Autor Wątek: Planeta Komiksów  (Przeczytany 93486 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

brvk

• Gość
Odp: Planeta Komiksów
« Odpowiedź #195 dnia: Cz, 22 Październik 2020, 12:09:15 »
Limitka pierwszego tomu to jeden rysunek obejmujący front, grzbiet i tył książki. Czy regularna wersja też tak miała? A jeśli nie to co tam jest na odwrocie i na grzbiecie?

I czy ktoś się orientuje, jak ma się ta kwestia przy tomie drugim.

Na razie skłaniam się ku wersji zwykłej tomu drugiego.

Offline michał81

« Odpowiedź #196 dnia: Cz, 22 Październik 2020, 12:49:18 »
W przypadku pierwszego tomu, regularna okładka miała ilustrację tylko przód okładki.

W przypadku drugiego tomu wydawca potwierdził, że zarówno regularna jak i limitka będą miały ilustrację tylko przód okładki.

Offline miragepl89

« Odpowiedź #198 dnia: Cz, 20 Maj 2021, 09:27:54 »
Hej

Orientujecie się, czy Planeta Komiksów planuje wydać ostatni, 12 tom "Chłopaków"? Z chęcią zabrałbym się za nadrabianie przy okazji serialu, ale coś od dłuższego czasu nie widać żadnych ruchów z tym ostatnim tomem.

Offline michał81

« Odpowiedź #199 dnia: Cz, 20 Maj 2021, 09:30:46 »
Orientujecie się, czy Planeta Komiksów planuje wydać ostatni, 12 tom "Chłopaków"?
Przecież już dawno wydała i jest on cały czas dostępny.
« Ostatnia zmiana: Cz, 20 Maj 2021, 09:50:56 wysłana przez michał81 »

Offline Benson

« Odpowiedź #200 dnia: Cz, 20 Maj 2021, 10:47:53 »
Data wydania:5 luty 2020

;)

Offline miragepl89

« Odpowiedź #201 dnia: Cz, 20 Maj 2021, 11:38:30 »
Sorry, sprawdzałem na AlejaKomiksu.com, a tam:

Dzięki za info :)

Offline michał81

« Odpowiedź #202 dnia: Cz, 20 Maj 2021, 12:17:57 »
@miragepl89 12 tom to finał historii. Po latach Ennis (pewnie na fali popularności serialu) wrócił do serii i stworzył dodatkową mini serię - Dear Becky, dziejąca się po finale (najlepiej traktować ją jako tom 13). Pomimo, że przybliża ona postać Rzeźnika i jego przeszłości, to od razu uprzedzam, że tą mini serię należy czytać dopiero na końcu, nie przed pierwszym tomem, bo zdradza zakończenie historii.

Były już pytania o wydanie zbiorcze tej serii i wydawca potwierdził, że przygląda się sytuacji. W Stanach zbiorczy miał ukazać się w marcu tego roku. Jestem przekonany, że Planeta (prędzej lub później) wyda i u nas. W końcu to jest ich największy hit sprzedażowy.

Offline grzegorz.cholewa

« Odpowiedź #203 dnia: So, 19 Czerwiec 2021, 23:34:41 »
Specjalizują się w wydawaniu erotyki. Wkrótce 3 tom Voyeur'a. Jako, że lubię erotykę, dziewczyny i seks nie mogę nie zwracać na nich uwagi. Liczę na jeszcze więcej pikantnych historii. Z tego co mają prócz tych historyjek z Playboya wziąłem jeszcze Słodką Szarlotkę. Reszta jakoś mnie nie przekonuje ( nie trawię parodii i tych klimatów powiązanych z gangsterskimi ).

Na pewno coś ciekawego jeszcze wydadzą po polsku.

Offline isteklistek

« Odpowiedź #204 dnia: Nd, 20 Czerwiec 2021, 15:24:01 »
Trochę dalej niż erotyka, np Iron Devil. Erotyka to u nas przede wszstkim Manara.

Offline grzegorz.cholewa

« Odpowiedź #205 dnia: Nd, 20 Czerwiec 2021, 19:15:20 »
Wkrótce 3 tom Voyeur'a. Jako, że lubię erotykę, dziewczyny i seks nie mogę nie zwracać na nich uwagi. :P Liczę na jeszcze coś fajnego od nich.

Offline isteklistek

« Odpowiedź #206 dnia: Nd, 20 Czerwiec 2021, 19:40:43 »
Żelazny diabeł Frank Thorne- limitka może być trudna do zdobycia. Gdzie szukasz?

Offline freshmaker

« Odpowiedź #207 dnia: Nd, 20 Czerwiec 2021, 21:14:57 »
trzeci tom już za mną - trzyma poziom poprzednich. życzę sobie więcej takich komiksów. nie do końca tylko ogarniam w jakim celu robione są warianty okładek. grafiki z obu wariantów i tak są w albumie.

Offline grzegorz.cholewa

« Odpowiedź #208 dnia: Pt, 25 Czerwiec 2021, 21:10:59 »
Żelazny diabeł Frank Thorne- limitka może być trudna do zdobycia. Gdzie szukasz?

To niedawno wydane? Nie wiem czy warto w ogóle.

Voyeur tom 3 mam i ja. Te lepsze historyjki to - Czerwona kratka, Środki uspokajające, Alibi, Horoskop, Hydraulik, Zabieg, Leczenie, Wieczór panieńsko-kawalerski, Kliniczny przypadek, Kuzyni.
« Ostatnia zmiana: Pt, 25 Czerwiec 2021, 21:51:45 wysłana przez grzegorz.cholewa »

Offline michał81

« Odpowiedź #209 dnia: Pt, 25 Czerwiec 2021, 22:47:15 »
To niedawno wydane? Nie wiem czy warto w ogóle.
We wrześniu 2019. To jest bardzo specyficzny komiks. Ostra jazda po bandzie, ale rysunki Franka Thorne'a mistrzostwo.