Autor Wątek: PolishComicArt.pl  (Przeczytany 196299 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Random_Hero

Odp: PolishComicArt.pl
« Odpowiedź #165 dnia: Cz, 28 Lipiec 2022, 10:48:53 »
Zapewne tak było, skoro GR czuł nad sobą oddech marszanda...

sum41

• Gość
« Odpowiedź #166 dnia: Cz, 28 Lipiec 2022, 10:49:14 »
Tak sie robi kase :)

Pimpek

• Gość
« Odpowiedź #167 dnia: Cz, 28 Lipiec 2022, 10:51:31 »
Tyle co sobie tu poużywamy to nasze :) Pan Garula zaś śmieje się z nas całą drogę do banku :)

Offline isteklistek

« Odpowiedź #168 dnia: Cz, 28 Lipiec 2022, 11:10:55 »
Czy ja wiem, czy się śmieje? Ma niewątpliwą gwiazdę w swoich rękach na wyłączność, a pewnie na to się musiał trochę się wykosztować. Rozpoznawalność GR jest wielka nawet poza rynkiem komiksowym, poza granicami Polski ... dla kilku pokoleń. Nie wiem, czy ta inwestycja aż tak się zwraca w stosunku do potencjału jaki jest. Na tę chwilę środowisko komiksowe nie patrzy dobrze na te projekty.

Jeżeli chodzi o zakup przez "niedzielnych" koneserów sztuki prac GR, aby się chwalić, to nawet jeżeli on nie mają pojęcia, to szybko się przekonają, że chyba nie zrobili złotego interesu. Po pierwsze skoro kupili, to będą się chwalić znajomym z komiksowa, a ci ich szybko poinformują o wartości zakupu, może nawet zadrwią z nich. Po drugie jak ktoś już coś ma "wyjątkowego", to chciałbym porównać z innymi rysunkami i jak zobaczy jak niesamowite rysunki inni posiadają w stosunku do tego co ma to będzie rozczarowanie. Po trzecie ci ludzie zdają sobie sprawę, że mocno przepłacają, ale jak mają inaczej w łatwy sposób coś dostać GR - na festiwal nie pojadą, w kolejkach stać im się nie chce. Można kupować kota w worku, ale nie aż tak. Podobnie jest z gwiazdami komiksu, że raz się w stanie przepłacić. Wydaj mi się, że każdy może mieć krótką listę nazwisk, że pod wpływem chwili wydali by 4000 zł. na rysunek, jeżeli to była by to ich jedyna okazja. 

Offline Random_Hero

« Odpowiedź #169 dnia: Cz, 28 Lipiec 2022, 11:37:31 »
Czy ja wiem, czy się śmieje? Ma niewątpliwą gwiazdę w swoich rękach na wyłączność, a pewnie na to się musiał trochę się wykosztować. Rozpoznawalność GR jest wielka nawet poza rynkiem komiksowym, poza granicami Polski ... dla kilku pokoleń. Nie wiem, czy ta inwestycja aż tak się zwraca w stosunku do potencjału jaki jest. Na tę chwilę środowisko komiksowe nie patrzy dobrze na te projekty.

Jeżeli chodzi o zakup przez "niedzielnych" koneserów sztuki prac GR, aby się chwalić, to nawet jeżeli on nie mają pojęcia, to szybko się przekonają, że chyba nie zrobili złotego interesu. Po pierwsze skoro kupili, to będą się chwalić znajomym z komiksowa, a ci ich szybko poinformują o wartości zakupu, może nawet zadrwią z nich. Po drugie jak ktoś już coś ma "wyjątkowego", to chciałbym porównać z innymi rysunkami i jak zobaczy jak niesamowite rysunki inni posiadają w stosunku do tego co ma to będzie rozczarowanie. Po trzecie ci ludzie zdają sobie sprawę, że mocno przepłacają, ale jak mają inaczej w łatwy sposób coś dostać GR - na festiwal nie pojadą, w kolejkach stać im się nie chce. Można kupować kota w worku, ale nie aż tak. Podobnie jest z gwiazdami komiksu, że raz się w stanie przepłacić. Wydaj mi się, że każdy może mieć krótką listę nazwisk, że pod wpływem chwili wydali by 4000 zł. na rysunek, jeżeli to była by to ich jedyna okazja. 

