Cześć, oto moje podsumowanie 2022.
Kupiłem w sumie 84 komiksy, z czego 47 wydanych w 2022 r.
Z tych 47. wydanych w br. przeczytałem 22.
Przedstawiam Wam pełną listę tych 22 pozycji uporządkowanych w ten sposób, że zaczynam od komiksu, który najbardziej mi się podobał, a kończę na tym, który najmniej:
Toppi. Kolekcja. Tom 2: Ameryka Północna
Toppi. Kolekcja. Tom 1: Zaczarowany świat.
Button Man (Cyngiel)
Blue Note. Ostatnie dni prohibicji
7 żywotów Krogulca.
Locke & Key: Złoty wiek.
Silver Surfer - 1.
Punisher. Marvel Knights - Tom 2.
Punisher. Marvel Knights - Tom 3.
Chłopaki - Droga Becky.
Gideon Falls Omnibus.
Contrapaso. Dzieci innych.
Solo – Legatus
Duam.
Armada - Wydanie zbiorcze tom 2.
Armada - Wydanie zbiorcze tom 3.
Republika Czaszki.
Posiadłość - 2.
Ultimate Spider-Man - wyd. zbiorcze tom 10.
Sara
Droga miecza - 3 - Pożar umysłu.
Amazing Spider-Man Epic Collection - 4 - Kosmiczne przygody.
Największe pozytywne zaskoczenie – Blue Note. Nie spodziewałem się niczego specjalnego, a komiks wyjątkowo mi się spodobał.
Największe rozczarowanie – Sara (Niby Ennis, a jednak dla mnie komiks jak dla mnie zupełnie nijaki, całkowicie przeciętny) i Droga miecza – cała seria (spodziewałem się czegośtakiego jak Okko, a dostałem totalny przerost formy nad treścią. Dla mnie ta seria była tak słaba, że wyłącznie Epic Spidera był w stanie ją przebić w negatywnym rankingu – ale to jedyny komiks, którego nie byłem w stanie dokończyć).
W celu dopełnienia obrazu wymienię jeszcze komiksy wydane w 22, które kupiłem, ale jeszcze nie przeczytałem: Świat Dryftu - 3 - Opowieść o wiedźmie, Niezwykła podróż – 7, Wika i chwała Pana, Abe Sapien – 2, Donżon - 3, Donżon - 4.Undertaker - 6 – Salvaje, Ekho. Lustrzany świat – 9, Hernán Cortés i podbój Meksyku, Maska Fudo, Punisher Epic Collection – 1, Cartland - Tom 3, Trolle z Troy – 6, Shankar – 2, Potwory, Batman Noir. Black & White. Pięść demona, Dzieci kapitana Granta, Blast – 1, Toppi. Kolekcja. Tom 3, Lucyfer - Wydanie zbiorcze tom 3, Na wschód od zachodu: Apokalipsa - Rok pierwszy, Alvar Mayor – 1, Ocean miłości, Ostatnie spojrzenie, Dni piasku.