Autor Wątek: PolishComicArt.pl  (Przeczytany 196280 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Leyek

Odp: PolishComicArt.pl
« Odpowiedź #570 dnia: Cz, 02 Marzec 2023, 14:34:56 »
Widzę, że całe życie źle czytałem komiksy. Ale dzięki temu komentarzowi już wiem jakie mam cele na najbliższy czas:
- dom,
- koza (choć może zaszaleję i pójdę w kominek),
- opracowanie planu na pozbywanie się dzieci na czas czytania.
Coś mocniejszego zawsze w barku jest, choć nie pomyślałbym, żeby się alko do tego z lodem (oszroniona, mokra szklanka) raczyć podczas czytania. Ale to pewnie lokaj go poi, więc do swojego planu muszę jeszcze dodać zatrudnienie służby.

Offline Koalar

« Odpowiedź #571 dnia: Cz, 02 Marzec 2023, 14:39:15 »
Ta koza to nie wiadomo do końca, czy to piecyk, czy może jakiś szatanisztyczny obrzęd.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline Teli

« Odpowiedź #572 dnia: Cz, 02 Marzec 2023, 15:05:04 »
Wyganianie rodziny na drugi koniec domu/zakupy i czytanie "Strażniczki" w "zamkniętym i wyciszonym pomieszczeniu" brzmi mocno podejrzanie. Chyba Panu na powitanie ręki nie podam...

I pomyśleć że porządnych komiksiarzy banują, a takie rzeczy przechodzą bez cenzury.

Offline starcek

« Odpowiedź #573 dnia: Cz, 02 Marzec 2023, 15:07:11 »
Trąci stylem marszanda bardzo, bardzo.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline LukCook

« Odpowiedź #574 dnia: Cz, 02 Marzec 2023, 15:18:43 »
Wszystkie wpisy, które tutaj wrzucacie to pokazują poziom umysłowy klientów marszanda. Ten od kozy to szkoda, że dzieci w rzece nie topi, żeby po raz 10 Thorgala poczytać.

Offline Dracos

« Odpowiedź #575 dnia: Cz, 02 Marzec 2023, 15:26:48 »
Ten od kozy to szkoda, że dzieci w rzece nie topi, żeby po raz 10 Thorgala poczytać.

Żeby być uczciwym to nie wiemy jakie ma te dzieci, może są w takim wieku, albo mają taki charakter lub tak je wychował że o niczym innym nie marzy jak o godzince spędzonej w ciszy na lekturze ulubionego komiksu ;)

Offline Rafa

« Odpowiedź #576 dnia: Cz, 02 Marzec 2023, 15:30:48 »
Widzę, że całe życie źle czytałem komiksy.
- koza (choć może zaszaleję i pójdę w kominek),
...

Koza>kominek

Już wędzarnia majaczy na horyzoncie ;)

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #577 dnia: Cz, 02 Marzec 2023, 15:49:47 »
To może grill i kiełbacha...? No dobra, bez żarciochów - żeby wszystko było prawilnie trzeba jeszcze komnatę odosobnienia drewnem wyłożyć (ale nie jakąś prymitywną boazerią) i rzucić na podłogę niedźwiedzią skórę. Przydałoby się też zawiesić na ścianie artystyczną kompozycję z: mieczy, tarczy, łuku i strzał. Nie powinno też zabraknąć wywieszonego na ścianie kolażu kalendarz i litografii... Oczywiście specjalna półka-ołtarzyk na wydanie PCA to oczywista oczywistość :P

Offline Death

« Odpowiedź #578 dnia: Cz, 02 Marzec 2023, 16:21:10 »
Z pamiętnika onanisty (komentarz do posta):
A ja jak ostatni wsiór czytam Thorgala pijąc herbatę i to bez kozy. Ale za to piramidkę Lipton na bogato. :D

Offline Piterrini

« Odpowiedź #579 dnia: Cz, 02 Marzec 2023, 16:58:47 »
Możliwe, że tak jak sugerujecie, dużo komentarzy to fake-konta, ale też niekoniecznie te najbardziej "nietypowe" wypowiedzi - są ludzie, którzy w podobny sposób się wypowiadają, grupy społeczne, dla których wypowiedzi, chociażby takie komentarze, stanowią coś w rodzaju autoreklamy - nie reklamy produktu, ale po prostu piszą w superlatywach żeby przypodobać się 'like-minded' osobom, które tak samo aktywnie komentują swoje inne pasje.
Subiektywnie to tak samo jak piszecie mam ochotę się z tego śmiać, i często się śmieję, a potem zdaję sobie sprawę, że jakiś dzieciak (hipotetyczna osoba) może wyciąć to co piszę np. tutaj i też się śmiać z tego stylu wypowiedzi, bo przecież w jego 'społeczności' nikt się tak nie wypowiada. Albo jak spojrzycie na takiego LinkedIna - kopalnia absurdalnych treści, ale widać też, że 'tak trzeba' w niektórych przypadkach się wypowiadać, a dla niektórych nie jest to kwestia 'trzeba', tylko naturalny sposób interakcji w kontaktach biznesowych czy towarzyskich...
Także ja jestem tak 'pół na pół', znając działania p. KG (żeby nie pomylić z inicjałami innego wydawnictwa) zakładam, że kontroluje on narrację 'u siebie', ale domyślam się, że część wypowiedzi jest tam rzeczywistych, od osób które jakiś aspekt jego działalności przyciągnął (czy to sentyment, mimo że z komiksami nie mają styczności na co dzień, czy aspekt sztuki jako takiej, a to też jest zupełnie 'oderwana' społeczność, czy czysta pasja do czegoś, połączona z aspiracjami do 'wyższej klasy społecznej', w końcu widać w tych postach ile te komiksy kosztują, komentując można wykazać przed 'znajomymi' zainteresowanie takimi produktami...).
No nic, wieczorem sprawdzę jak przebiegły "wybory", już wczoraj widziałem wiersze (dosłownie) w komentarzach...

Offline Motyl

« Odpowiedź #580 dnia: So, 04 Marzec 2023, 11:47:46 »
trzeba jeszcze komnatę odosobnienia drewnem wyłożyć

Pozostając przy komnatach, to przecież mógł zawsze odwiedzić sławetną komnatę tajemnic. Cisza i spokój, dzieci nie przeszkadzają w kontemplacji, przy okazji rączki umyje, by nie zapaskudzić dzieła mistrza :)

Offline Nephilim

« Odpowiedź #581 dnia: Nd, 19 Marzec 2023, 13:02:27 »
A tymczasem na Instagramie PCA ;)

Online Spiff

« Odpowiedź #582 dnia: Nd, 19 Marzec 2023, 13:58:52 »
- No i jesteśmy na bezludnej wyspie.
- Jaka tam ona bezludna! A ty, to pies?

Offline Komediant

« Odpowiedź #583 dnia: Nd, 19 Marzec 2023, 19:42:52 »
Świetna plansza. Czemu to akurat w ręce takiego dzbana musiało trafić...

Offline tuco

« Odpowiedź #584 dnia: Nd, 19 Marzec 2023, 21:12:56 »
Świetna plansza. Czemu to akurat w ręce takiego dzbana musiało trafić...
najlepsze prace Rosińskiego. W służbie galaktycznej: Zemsta. aż w powietrzu czuć ten ciężki zapach inspiracji. mimo wszystko, nadal przed tym klękam.