Autor Wątek: PolishComicArt.pl  (Przeczytany 196294 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nawimar III

Odp: PolishComicArt.pl
« Odpowiedź #180 dnia: Cz, 28 Lipiec 2022, 16:23:32 »
Starcek: "Hi, hi - mam już teraz tak samo i ja"

Abstrahując od zasadniczego wątku dyskusji po raz kolejny doceniam to forum na którym obowiązuje swoboda wypowiedzi. Żaden drobny cwaniaczek tudzież oszalały doktryner nie ma mocy sprawczych by nas banować tylko dlatego, że piszemy to co myślimy. Zaiste piękna sprawa i oby tak dalej  8)

Offline tuco

« Odpowiedź #181 dnia: Cz, 28 Lipiec 2022, 16:24:55 »
dlatego, że piszemy to co myślimy.
ale nie zawsze myślimy, co piszemy.

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #182 dnia: Cz, 28 Lipiec 2022, 16:26:17 »
Chcącemu ponoć nie dzieje się krzywda i stąd nie mnie oceniać tego typu użytkowników :)

Offline Eyeless

« Odpowiedź #183 dnia: Cz, 28 Lipiec 2022, 17:39:01 »
Czemu mam nieodparte wrażenie, że 2/3 tych najdroższych zestawów kupił sam GK. Zważywszy na jego pęd ukierunkowany na sprzedaż w pierwszym tygodniu wydaje mi się to aż nazbyt prawdopodobne. Nikt przy zdrowych zmysłach nie zapłaciłby tyle za takie szkice.

Offline Itachi

« Odpowiedź #184 dnia: Cz, 28 Lipiec 2022, 17:55:13 »
Wspieram.to

Krzesło w piekle - 308 wpłat
Strange Years: Jesień - 353 wpłaty

Przy tym te 69 prezentuje się jak nieśmieszny żart. Zbiórka powinna przyciągnąć rekordową liczbę wpłat, wystarczyło tylko trochę pokombinować i postarać się zadowolić szersze grono odbiorców niż tylko kilku gości z grubszym portfelem. Czy pomimo tego, że zakładana kwota została bez problemu osiągnięta można traktować ją w ramach sukcesu? Moim zdaniem, absolutnie nie. Kilka przelewów po 3999 zł fałszuje wyniki. Nie wiem jaki był cel tej zbiórki, chyba tylko uzyskanie zasięgu do sprzedaży kilkunastu egzemplarzy z autografem i kilku z wrysem.

Normalnie przy racjonalnej ofercie zapewne chętnych byłoby z pół tysiąca osób. A może i więcej?

Tego się już nie dowiemy. Za mało ekskluzywni jesteśmy.
https://www.instagram.com/itach_i_93/

A co, chciałbyś mnie zadenuncjować jak ten konfident itachi?

Offline kv

« Odpowiedź #185 dnia: Cz, 28 Lipiec 2022, 18:33:22 »

Hi, hi - mam już teraz tak samo i ja.

Domyślam się nawet za który komentarz - co ciekawe, nie był on zamieszczony na stronie marszanda. Jego graby mają więc większy zasięg.
Hmm, co jakiś czas pojawia mi się takie coś - teraz na koncie LiT. Wcześniej jeśli dobrze pamiętam to chyba Mucha...
Musiałem wchodzić przez wyszukiwarkę. Spróbujcie, może też tak macie.

Offline misiokles

« Odpowiedź #186 dnia: Cz, 28 Lipiec 2022, 18:36:13 »

Przy tym te 69 prezentuje się jak nieśmieszny żart. Zbiórka powinna przyciągnąć rekordową liczbę wpłat, wystarczyło tylko trochę pokombinować i postarać się zadowolić szersze grono odbiorców niż tylko kilku gości z grubszym portfelem.

Nie, problemem jest to, że spora część chętnych na ten komiks nie ogarnia angielskiego, kickstartera, boi się tej formy dystrybucji i nie chce podawać numerów kart -> czekają (i słusznie) jak się komiks pojawi normalnie w sklepach.

Offline Szekak

« Odpowiedź #187 dnia: Cz, 28 Lipiec 2022, 18:47:28 »
Czemu mam nieodparte wrażenie, że 2/3 tych najdroższych zestawów kupił sam GK. Zważywszy na jego pęd ukierunkowany na sprzedaż w pierwszym tygodniu wydaje mi się to aż nazbyt prawdopodobne. Nikt przy zdrowych zmysłach nie zapłaciłby tyle za takie szkice.
Nieeee, bardzo wątpię. Ja mam pewna teorię, być może totalnie z dupy, być może nie, w każdym razie wydaje mi się, że akurat PCA, Labrum, Relax ma bardzo specyficzną grupę odbiorców, ludzi którzy o komiksach nie mają dużego pojęcia, o obecnym komiksowie wiedzą tyle co nic, i cały ich kontakt z komiksem ogranicza się właśnie do PCA, Labrum i Relaxu. Ich wiedza w związku z tym jest bardzo ograniczona, a z drugiej strony sentyment bardzo silny, i ciągle ten sentyment jest podgrzewany w nich ciągłymi odwołaniami do polskich klasyków, stąd niezła sprzedaż Relaxów, ekskluzywnych wydań, czy właśnie tych pakietów po 4k z dwuminutowym rysunkiem. Z punktu biznesowego jest git, w zasadzie o to chodzi by robić hajs tam, gdzie się da robić hajs, więc te pakiety z rysunkiem jakoś nie wywołują u mnie emocji. Bardziej ciekawi mnie jakie będzie ostateczne wykonanie samego komiksu.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Dracos

« Odpowiedź #188 dnia: Cz, 28 Lipiec 2022, 22:24:47 »
Nikt przy zdrowych zmysłach nie zapłaciłby tyle za takie szkice.

