Autor Wątek: Ongrys  (Przeczytany 576158 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online Leyek

Odp: Ongrys
« Odpowiedź #720 dnia: Cz, 01 Kwiecień 2021, 15:23:47 »
mało śmieszny żart ,

Obstawiam, że niestety taki żart (choć jeśli mnie pamięć nie myli to Mucha zawsze w PA anonsowała jakiś nowy tytuł).
Kaczora, Kida Paddle, Blade Runnera czy Inidianę brałbym od razu.

Online michał81

« Odpowiedź #721 dnia: Cz, 01 Kwiecień 2021, 15:40:58 »
Osobiście uważam, że spora część to żart, ale nie wszystko. Gdybym miła obstawiać to Marine wydaje się najbardziej prawdopodobna.

Offline GoNzO

« Odpowiedź #722 dnia: Cz, 01 Kwiecień 2021, 15:43:16 »
Większość bym brał, obstawiam że to nie żart.
Katalog komiksowy: https://comicgang.com.

Offline Dracos

« Odpowiedź #723 dnia: Cz, 01 Kwiecień 2021, 16:38:03 »
Marine to bardzoe tytuł w stylu Yakkari czy Smerfy czy coś ciut dla starazego odbiorcy ?

Offline tuco

« Odpowiedź #724 dnia: Cz, 01 Kwiecień 2021, 16:56:56 »

Super Tintin - magazyn komiksowy, uzupełnienie magazynu Tintin, w którym ukazały się krótkie komiksy z niemal wszystkich klasycznych serii frankofońskich w postaci osobnych, zamkniętych epizodów. Polskie wydanie będzie miało postać nie tyle magazynu, co cyklu antologii.
żart czy nie żart, mnie w każdym razie nie śmieszyłby taki żart.
bardzo chętnie wciągnę taką "antologię", coś takiego wyszło w oryginale w 1981 w 4 tomach po 320 stron. nie wiem, co dokładnie było wewnątrz, a czego nie z tych 37 wydanych wcześniej (tematycznych) magazynów po ok. 80 str.
dla mnie to byłaby czarodziejska podróż w przeszłość, choć oczywiście wolę reprint magazynu, a nie antologię (podobnie jak w przypadku relaxów)

Offline PJP

« Odpowiedź #725 dnia: Cz, 01 Kwiecień 2021, 17:00:28 »
Mam nadzieję, że chociaż część nie jest żartem... Jeżeli się nabijają, wtedy Ongrys trafia na moją czarną listę ze wszystkimi konsekwencjami 8) Ongrysie, nie idźcie drogą do przepaści!
« Ostatnia zmiana: Cz, 01 Kwiecień 2021, 17:02:49 wysłana przez PJP »

Offline starcek

« Odpowiedź #726 dnia: Cz, 01 Kwiecień 2021, 17:03:34 »
Stawiam na proporcje: 2/3 żart, 1/3 plany. Jutro się dowiemy.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline nori

« Odpowiedź #727 dnia: Cz, 01 Kwiecień 2021, 17:07:04 »
Oj, na większość tych pozycji czekam na polskim rynku z utęsknieniem. Jeżeli to żart, to będzie bardzo gorzki...

Offline deFranco

« Odpowiedź #728 dnia: Cz, 01 Kwiecień 2021, 17:27:38 »
Pierwsza poszlaka mówiąca, że to lipa :D, to że o ile pamiętam Ongrys nigdy nie ogłaszał
z wyprzedzeniem takiej ilości (!) Oni mają problem by wydusić z siebie trzy tytuły w zapowiedziach.
I tak też obstawiam. Ze dwa-trzy z tego ujrzymy. A przynajmniej Ongrys poczynił już pewny rekonesans.
Czekam na: Bob Morane, Ric Hochet, Vampirella, Tomb of Dracula, Den, Indiana Jones, Xenozoic, Barb Wire, Alpha, Estelle

Offline asx76

« Odpowiedź #729 dnia: Cz, 01 Kwiecień 2021, 17:51:35 »
 ;) Ongrys i Kaczor Donald...  ;)

Offline kv

« Odpowiedź #730 dnia: Cz, 01 Kwiecień 2021, 18:09:08 »
Pozwoliłem sobie na "powrót do przeszłości" - na tym forum w dziale Ongrys nie zanotowano żadnego wpisu z takim czy innym żartem na 1 kwietnia...