Zgadzam się z powyższym. Założę się, że wrysy GR na MFKiG (o ile się pojawi) będą o wiele lepsze niż te zrobione na premierę legend....tak długo jak to nie będzie Wanda, Aaricia, Kriss bo te już niestety robi byle jak i na jedno kopyto.

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #170 dnia: Cz, 28 Lipiec 2022, 12:00:05 »
Założę się, że wrysy GR na MFKiG (o ile się pojawi) będą o wiele lepsze niż te zrobione na premierę legend.
Założę się, że na MFKiG Garula będzie uważnie pilnował, aby wrysy nie były lepsze. Już jego w tym interes.
Batman returns
his books to the library

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #171 dnia: Cz, 28 Lipiec 2022, 12:06:55 »
Założę się, że na MFKiG Garula będzie uważnie pilnował, aby wrysy nie były lepsze. Już jego w tym interes.

A jak przypadkiem jakiś będzie lepszy, to dorysuje postaci kutasa na czole markerem.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #172 dnia: Cz, 28 Lipiec 2022, 12:18:15 »

To chyba bedzie proste do wykonania patrzac na poziom tych za 4 tysie :)

Offline starcek

« Odpowiedź #173 dnia: Cz, 28 Lipiec 2022, 13:32:17 »

Wyszło jaka to jest mała figura. Musiała go moja ostatnia uwaga, że ma cienko z kasą, mocno zaboleć. Czyżby prawda?

Hi, hi - mam już teraz tak samo i ja.

Domyślam się nawet za który komentarz - co ciekawe, nie był on zamieszczony na stronie marszanda. Jego graby mają więc większy zasięg.
« Ostatnia zmiana: Cz, 28 Lipiec 2022, 13:43:06 wysłana przez starcek »
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Nephilim

« Odpowiedź #174 dnia: Cz, 28 Lipiec 2022, 13:43:51 »
Tak sie robi kase :)
Niestety :(

Za 1000 EU Marini wysmaruje piękną akwarelkę z tłem a tutaj 5 kresek i anatomia leży i kwiczy. KOSZMAR i WSTYD, naprawdę, WSTYD!

sum41

• Gość
« Odpowiedź #175 dnia: Cz, 28 Lipiec 2022, 14:07:56 »
Niestety :(

Za 1000 EU Marini wysmaruje piękną akwarelkę z tłem a tutaj 5 kresek i anatomia leży i kwiczy. KOSZMAR i WSTYD, naprawdę, WSTYD!

Tej najbardziej koslawej narazie nikt niechce, widac po koronie ze rysowane chyba na kolanie w kiblu...

Offline pokia

« Odpowiedź #176 dnia: Cz, 28 Lipiec 2022, 15:08:38 »

Hmm...
Pracuję w drukarnii.
Jak odpisuje klientowi "na podstawie tych plików możemy wydrukować...", to oznacza tyle samo, co materiał jest do dupy i nie nadaje się do druku. Dopiero po naszej głębokiej ingerencji damy radę puścić to na maszynę, ale cudów i tak nie będzie.

Oczywiście to moje luźne skojarzenie i wrzutka do tej jakże pasjonującej dyskusji.

Offline misiokles

« Odpowiedź #177 dnia: Cz, 28 Lipiec 2022, 15:19:31 »
Nie bardzo rozumiem wpisu...

Offline PJP

« Odpowiedź #178 dnia: Cz, 28 Lipiec 2022, 16:02:52 »
Jedni dostaną w odświeżonych kolorach lub w czerni i bieli? A drudzy podobnie?  8)

Offline misiokles

« Odpowiedź #179 dnia: Cz, 28 Lipiec 2022, 16:09:54 »
Odświeżone kolory części 'relaxowych' będą w integralu niezależnie od opcji. Czarno-białe skano-wydruki o wymiarach 31x45 cm to dodatek do pakietu za 259 zł.