Czy ja wiem, jak ktoś koniecznie chce mieć coś od GR bo ma duży sentyment do jego prac czy to z dzieciństwa czy też z młodości to potrafię sobie wyobrazić że tyle płaci. Przecież żeby uzyskać wyrys/szkic to trzeba przed imprezą komiksową wystać x godzin w nocy żeby ustawić się w kolejce a gwarancji że się je dostanie nie ma. Imo kilka osób chętnych tyle wyłożyć za co by nie mówić pospieszny szkic zawsze się znajdzie. Dla nich to może być jedyna szansa żeby jakąś pracę GR mieć, przecież artysta nie młodnieje i z dostępem do niego będzie tylko trudniej.

Offline Chmielu

« Odpowiedź #189 dnia: Cz, 28 Lipiec 2022, 22:26:52 »
"Leży Wanda w naszej ziemi, co nie chciała Niemca /
zawsze lepieje mieć swojego, niźli cudzoziemca"
Zobaczywszy zdjęcie marsząda z GR, wiem już na pewno - on jest jak Gollum. To, że tak powiem - emanuje. Ta fota powinna mieć tytuł: "My preciooous".
Zważywszy na Wasze emocje ciekaw jestem co tu się będzie działo jak marsząd z synem taty thorgala odpalą te komiksy SF. Bo podejrzewam, że tam to dopiero chłopcy zaszaleją biznesowo.
Co do szkiców - zastanawiam się czy Pan Grzegorz NA PEWNO wie za ile to ma iść i na JAKI cel. Jeśli wie - to przykre, bo oznacza, że ten przemiły człowiek, którego miałem zaszczyt poznać w '96, zupełnie się pogubił/jest manipulowany.
To nie pandemia, to test IQ.

"Żadna ilość dowodów nigdy nie przekona idioty" /
„Łatwiej jest oszukać ludzi niż przekonać ich, że zostali oszukani” Mark Twain

Offline starcek

« Odpowiedź #190 dnia: Pt, 29 Lipiec 2022, 12:29:04 »
Na ten komiks SF to chyba jeszcze przyjdzie trochę poczekać. Skoro marszand do perfekcji opanował robienie interesów za cudze pieniądze, to najpierw chyba ogarnie tę zbiórkę historyczną zanim wystartuje z kolejną na zbiór komiksów SF?

Czy ktoś doczytał się w zapowiedziach kiedy dokładnie Wanda ma trafić na rynek? Oczywiście według wersji na dzisiaj. :-D
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline misiokles

« Odpowiedź #191 dnia: Pt, 29 Lipiec 2022, 13:06:01 »
W kampanii masz podane 'estimated delivery' dla uczestników zbiórki - październik 2022. Co wydaje się realnym terminem.

Pimpek

• Gość
« Odpowiedź #192 dnia: Pt, 29 Lipiec 2022, 13:06:53 »
Na razie jest info o zaklepanej na sierpień drukarni :)

NIE MA ŻADNEGO RYZYKA! <ikonka z diamencikiem, serdeuszkiem, emotką z serduszkami zamiast oczu>

WSZYSTKO JUŻ ZEBRANE I CZEKA NA WASZE ZAINTERESOWANIE<emotka z serduszkami zamiast oczu>

OKŁADKA JEST NIEPUBLIKOWANĄ GRAFIKĄ NAMALOWANĄ PRZEZ GRZEGORZA ROSIŃSKIEGO <nos rośnie jak u pinokia>

Offline starcek

« Odpowiedź #193 dnia: Pt, 29 Lipiec 2022, 13:20:57 »
W kampanii masz podane 'estimated delivery' dla uczestników zbiórki - październik 2022. Co wydaje się realnym terminem.
3 miesiące to faktycznie sporo czasu.
Teraz tylko oczekiwanie - ruszy z kolejną ściepą zanim ten komiks wyśle, czy jednak poczeka?  Komiksy SF nie miały dwóch wersji językowych, więc nie może powtórzyć pomysłu z kickstarterem. A robić cały nakład za własne, to chyba nie on?
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #194 dnia: Pt, 29 Lipiec 2022, 13:23:17 »
Komiksy SF nie miały dwóch wersji językowych, więc nie może powtórzyć pomysłu z kickstarterem.

Czemu nie może? Mało to komiksów z tylko polską wersją językową można było wspierać na tej platformie?