź #814 dnia: Cz, 09 Maj 2024, 22:28:36 »
A czy ja coś napisałem o kradzieży?

Ktoś się może dziwić jak ludzie dają się nabierać na metodę "na wnuczka" lub "na policjanta", przecież to takie oczywiste... a jednocześnie sami dają się z łatwością nabierać metodą "na ekskluzywne wydanie".

Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Takesh

« Odpowiedź #815 dnia: Pt, 10 Maj 2024, 06:53:02 »
@Zwirek

Te "metody" to nie kradzież, tylko oszustwo z art. 286 kk.

Offline Szekak

« Odpowiedź #816 dnia: Pt, 07 Czerwiec 2024, 12:07:33 »
za fb:
Ponieważ Relaxy z reklamą dotarły do Was szybciej niż ustawione reklamy na Facebooku, zapowiadamy następny nasz tytuł: seria komiksów PILOT ŚMIGŁOWCA !
Album wydany zostanie w zeszytach - więcej informacji już wkrótce.
Tak jak obiecaliśmy - to kolejny z wielu tytułów jakie wydamy jeszcze w tym roku.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Alienus66

« Odpowiedź #817 dnia: Pt, 07 Czerwiec 2024, 12:09:27 »
Dlaczego Zbiorczy nie zrobią

Offline Pinto

« Odpowiedź #818 dnia: Pt, 07 Czerwiec 2024, 12:12:35 »
A Ty dzisiaj się dowiadujesz o istnieniu tej serii, że tak pytasz?

Offline starcek

« Odpowiedź #819 dnia: Pt, 07 Czerwiec 2024, 12:26:09 »
"Album wydany zostanie w zeszytach". Stylistyka marszanda jest nie do podrobienia.
« Ostatnia zmiana: Pt, 07 Czerwiec 2024, 13:15:04 wysłana przez starcek »
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Alienus66

« Odpowiedź #820 dnia: Pt, 07 Czerwiec 2024, 12:35:16 »
A Ty dzisiaj się dowiadujesz o istnieniu tej serii, że tak pytasz?
ilu tutaj na tym forum jest takich przemądrzałych specjalistów od komiksów masakracja strach się odezwac bo już kontra przestane chyba się tutaj udzielać tylko będe czytał bo coraz bardziej mnie to miejsce irytuję właśnie takim docinkami

Offline Dalthon

« Odpowiedź #821 dnia: Pt, 07 Czerwiec 2024, 12:37:28 »
Dlaczego Zbiorczy nie zrobią

Bo zapewne wydadzą TYLKO zeszyty z rysunkami Rosińskiego - zapewne nie mają praw do numerów gdzie rysowali Kurzawa i Szyszko.

Offline Alienus66

« Odpowiedź #822 dnia: Pt, 07 Czerwiec 2024, 12:40:26 »
Dziękuje za kulturalną odpowiedź poprostu jestem świeżakiem dlatego pytam👍

Offline studio_lain

« Odpowiedź #823 dnia: Pt, 07 Czerwiec 2024, 13:05:19 »
ilu tutaj na tym forum jest takich przemądrzałych specjalistów od komiksów masakracja strach się odezwac bo już kontra przestane chyba się tutaj udzielać tylko będe czytał bo coraz bardziej mnie to miejsce irytuję właśnie takim docinkami

pisałem ci olej to i się nie zrażaj :)
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline Castiglione

« Odpowiedź #824 dnia: Pt, 07 Czerwiec 2024, 13:06:04 »
Bo zapewne wydadzą TYLKO zeszyty z rysunkami Rosińskiego - zapewne nie mają praw do numerów gdzie rysowali Kurzawa i Szyszko.
No a to przeszkadzało wydać te zeszyty w jednym tomie?