Jacyś nowi dowcipnisie na Ongrysowym FB?

Offline emedzi 12

« Odpowiedź #731 dnia: Cz, 01 Kwiecień 2021, 18:17:32 »
Tak jak większość też myślę, że część to żart reszta prawda. Znaczną część z tych tytułów wydaje przecież Egmont i nie sądzę żeby odstąpili konkurencji jakiś tytuł na wydanie jakiegoś jednego dodatkowego albumu. Dlatego też Jonka, Jonek i Kleks i Donald  jak dla mnie na 100% żart. Blade Runnera też ma teraz wydawać Egmont zatem też chyba odpada. Kida Paddle też prędzej spodziewałbym się od Wielkiego E. Ten skłądak z magazynu Tintin to tez jakiś dziwny (podejrzany) pomysł, ale co do reszty to już moim zdaniem może być prawda. I mnie akurat Indiana szczególnie by cieszył, bo dostalibyśmy kolejną dużą franczyzę, której w wersji komiksowej u nas od dawna brakuje.
« Ostatnia zmiana: Cz, 01 Kwiecień 2021, 18:20:50 wysłana przez emedzi 12 »

Offline Koalar

« Odpowiedź #732 dnia: Cz, 01 Kwiecień 2021, 18:47:45 »
Gdybym miał obstawiać, to bym strzelił, że wszystko to zostanie wydane przez Ongrysa.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #733 dnia: Cz, 01 Kwiecień 2021, 19:13:16 »
Gdybym miał obstawiać, to bym strzelił, że wszystko to zostanie wydane przez Ongrysa.

Jakoś mi się nie chce wierzyć, tym bardziej, że jakiś czas temu informowali, że nie ma możliwości wydania "Marine", chociaż poczynili starania. No, ale jeśliby to nie byłby żart i wydaliby te pozycje to byłoby super. Najbardziej interesują mnie te:

Z komiksów polskich autorów planujemy:
Jonka, Jonek i Kleks - dawno oczekiwane zbiorcze wydanie starszych przygód ze Świata Młodych, tych których nie ma w albumach Egmontu.
Gwidon - zbiorcze wydanie pasków rysowanych przez Sławomira Kiełbusa.
Emilia, Tank i Profesor - zbiorcze wydanie przygód z Produktu oraz z albumów.

Z komiksu europejskiego:
Marine - przygody młodej piratki, która podbiła serca polskich czytelników albumami wydanymi wieki temu przez Pegasus.
Kid Paddle - zabawne perypetie miłośników gier komputerowych.
Super Tintin - magazyn komiksowy, uzupełnienie magazynu Tintin, w którym ukazały się krótkie komiksy z niemal wszystkich klasycznych serii frankofońskich w postaci osobnych, zamkniętych epizodów. Polskie wydanie będzie miało postać nie tyle magazynu, co cyklu antologii.

Od dawna wielu czytelników pyta czy Ongrys wyda jakiś komiks amerykański. No więc nadszedł ten czas, a na początek planujemy:

Kaczor Donald i wehikuł czasu - zbiorcze wydanie serii rozpoczętej w Polsce 30 lat temu (uzupełnione o epilog i kontynuacje)
Indiana Jones - komiksy, które ukazały się w wydawnictwie Dark Horse
Blade Runner - wznowienie komiksu, który w wyjątkowo dziwacznej formie ukazał się w latach 90-tych wydany przez As-Editor. Tym razem będzie to zupełnie normalny album, zbiorcze wydanie zeszytów Marvela, w kolorze.

Niech to będzie prawda.  ???  ;D  :)
Elle est retrouvée! Quoi? l’éternité. C’est la mer mêlée Au soleil.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #734 dnia: Cz, 01 Kwiecień 2021, 20:00:46 »
Powiem tak, wydaje mi się, że niewiele (jeśli cokolwiek) z tego będzie i niestety głupi żart. Aczkolwiek "Kaczora" bym przytulił.