Autor Wątek: Ongrys  (Przeczytany 577110 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

brvk

• Gość
Odp: Ongrys
« Odpowiedź #1110 dnia: Pt, 29 Kwiecień 2022, 21:02:53 »
To zdanie już mogli odpuścić ;)
Czemu? Teraz jest powód do dzielenia włosa na czworo, szukania dziury w całym, nawoływań do wymiany wadliwych egzemplarzy i ogólnie bojkotu wydawnictwa. A bez tego zdania mogłoby to społeczności przejść koło nosa.

Czekam na kolejne frankofony, akurat Lestera wyglądałem najmniej.

Offline Simon

« Odpowiedź #1111 dnia: Pt, 29 Kwiecień 2022, 23:00:43 »
Heh, ja tak samo. Wyczekuję Cosey'a i Vance'a.
"Between thought and expression lies a lifetime"

Offline Dracos

« Odpowiedź #1112 dnia: So, 30 Kwiecień 2022, 07:45:02 »

Niby tak, ale jednak nie. Ja zawsze czekam na dokończenie serii w pierwszej kolejności, co nie znaczy że innych rzeczy i nowości i dodruków nie wyczekuję.

Offline Klint

« Odpowiedź #1113 dnia: So, 30 Kwiecień 2022, 08:11:40 »
Albumy Jerzego Wróblewskiego : Hernán Cortes i Figurki z Tolos!

Offline Warpath

« Odpowiedź #1114 dnia: So, 30 Kwiecień 2022, 12:32:52 »
Taka sytuacja:

Wysłane do druku:

Comanche - wydanie zbiorcze, tom 1
Scenariusz: Greg
Rysunek: Hermann
Tłumaczenie: Wojciech Birek
Wydawnictwo: Ongrys
Tytuł oryginalny: Comanche intégrale volume 1
Wydawca oryginalny: Lombard
Rok wydania oryginału: 2004 (integral), 1972-1976 (albumy)
Liczba stron: 296
Format: 220x296 mm
Oprawa: twarda
Papier: kredowy
Druk: kolor
ISBN: 978-83-66603-36-3
Wydanie: I

Młoda farmerka zwana Comanche prowadzi odziedziczone po ojcu rancho w okolicach Greenstone Falls w Wyoming. Pomaga jej stary zarządca Ten Gallons. Niestety, przeróżni awanturnicy coraz bardziej dają im się we znaki. Pewnego dnia na ranchu pojawia się Red Dust - nikomu nieznany przybysz. Comanche decyduje się zaufać obcemu i zatrudnić go na ranchu.

Pierwszy tom wydania zbiorczego zawiera pięć pierwszych albumów serii, dwa krótkie komiksy, galerię ilustracji oraz tekst prezentujący kulisy powstania serii i przybliżający sylwetki autorów.

Offline Konrad

« Odpowiedź #1115 dnia: So, 30 Kwiecień 2022, 12:35:08 »
No i fajnie. Potwierdziła się moja informacja sprzed roku:
Z tego co słyszałem to mają być 3 integrale po 5 albumów każdy (1-5, 6-10 i 11-15). I format raczej standardowy ongrysowy (220x296) niż powiększony, w którym wydawało Wydawnictwo Komiksowe (240x320).

Offline Leyek

« Odpowiedź #1116 dnia: So, 30 Kwiecień 2022, 12:35:28 »
I po co ja kupowałem te chudziaki jeszcze do tego w twardej oprawie, jak do teraz dałem radę tylko 1 część przeczytać :)

Offline tuco

« Odpowiedź #1117 dnia: So, 30 Kwiecień 2022, 12:39:10 »
I po co ja kupowałem te chudziaki jeszcze do tego w twardej oprawie, jak do teraz dałem radę tylko 1 część przeczytać :)
Możesz temu łatwo zaradzić: siadaj i czytaj! sam początek słabszy niż cała reszta, łatwo wchodzi, bez popity.

brvk

• Gość
« Odpowiedź #1118 dnia: So, 30 Kwiecień 2022, 12:40:46 »
Cieszę się przez łzy (sam nie wiem, czy to bardziej przez fakt, że grzecznie kupowałem wszystkie tomy na premierę, czy przez alergię, która od rana daje mi w kość).

Najbardziej czekam na Vance'a.

Offline Kadet

« Odpowiedź #1119 dnia: So, 30 Kwiecień 2022, 12:53:05 »
No i bądź tu mądry. Dodatkowe krótkie historie i dodatki kuszą, ale dublować serię, gdy tyle komiksów do kupienia, a ceny idą w górę? Będę musiał się poważnie zastanowić. Przy tym jednak cieszę się bardzo, że Ongrys znowu ruszył z kopyta - Nefretete i drugi tom Lestera biorę bankowo :)
« Ostatnia zmiana: So, 30 Kwiecień 2022, 12:57:06 wysłana przez Kadet »
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Leyek

« Odpowiedź #1120 dnia: So, 30 Kwiecień 2022, 12:58:58 »
Możesz temu łatwo zaradzić: siadaj i czytaj! sam początek słabszy niż cała reszta, łatwo wchodzi, bez popity.

Teraz jak będę miał świadomość, że jest na rynku lepsze wydanie to ucieknie z 50% frajdy ;) "Za karę" muszą odstać kolejne kilka lat na półce ;)

Offline Nephilim

« Odpowiedź #1121 dnia: So, 30 Kwiecień 2022, 12:59:37 »
No i bądź tu mądry. Dodatkowe krótkie historie i dodatki kuszą, ale dublować serię, gdy tyle komiksów do kupienia, a ceny idą w górę? Będę musiał się poważnie zastanowić. Przy tym jednak cieszę się bardzo, że Ongrys znowu ruszył z kopyta - Nefretete i drugi tom Lestera biorę bankowo :)
Lester to genialnie napisana i narysowana historia. Ktoś kto lubi klasyki powinien mieć Lestera na półce :) Co do Comanche to mam wydania w twardej ale integrala kupię na bank.

Offline freshmaker

« Odpowiedź #1122 dnia: So, 30 Kwiecień 2022, 13:01:16 »
wspominali czy wieże bois maury tez wydadzą w integralach?

Offline Dracos

« Odpowiedź #1123 dnia: So, 30 Kwiecień 2022, 13:01:24 »
Ja kupię tylko 3 tom, wydanie w pojedynczych albumach mi  odpowiada, szkoda szortów, ale chyba nie będą warte żeby wydać ~100zł z kolei dodatki średnio mnie interesują.  Oczywiście mój wewnętrzny komplecista będzie cierpiał na brak jednorodności serii, ale cóż takie życie.

brvk

• Gość
« Odpowiedź #1124 dnia: So, 30 Kwiecień 2022, 13:05:09 »
Wieże Bois Maury w integralach byłyby dobrym pomysłem, bo Komiksowe skopało druk, kolory są zdecydowanie do poprawy. A i komiks dużo lepszy od Comanche.